tunes

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

H κρίση οδηγεί τους επώνυμους στη φύση



 Πολλοί είναι οι επώνυμοι της εγχώριας σόουμπιζ που αποφάσισαν να πάρουν τη τσάπα ανά χείρας και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Τζόνυ Ντεπ, που ξύπνησε μέσα του ο αγρότης αποφασίζοντας να ασχοληθεί με την γη.

από τη Δήμητρα Μποφυλάτου

Σάκης Ρουβάς...  
Sexy Farmer
 


Το τρακτέρ κάνει τους άντρες, κι όπως δήλωσε ο Sakis σε συνέντευξη του στο «Glam» είναι κτηματίας και ετοιμάζεται μάλιστα να αναλάβει ενεργή δράση, ως αγρότης: «Έχω κάποια κτήματα στην Κέρκυρα, τα οποία μου άφησε ο παππούς μου. Αποφάσισα πλέον να ασχοληθώ ενεργά με αυτά όχι μόνο για οικονομικού λόγους, αλλά και για να αλλάξω την ποιότητα ζωής μου. Θα κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα και που αγαπώ και είναι το τραγούδι. Ταυτόχρονα, όμως, σκοπεύω να κάνω και άλλα πράγματα, τα οποία πιστεύω ότι έχουν αξία. Όχι μόνο για να έχω ένα κιλό ντομάτες, αλλά γιατί θα μυρίζουν ντομάτες και θα είναι γευστικότατες». Άλλωστε ο διάσημος τραγουδιστής είναι μπαμπάς τριών παιδιών και είναι φυσικό να θέλει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του..
Γιάννης Πλούταρχος: Στο talent show του κάμπου
Ο αγαπημένος τραγουδιστής έχει φάει την αγροτική ζωή με το κουτάλι κι όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη του, έμαθε να τραγουδάει, ενώ όργωνε τα χωράφια: “Μπαίναμε μια δεκαριά άτομα στη σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλον, και ο καθένας στην αράδα του, να ξεχορταριάσουμε από τα ζιζάνια τις μπαμπακιές, για να΄ ναι καθαρό το φυτό και να μπορέσει να αναπτυχθεί, όπως έπρεπε. Υπηρέτησα τη γη κανονικά, δεν ήμουν απλά περαστικός.”
 O αγαπημένος τραγουδιστής για εβδομάδες ολόκληρες, ξυπνούσε στις τέσσερεις τα ξημερώματα και στις 5 το πρωί, ξεκινούσε δουλειά. “Για να περάσει η ώρα και να ξεχάσουμε την κούραση και τον πόνο της μέσης, ένας,  ένας έλεγε από ένα τραγούδι. Έτσι έμαθα να τραγουδάω. Με συνοδεία τα τζιτζίκια και τον ήχο που έκαναν οι τσάπες καθαρίζοντας το χώμα. Ένας, ένας σήκωνε φωνή κι έλεγε το δικό του τραγούδι”. 

Ελένη Μενεγάκη :Στο μποστανάκι ολοταχώς!

Την ηρεμία αλλά και την επαφή με τη φύση, επιδιώκει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο η ξανθιά παρουσιάστρια, η οποία καταφεύγει συντροφιά με τον αγαπημένο της Ματέο Παντζόπουλο, στον προσωπικό παράδεισο που εκείνος έχει δημιουργήσει στα Άχλα. Εκεί, απελευθερωμένη από τις ευθύνες και το άγχος για τα νούμερα της AGB,  περνάει ώρες φροντίζοντας τον κήπο τους, που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ενώ στο τέλος απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της, μαγειρεύοντάς τα για τους αγαπημένους τους.

 Χριστίνα Λαμπίρη :Από ανκοργούμαν…αμπελουργός
 
Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος,  έχει τον δικό της αμπελώνα της και μάλιστα  όχι μόνο παραδίδει μαθήματα τρύγου αλλά έχει συμμετάσχει σε πολλές αναδασώσεις στη περιοχή του Πικερμίου, όπου ο σύζυγος της Θανάσης Αδαμόπουλος είναι δήμαρχος."


Παύλος Κοντογιαννίδης: Αγρότης…λόγω κρίσης

Η ανεργία χτύπησε την πόρτα του γνωστού ηθοποιού ο οποίος έγινε αγρότης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. " Επέστρεψα στη φύση και για βιοποριστικούς λόγους. Έχω κάνει τα κουμάντα μου, έχω ήδη γίνει αγρότης. Καλλιεργώ στο Βαρνάβα μπρόκολο, σταμναγκάθια και πολλά άλλα. Το θέατρο το υπηρέτησα πιστά πάνω από 30 χρόνια".

Άγγελος Πυριόχος: «Θα σε πάρω.. να φύγουμε»

Ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας ζει στη Ζάκυνθο και ασχολείται με την αγροτική ζωή όσο και με το ραδιοφωνικό σταθμό που έχει αλλά και τους δύο κινηματογράφους του.  Όταν δεν γράφει, βρίσκεται στα κτήματά του και φυτεύει κρεμμύδια και μπρόκολα. 

Γιώργος Σεϊταρίδης:Αχ μελισσούλα, μελισσάκι

Στη φύση είχε στραφεί στο παρελθόν για να εξασφαλίσει τα προς το ζην του ο πρώην ηθοποιός, που σε παλιότερη συνέντευξη του είχε αποκαλύψει  ότι νιώθει άλλος άνθρωπος όταν ασχολείται με τη γη: «Ξυπνώ και πηγαίνω στον κήπο μου για να χαζέψω τα δένδρα μου και να ρίξω μια κλεφτή ματιά στα μελίσσια μου και αισθάνομαι κατευθείαν άλλος άνθρωπος. Είμαι ακόμα στο αρχικό στάδιο της μελισσοκομίας και επομένως μαθητευόμενος. Έχω βάλει όμως τα θεμέλια για μια πιο σοβαρή ενασχόληση μελλοντικά. Θέλω να δουλεύω κάποιες περιόδους και τον υπόλοιπο χρόνο να εξασφαλίζω τα προς το ζην από τη φύση. Να πουλώ τα λεμόνια και τα βερίκοκα μου, που τώρα τα χαρίζω και να παράγω καλής ποιότητας μέλι, το οποίο και θα εμπορεύομαι». O γνωστός στο ευρύ κοινό ηθόποιος, από τον ρόλο του ως Περιστερόπουλος στο Single μένει μόνιμα στη Λούτσα όπου έχει τα δικά του μελίσσια.

Γρηγόρης Αρναούτογλου
 
Mπορεί φέτος να είναι μέλος των Καρντάσιανς όμως ο Γρηγόρης έγινε γνωστός στη tv ως ο σύγχρονος τηλεοπτικός Παυσανίας, ένας new-age περιηγητής της επαρχίας. Mπορεί να μην διαθέτει ακόμη εκτάσεις γης, όμως η φύση είναι η μεγάλη του αγάπη και έχει φάει με το κουτάλι τους επαρχιακούς δρόμους. «Όμορφος κόσμος» είναι αυτός, πώς να μην πατήσει ο Γρηγόρης σε απόκρυμνες κορφές, λόγγους και ραχούλες με το μικρόφωνο ανα χείρας; Ακόμη και ως παρουσιαστής χλιδάτων σόου όμως, δε δίσταζε να φέρει τη…στάνη στο πλατό και η αγαπημένη σε όλους μας αγελαδίτσα Κλάρα είναι ένα περίτρανο παράδειγμα της  agri-κουλτούρας του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου