tunes

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Ράνια Θρασκιά «Δυστυχώς πλέον ο πρωταγωνιστής στην τηλεόραση είναι η ανεργία»  Μετά από μια σύντομη αποχή από τη τηλεόραση, επιστρέφει δυναμικά από τη συχνότητα της ΕΤ1, με το τρίωρο μαγκαζίνο «Αλλάζω», αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα.

Πιο ήρεμο και κατασταλαγμένο από ποτέ, το ξανθό κορίτσι της διπλανής πόρτας απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της, με βλέμμα καθαρό: η εκπομπή της στο κρατικό κανάλι είναι το μεγάλο της στοίχημα,  η οικογένειά της  έγινε τετραμελής, με την έλευση του δεύτερου γιου της και το πνευματικό της παιδί, το βιβλίο της «Κοιτάω μπροστά», που κυκλοφορεί από τις «εκδόσεις Διόπτρα», την κάνει να νιώθει δικαιωμένη και έτοιμη για δράση. Η ζωή άλλωστε είναι μεγάλη περιπέτεια, κι η ίδια το γνωρίζει καλά!
Συνέντευξη στη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το “TV-Glam”, ένθετο στο «Τύπο της Κυριακής»

Επιστρέφεις στη τηλεόραση με πρωινή εκπομπή μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας. Σε βοήθησε σε κάτι αυτή η «αποχή»; Πώς την εισέπραξες;
Επαγγελματικά , αν και ήταν μια περίοδος έντονης ανασφάλειας για μένα, με βοήθησε να παρακολουθήσω τηλεόραση με τη ματιά ενός τηλεθεατή και να σκεφτώ τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν, με μια εκπομπή που θα αποτελούσε μια αξιοπρεπή πρόταση για τους τηλεθεατές. Έτσι γεννήθηκε το «Αλλάζω». Επίσης είχα το χρόνο να γράψω το βιβλίο μου!
Η εκπομπή θα ξεκινήσει άμεσα, όπως λέγεται; Υπάρχει περίπτωση, όπως ειπώθηκε να πάρει αναβολή για την επόμενη  σαιζόν;
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της εκπομπής, καθώς θα αρχίσει να προβάλλεται και το σχετικό τρέιλερ προκειμένου να ενημερώσουμε τους τηλεθεατές. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως δουλεύουμε εδώ και καιρό με στόχο να κάνουμε το ΑΛΛΑΖΩ, την καινούργια αγαπημένη συνήθεια!  

Ακούγεται ότι στο «Αλλάζω» θα συμμετέχουν με δικές τους στήλες ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου και τον αρχιτέκτονα Γιώργης Λαμπαθάκης. Πώς είναι η συνεργασία σας και πως αισθάνεσαι που θα είναι στο πλευρό σoυ;
Είμαι πολύ χαρούμενη και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο για τις συγκεκριμένες συνεργασίες! Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι -εκτός από διακεκριμένος σεφ- μία κινητή εγκυκλοπαίδεια με σπάνιες γνώσεις γύρω από τη μαγειρική , τις πρώτες ύλες, τους παραγωγούς και τον τόπο μας και είναι παραπάνω από πρόθυμος να μοιραστεί τον γνωστικό του θησαυρό του, με όλους τους τηλεθεατές. Ο Γιώργης είναι ένας εξαιρετικός αρχιτέκτονας, με σπάνιο ταλέντο και ένας από τους πιο θετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!Μετά από επτά χρόνια θα ξαναβρεθείς στη πρωινή ζώνη. Πόσο άλλαξες μέσα σε αυτά τα χρόνια; Νιώθεις πιο ώριμη;
Μέσα σε επτά χρόνια άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα τόσο γύρω μου, όσο και μέσα μου. Οι εμπειρίες μας ούτως ή άλλως είναι αυτές που μας ωριμάζουν σε κάθε περίπτωση. Αυτήν ακριβώς την εμπειρία στα 18 χρόνια που δουλεύω στην τηλεόραση,  θα προσπαθήσω  να αξιοποιήσω στην καινούργια μας εκπομπή στην ΕΤ1.

