tunes

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

To κολαστήριο της διπλανής πόρτας


 Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου

 

Η φρίκη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης αποτυπώνεται πλέον και στους αριθμούς και τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορούν σε ασέλγειες και βιασμούς βρεφών, παιδιών δημοτικού και εφήβων σοκάρουν.

Φέτος, τους οκτώ πρώτους μήνες ήδη έχουν καταγραφεί 257 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης με 294 παιδιά θύματα όταν μόλις πριν από δύο χρόνια ο αριθμός ολόκληρη την χρονιά δεν ξεπέρασε τα 350 παιδιά θύματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις ένα στα πέντε παιδιά, που κακοποιούνται θα μιλήσει σε κάποιον.

 Με αφορμή την τραγική ιστορία του 12χρονου παιδιού  στον Κολωνό, να μην αφήσουμε κανένα άλλο παιδί μόνο και ανυπεράσπιστο. Να πλαισιωθεί το παιδί και κάθε παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση από ψυχολόγους. Στην περίπτωση της υπόθεσης από τον Κολωνό είναι σημαντικό να αποκαλυφθούν όλα τα ονόματα των σωματεμπόρων και των 200 υποψήφιων πελατών, απ’ όπου κι αν προέρχονται και το πιο σημαντικό να ισχυροποιήσουμε το πλαίσιο της παιδικής προστασίας της χώρας μας.

 Λέμε πολλές φορές: «Και η οικογένεια πού ήταν, τί έκανε;», θεωρώντας την προστασία των παιδιών από τους γονείς και τους κηδεμόνες, ως κάτι δεδομένο. Δυστυχώς δεν είναι τίποτα δεδομένο και το βλέπουμε πια αυτό, όλο και πιο συχνά: με τα παιδιά της Πάτρας, την υπόθεση του μικρού Ανδρέα στην Ηλιούπολη και με άλλα, πολλά…

  Πρέπει να είμαστε μια κοινωνία αφυπνισμένη, που θα θεωρεί την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών δική της υπόθεση και που θα μιλάει, εγκαίρως, με ενδείξεις και όχι αποδείξεις κακοποίησης! Χρωστάμε στο δωδεκάχρονο παιδί και σε όλα τα παιδιά που ζουν την απόλυτη φρίκη καθημερινά ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου