tunes

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

2 Iδέες για ένα πολύχρωμο, Do it yourself, παιδικό πάρτι



Ετοιμάζετε το πάρτι γενεθλίων για το μικρό σας και θέλετε να ξεφύγετε απο τα συνηθισμένα? To μότο "Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο", στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να λέει "Δε θέλει πολλά χρήματα, θέλει όρεξη και δημιουργικότητα, με μια δόση φαντασίας. 

 Με τις συνταγές που βρήκα online νομίζω ότι θα κάνετε τους καλεσμένους σας να αναρωτιούνται ποιό ζαχαροπλαστείο κάνει τέτοια φοβερά κόλπα!

Μαρς Μελοουζ
 

Φυσικά, μετά απο ψάξιμο,  κατέληξα σε συνταγή του μετρ του είδους, Στέλιου Παρλιάρου, αφού είναι εγγύηση για την επιτυχία ενός γλυκού.

Υλικά


200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. νερό

10 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή δύο των 5 γρ. ή τέσσερα των 2,5 γρ.)

άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη

χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας


 Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 νύχτα


Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). 

Προσθέτουμε έπειτα τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα ελαφρώς, ανακατεύουμε να λιώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και έπειτα το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. 
 Σταματάμε το χτύπημα. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα έτσι ώστε να έχει πάχος 1-2 εκ. Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα καλύπτουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη.


 Tιp

Καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερα χρώματα, μοιράζουμε το μείγμα σε επιμέρους δόσεις σε μπολ.

Σπιτικά γλυφιτζούρια


Απείρως πιο νόστιμα απο τα έτοιμα. Είναι η απολυτη πρόταση για παιδικό πάρτι και μπορείτε να κάνετε ένα γλυφιτζούρι για κάθε παιδάκι, ώστε να φύγουν και με ...γλυκά δωράκια από το πάρτι. Τί θα χρειαστείτε?  Για είκοσι μερίδες μονο 200 γρ. γλυκόζη, 200 γρ. νερο, το χρώµα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας και 500 γρ. ζάχαρη.

Για την αµυγδαλόπαστα: Χτυπάµε στο µπλέντερ 40 γρ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού µε 50 γρ. ζάχαρη και 200 γρ. αµυγδαλόσκονη (αν δεν έχουµε έτοιµη, τρίβουµε στο µούλτι 200 γρ. ανάλατα λευκά αµύγδαλα έως ότου γίνουν σκόνη). Σταµατάµε το χτύπηµα όταν σχηµατιστεί µια ενιαία ζύµη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα και την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουµε µε ένα κουπάτ (κόφτης µπισκότων) την αµυγδαλόπαστα, σε διάφορα σχήµατα.


Tip Οταν έχει υγρασία, να αποφεύγετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή, γιατί τα γλυφιτζούρια δεν κρυσταλλώνουν και κολλάνε. 

Αφού κρυώσουν τα γλειφιτζούρια, τυλίξτε µε σελοφάν, για να µην πάρουν υγρασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου