tunes

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

O φωτεινός παντογνώστης




Όταν γνωριστήκατε, ένιωσες ότι είσαι επιτέλους στο σπίτι σου και πως αυτός ο άντρας είναι «βράχος», που πάνω του μπορείς…να γείρεις. Δεν είχες δει όμως την προειδοποιητική  επιγραφή που έγραφε: “Προσοχή κατολίσθηση”.

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το περιοδικό Glam

Τα κοπλιμέντα που σου έκανε συνεχώς το πρώτο καιρό, με το πέρασμα του χρόνου αντικαταστάθηκαν από έναν ορυμαγδό παρατηρήσεων. Ο αγαπημένος σου έχει μεταλλαχθεί σε μια πιο macho εκδοχή του (μάνατζερ) Ηλία Ψινάκη και  θέλει να σου δίνει ‘τα φώτα του’ για όλα: από τον τρόπο που ντύνεσαι, τους φίλους σου, τους γονείς σου, τη δουλειά σου, το χρώμα της βαφής σου, τις αποταμιεύσεις σου, ακόμη και τη μαγειρική σου. Όσο ο καιρός περνάει γίνεται  όλο και πιο καταπιεστικός και πολλές φορές νιώθεις ότι μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον άσπονδο εχθρό σου.

Μια σχέση δηλητήριο
Αν ο φωτεινός παντογνώστης ήταν soundtrack, θα ήταν το «Τραύμα» της Άννας Βίσση. Μόλις ..δέσει το γλυκό θα προσπαθήσει να σου προκαλέσει ενοχές, υπονομεύοντας όλες τις υπόλοιπες σχέσεις σου και στο τέλος-αν αρχίσεις να αντιδράς έντονα ή αποφασίσεις να τον βγάλεις από τη ζωή σου- μπορεί να σε απειλήσει ή θα προσπαθήσει ακόμη και να σε  εκφοβίσει. Kυκλοφορεί σε «συσκευασία δώρου» σε επιλεγμένα bar, clubs, μπορείτε να τον βρείτε ακόμη και στα περίπτερα και παίρνει διάφορες μορφές:

Ο γκόμενος δήμιος
Nομίζει ότι είναι ανακριτής των Schutzstaffel (κοινώς SS) και κάθε φορά που βγαίνεις για ποτό με τις φίλες σου, σε περιμένει στην πόρτα με ξινισμένο ύφος που θυμίζει την αξέχαστη Τασώ Καββαδία. Αν ήταν στο χέρι του, θα σου έκανε αλκοτέστ για να δει πόσα ποτά ήπιες και ορό της αλήθειας για να ομολογήσεις αν σε φλέρταρε κάποιος. Επειδή-ευτυχώς- δεν μπορεί να το κάνει σε εκδικείται έχοντας μούτρα.

Ο «Εγώ αποφασίζω»
Ποτέ δεν σου άρεσαν οι άντρες υποχείρια και ήθελες έναν άντρα 100% που να παίρνει πρωτοβουλίες και να έχει πάντα την κατάσταση στα χέρια του. Τι συμβαίνει όμως, όταν η συμμετοχική δημοκρατία είναι άγνωστη λέξη στον αγαπημένο σου και θέλει να είναι ο «απόλυτος μονάρχης» της σχέσης σας; Δεν θέλει να πάει διακοπές με τους φίλους σου, γιατί όπως λέει, δεν τον συμπαθούν κι εσένα σε …παρασύρουν. Δεν έχει καμία όρεξη  να έχει σχέσεις με τους γονείς σου, γιατί δεν σε εκτιμούν και προσπαθούν να σε μανιπιουλάρουν. Με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να καταστρέψει οποιαδήποτε φιλική σχέση προσπαθείς να διαμορφώσεις και να σε στρέψει εναντίον των δικών σου ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο θα σε αποξενώσει από το περιβάλλον σου, ώστε να “μεταλλαχθείς” σε πιόνι του, σε μια ανήμπορη μαριονέτα που δεν θα έχει άποψη, αφού Εκείνος κινεί τα νήματα.

Ο Μr  Ψύχωση

Αφού του δώσεις γη και ύδωρ, σκύψεις το κεφάλι στις παρατηρήσεις του και συμφωνήσεις με τις θεωρίες συνωμοσίες του, θα αρχίσει να “χοντραίνει” το παιχνίδι. Μπορεί να σου κάνει υστερία γιατί δεν τράβηξες το καζανάκι. Θα σε καθίσει κάτω σαν άλλος παιδονόμος και θα σου βγάλει λόγο γιατί φόρεσες-μετά το σεξ για να πέσεις για ύπνο- το σιδερωμένο του t-shirt. “Δεν είμαι εγώ η μαμά σου, ούτε η υπηρέτρια σου” θ’ αρχίσει να σου φωνάζει, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του και κουνώντας σου το χέρι, σαν άλλος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στη ταινία: «Χτυποκάρδια στα θρανία»

Το (s) express του Μεσονυκτίου

 Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ίσως-πρόσκαιρα- να χάσεις τον εαυτό σου, όμως θυμήσου: “Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατή”. Είναι πολύ πιθανόν ότι από τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχεις αρχίσει ήδη παθαίνεις αλλεργία στις νουθεσίες του και τάσεις φυγής. Το ν’ αρχίσεις όμως ξαφνικά να του φωνάζεις: “Πνίγομαι” και να τον στείλεις πακέτο στη μαμά του, δεν είναι λύση. Ο «Fab  θέλει το καλό σου, όμως-χωρίς ενδεχομένως να το καταλαβαίνει-με τη συμπεριφορά του πως σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και σου κάνει την αυτοπεποίθηση …αλοιφή. Βάλε τον στη θέση του με μια ώριμη συζήτηση και εξήγησε του ότι σε ερωτεύτηκε για τα προτερήματα και τα ελαττώματα σου, οπότε ποιος ο λόγος να σε αλλάξει;Kαι πώς γνωρίζει ότι θα του αρέσει η ρέπλικα του εαυτού σου και δεν θα είναι απλώς ένα κακέκτυπο σου;

Ημέρα Ανεξαρτησίας
 Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι ακόμα και σε μια ερωτική σχέση ο καθένας πρέπει μέχρι ένα βαθμό να διατηρεί την ανεξαρτησία του. Για να την διεκδικήσεις θα πρέπει πρώτα να μάθεις να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να τα βγάζεις πέρα μόνη αντί να βολεύεστε σε σχέσεις εξάρτησης και υποτέλειας.


Ο δάσκαλος του έρωτα

Γράφει η  Ευφροσύνη Φωτεινάκη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ειδικευμένη στη Σεξουαλική Υγεία
Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης είναι ωφέλιμο οι σύντροφοι να μιλούν ανοιχτά για τις επιθυμίες, τους πόθους αλλά και τις φαντασιώσεις τους έτσι ώστε να φέρουν τον παρτενέρ τους πιο κοντά στα ‘θέλω’ τους  και να οδηγηθούν μαζί προς το ‘μοίρασμα’ της ερωτικής επιθυμίας αλλά και προς την ηδονική κορύφωση. Παρόλα αυτά η συνεχής και επίμονη σεξουαλική καθοδήγηση από τη μεριά του άνδρα συντρόφου ενδέχεται να επιβαρύνει τη σεξουαλική λειτουργία της συντρόφου του, η οποία μπορεί να βιώσει αισθήματα μειονεξίας, ματαίωσης και αδυναμίας να ανταποκριθεί στις σεξουαλικές προσδοκίες του αγαπημένου της.
Πράγματι, στις περιπτώσεις που ο ένας σύντροφος αναλαμβάνει το ρόλο του ‘δασκάλου’ μέσα στο ερωτικό παιχνίδι καθοδηγώντας συνεχώς, και συχνά μηχανικά, την παρτενέρ του στο πως πρέπει να συμπεριφέρεται σεξουαλικά, παρατηρούμε πως χάνεται ο αυθορμητισμός της, μειώνεται η συναισθηματική της εμπλοκή, παραβλέπονται τα δικά της ‘θέλω’ καθώς  και το δικό της φαντασιωσικό κομμάτι. Ως αποτέλεσμα, τόσο η ηδονική συμμετοχή όσο και ο οργασμός της απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αφήνοντας τον άντρα ‘μόνο’ στη σεξουαλική εμπλοκή και τη γυναίκα ανικανοποίητη και θυμωμένη τόσο με τον αγαπημένο της όσο και με τον ίδιο της τον εαυτό. Σε μια τέτοια δυναμική, η σύντροφος πρέπει να μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά για τα αισθήματα που της προκαλεί η συμπεριφορά του συντρόφου της διεκδικώντας το δικό της σεξουαλικό ρόλο και την αμοιβαία σεξουαλική εμπλοκή και ικανοποίηση. Μία υποχωρητική στάση σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της ερωτικής σχέσης συχνά καθρεφτίζει τον συνολικότερο τρόπο που αλληλεπιδρά το ζευγάρι στην καθημερινότητά του. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό μια τέτοια συμπεριφορά του συντρόφου να μην αποσιωπάται, καθώς σταδιακά ενδέχεται να οδηγήσει σε συναισθηματική αποξένωση των συντρόφων  καθώς και σε καθήλωση τους σε ρόλους που σαμποτάρουν παρά ενισχύουν τη σεξουαλική τους σχέση.

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Brad Pitt& Αngelina Jolie: Θα το πάρει το κορίτσι!




 Τι κι αν τόσο καιρό το «χρυσό ζευγάρι του Χόλυγουντ» έλεγε χαριτολογώντας πως θα παντρευτούν μόνο όταν νομιμοποιηθούν οι gay γάμοι σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής; «Ανάγκα και Θεοί πείθονται!»

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το ένθετο "Glam" του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής


    Ο 48χρονος ηθοποιός αποκάλυψε στο περιοδικό «Hollywood Reporter» ότι μετά από επτά χρόνια σχέσης και έξι παιδιά τελικά θα χορέψει το… χορό του Ησαία με την αγαπημένη του:«Πριν καιρό, δηλώσαμε πως δεν είχαμε σκοπό να παντρευτούμε. Μάλλον δεν θα μπορέσουμε τελικά να κρατήσουμε την… υπόσχεση μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε τι τους έκανε να αλλάξουνε γνώμη και ν’ αποφασίσουν να μπουν στο club των παντρεμένων: «Εκτός από τους δυο μας που θέλουμε πολύ να παντρευτούμε, ο γάμος σημαίνει πολλά και για τα παιδιά μας.». Όταν δε ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει κάνει ήδη την πρόταση στην Τζολί, εκείνος απάντησε αινιγματικά:«δεν πρόκειται να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα».

Το μετέωρο βήμα του πελαργού

Πολλοί λένε μάλιστα ότι η αποκάλυψη αυτή του Μπραντ Πίτ συνδέεται με την φουσκωμένη κοιλίτσα της Αντζελίνα. Οι φήμες την θέλουν τριών μηνών έγκυο, αλλά το ζευγάρι δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

Ο έρωτας πρωτοσέλιδο
Οι δυο τους συμπρωταγωνίστησαν το 2005, στη ταινία: «Ο κύριος και η κυρία Σμιθ». Η γνωριμία τους έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του Μπραντ Πιτ, ο οποίος και χώρισε μετά από επτά χρόνια από την σύζυγο του Τζενιφερ Άνιστον. Λίγο πριν βγει μάλιστα το διαζύγιο του  η σχέση του με την Αντζελινα έγινε θέμα στα διεθνή media και οι φήμες  μάλιστα τη «φωτογράφιζαν» ως το «τρίτο πρόσωπο» που διέλυσε το γάμο του Μπραντ Πιτ. Αν και ο Πιτ επανειλλημένως διέψευσε τις φήμες ότι απάτησε την Άνιστον, παραδέχτηκε ότι ερωτεύτηκε την Τζολί στο πλατό. Τον Ιανουάριο του 2006, αφού βγήκε το διαζύγιο «Άνιστον-Πιτ», η Αντζελίνα σε συνέντευξη της επιβεβαίωσε το δεσμό τους και αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος στο παιδί του Μπραντ Πιτ.



Μπορεί να υπάρξει τρίτο πρόσωπο σ' έναν ευτυχισμένο γάμο; 
γράφει η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου

"Ποτέ μη λες ποτέ" λέει η  λαϊκή σοφία όμως όταν ένας γάμος είναι δεμένος δεν επιτρέπεται εύκολα από τα μέλη του ζευγαριού να παρεισφρήσει ένα τρίτο άτομο στη σχέση. Παρ' όλα αυτά είναι ένα ενδεχόμενο που δεν  μπορεί  να αποκλειστεί. Συνήθως όταν υπάρχει "χάσμα" στη σχέση ο ένας  ή και τα δύο μέλη του ζευγαριού ενδέχεται να ανοίξουν  μια πόρτα ώστε να διεισδύσει ένα τρίτο άτομο. Οι λόγοι είναι πολλοί: Οταν ο δεσμός ανάμεσα στο ζευγάρι δεν είναι ισχυρός, όταν δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν μοιράζονται πράγματα , όταν η ερωτική τους ζωή  δεν είναι ικανοποιητική όταν αισθάνονται πλέον ότι ο ένας δεν προκαλεί χαρά και ενδιαφέρον στον άλλον. Σ' αυτές τις περιπτώσεις το τρίτο πρόσωπο μπορεί να μπει στη σχέση του ζευγαριού.

Oι «εχθροί» ενός γάμου

Η συνήθεια και η ρουτίνα σε πολλές περιπτώσεις "καθηλώνουν " μια σχέση. Ο έρωτας περνάει μετά από κάποιο διάστημα και στη θέση του δημιουργούνται νέα συναισθήματα αγάπης προς τον  σύντροφο. Σε μια ευαίσθητη φάση κάποιοι για λόγους επιβεβαίωσης μπορεί να μπουν σε μια διαδικασία φλερτ παρότι  ίσως θεωρούν ότι η συζυγική τους σχέση είναι ικανοποιητική  ελπίζοντας ότι η "περιπέτεια" στην οποία μπλέκουν δεν θα γίνει αντιληπτή από το σύντροφο τους. Είναι πιθανόν όμως, το φλερτ να εξελιχθεί σε σχέση και να βιώσουν ανέλπιστα συναισθήματα που να λειτουργήσουν σαν απειλή για το γάμο τους.  



Το…παιδομάζωμα
Μετά τη γνωριμία της με τον Μπραντ η Αντζελίνα Τζολί, απεκδύθηκε το ρόλο της «γυναίκας αράχνης» και τα μαχαίρια(είχε  ομολογήσει ότι παίζει με μαχαίρια στο κρεβάτι) έδωσαν τη θέση τους στα πορτ μπεμπέ. Η «baby mania» ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2005, όταν εκείνος τη συνόδευσε  στην Αιθιοπία, όπου η Τζολί υιοθέτησε το δεύτερο παιδί της, ένα 6 μηνών κοριτσάκι με το όνομα Ζαχάρα. Το Δεκέμβριο του 2005 μάλιστα μπήκε κι ο Πιτ στο.. «κόλπο»: ζήτησε να υιοθετήσει τα δύο παιδιά της, Μάντοξ και Ζαχάρα και τον Ιανουάριο του 2006, το δικαστήριο τους έδωσε την άδεια να αλλάξουν το επίθετο των παιδιών σε "Τζολί-Πιτ". Το Μάιο του 2006 η οικογένεια τους μεγάλωσε: το ζευγάρι απέκτησε ένα κοριτσάκι, τη Σιλό Νουβέλ Τζολί-Πιτ, ενώ το Μάρτιο του 2007 υιοθέτησαν  ένα τρίχρονο αγόρι από το Βιετνάμ, τον Παξ Τιεν. Το 2008, μετά από φήμες που κυκλοφορούσαν για μήνες, η Αντζελίνα επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της ότι είναι ξανά έγκυος και περιμένει δίδυμα. Γέννησε στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2008 και τα παιδιά βαφτίστηκαν  Νοξ Λέον και Βιβιέν Μαρσελίν.


THE X-FILES


Aντζελίνα Τζολί


Σύμφωνα με τη βιογράφο Τζένι Πολ, στο βιβλίο της, με τίτλο: «Μπραντ Πιτ και Αντζελινα Τζολι: Η πραγματική ιστορία», η Αντζελινα πάντα κατάφερνε να αποκτήσει όποιον άνδρα έβαζε στο μάτι. Ο γερόλυκος της ροκ Μικ Τζάγκερ δεν αποτέλεσε εξαίρεση και μάλιστα ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την Τζέρι Χολ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν, όταν η Αντζελινα συμμετείχε στο μουσικό κλιπ των Rolling Stones για το τραγούδι «Anybody Seen My Baby?» και είχαν μια σχέση-αστραπή. Το 1995 κι ενώ πρωταγωνιστούσε στη ταινία « Hackers», σύναψε σχέση με τον Βρετανό ηθοποιό Tζονι Λι Μιλλερ, με τον οποίο παντρεύτηκε στις 28 Μάρτιο του 1996. Ως γνήσια femme fatale κατέφτασε στο γάμο της φορώντας ένα λευκό T-shirt που πάνω του είχε γράψει το όνομα του γαμπρού με το αίμα της. Οι δύο τους χώρισαν το Σεπτέμβρη του 1997 και το διαζύγιο τους εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 1999. 


Ένα χρόνο μετά παντρεύτηκε τον 57χρονο ηθοποιό Μπιλι Μπομπ Θορτον, με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1999 στο σετ της ταινίας «Ερωτικές αναταράξεις» ενώ ο ηθοποιός ήταν  παντρεμένος. Ο γάμος τους απασχόλησε τα media, γιατί κυκλοφορούσαν φορώντας φιαλίδια ο ένας με το αίμα του άλλου. Χώρισαν το 2002 και το διαζύγιο τους εκδόθηκε ένα χρόνο μετά.


Η…αρπαχτή

Η εκκεντρικότητα της Αντζελίνα Τζολι, επιβεβαιώνεται περίτρανα από το γεγονός ότι σύναψε σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό Τζένι Σιμίζου στο σετ της ταινίας «Ατίθασα κορίτσια», το 1996. Αργότερα δήλωσε: ‘Την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την είδα κι αν δεν ήμουν ήδη παντρεμένη θα της είχα κάνει πρόταση γάμου»

Μπραντ Πιτ


Κάνοντας ένα flash back στις σχέσεις του πριν την Αντζελίνα Τζολί εύκολα συνειδητοποιεί κανείς ότι οι γυναίκες που του «έκλεψαν» την καρδιά δεν έχουν κανένα κοινό μεταξύ τους, εκτός από το γεγονός ότι είναι όλες επώνυμες ηθοποιοί. Η γνωριμία του με την 16χρονη συμπρωταγωνίστρια του  Τζούλιετ Λούις το 1990 στα γυρίσματα της ταινίας:  «Πολύ νέος για να πεθάνει» οδήγησε σ’ ένα μεγάλο έρωτα. Μετά από τρία χρόνια σχέσης αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Το αποτέλεσμα; Χώρισαν μέσα από έξι μήνες και δεν είναι τυχαίο ότι σε πρόσφατη συνέντευξη της στη Daily Mail η Λούις δήλωσε: «H σχέση μου με τον Μπραντ Πιτ δεν ήταν το πιο ενδιαφέρον πράγμα που μου συνέβη ποτέ». 


To 1994 κι ενώ έκανε τα γυρίσματα για το «Seven»  ο Πιτ ερωτεύτηκε την συμπρωταγωνίστρια του Γκουίνεθ Πάτροου. Το Δεκέμβριο του 1996 της έκανε πρόταση γάμου και επτά μήνες μετά αποφάσισαν να διαλύσουν τον αρραβώνα τους. Όπως ήταν φυσικό, την εποχή εκείνη τα σενάρια περί χωρισμού του ζευγαριού έδιναν κι έπαιρναν ενώ η Πάτροου δήλωσε σε συνέντευξη της ένα χρόνο μετά το χωρισμό τους: “Όταν δύο άνθρωποι δεν είναι «φτιαγμένοι» για να είναι ζευγάρι, δεν πρέπει να είναι ζευγάρι» 

7 χρόνια ….φαγούρα




Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον γνωρίστηκαν το 1998 σε «τυφλό ραντεβού» που είχε κανονιστεί από τους ατζέντηδές τους. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει τρελά  ερωτευμένος με την σταρ της σειράς «Τα Φιλαράκια» και έτσι το προξενιό…πέτυχε!  Το 2000 παντρεύτηκαν αλλά η ανέφελη οικογενειακή τους ζωή έσκασε σαν «φούσκα» όταν ο Μπραντ έπεσε στα…νύχια της σέξι Αντζελίνα.. Χρόνια αργότερα ο ηθοποιός δήλωσε σε συνέντευξη του για το γάμο του με τη Τζένιφερ: «Προσπαθούσα να βρω ταινίες όπου οι πρωταγωνιστές είχαν μία ενδιαφέρουσα ζωή, αλλά εγώ ο ίδιος δεν ζούσα μία ενδιαφέρουσα ζωή. Πιστεύω ότι ο γάμος μου είχε κάποια σχέση με αυτό, καθώς προσποιούμουν ότι ήταν κάτι διαφορετικό απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα» είπε στο περιοδικό parade. Σε τέτοιες περιστάσεις καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς γιατί «τα εν οικω μη εν δήμω»..


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Nirvana - Come As You Are (MTV Unplugged) HD

Placebo - Where is my mind

Iggy pop & the stooges - Never met a girl like you before

The Sound - I Can't Escape Myself (HQ)