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση το τηλεοπτικό τοπίο και τι συναισθήματα σoυ δημιουργεί η όλη εικόνα;
Αυτό που λείπει πραγματικά από τις λεγόμενες «χρυσές» μέρες της τηλεόρασης είναι οι πολλές και καλές παραγωγές που έκαναν όλα τα κανάλια και έτσι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, όχι μόνο είχαν δουλειά, αλλά λάμβαναν και ανάλογες αμοιβές. Δυστυχώς πλέον ο πρωταγωνιστής και στην τηλεόραση είναι η ανεργία, κάτι που προκαλεί σε όλους μας μεγάλη θλίψη και ανασφάλεια.

Bλέπεις τούρκικα σίριαλ; Πώς τα κρίνεις;
Οι ώρες κατά τις οποίες προβάλλονται τα εν λόγω  σήριαλ, είναι συνήθως  απαγορευτικές για μένα, οπότε δεν μπορώ να έχω γνώμη για το περιεχόμενό τους.

Ποιο τηλεοπτικό πρόγραμμά θεωρείς πώς κάνει τη διαφορά;
Αισιοδοξούμε -όλοι όσοι δουλεύουμε αρκετό καιρό τώρα για την προετοιμασία της εκπομπής μας- ότι εμείς θα κάνουμε τη διαφορά!!! (χα,χα,χα)

 Πoιοί παρουσιαστές κάνουν κατά τη γνώμη σου φέτος την υπέρβαση;
Θεωρώ ότι το ζητούμενο για τους παρουσιαστές δεν είναι να κάνουν κάποια υπέρβαση, αλλά να σέβονται τους τηλεθεατές, να είναι συνεπείς ως προς τις προσωπικές τους αξίες και να είναι καλοί συνεργάτες. Φωτεινό παράδειγμα όσων λέω, αποτελεί για μένα ο Αντώνης Κανάκης.

Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία;
Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση, που έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή των περισσοτέρων Ελλήνων. Αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω, είναι να ζω χωρίς να χάνω το μέτρο και χωρίς να βασίζω τη ζωή μου μόνο στα υλικά αγαθά. Αναγνωρίζω βέβαια την αξία του να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές σου υποχρεώσεις και πασχίζω και εγώ, όπως όλοι μας, για αυτές.


Υπάρχουν σχόλια που σε έχουν στεναχωρήσει και που δεν ίσχυαν;
Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό που σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την τηλεόραση και κυρίως για τους εργαζόμενους σε αυτήν, έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε μια τόσο καλή παραγωγή. Λαμβάνω υπόψη μου την κριτική, αλλά μένω προσηλωμένη στο στόχο μου.

Πώς νιώθεις που το βιβλίο σου «Κοιτάω μπροστά» βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων;

Η συγγραφή ενός βιβλίου ήταν στόχος ζωής για μένα. Η επίτευξη του με γέμισε φυσικά ηθική ικανοποίηση, αλλά αυτό που μου δίνει τη μεγαλύτερη χαρά κάθε μέρα που περνάει, είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο «Κοιτάω μπροστά», σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
 
Σε προσωπικό επίπεδο, υπήρξε κάποια στιγμή σημαντική για σένα που αποφάσισες να κοιτάξεις μπροστά;
Το να «κοιτάω μπροστά » είναι στάση ζωής για μένα. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να αφήνεις πίσω σου ότι σε πληγώνει και οδηγεί τη ζωή σου σε αδιέξοδο, ωστόσο είναι συνήθως ο πιο σύντομος δρόμος προς τον εαυτό μας και τα όνειρά μας…

Πώς καταφέρνετε με το σύζυγό σου, Ανδρέα Φωτόπουλο, να διατηρήσετε τις ισσοροπίες με δύο νέα μέλη και δη αρσενικά στην οικογένεια;
Όλες οι σημαντικές σχέσεις στη ζωή μας χρειάζονται προσπάθεια και υπομονή, ειδικά τις περιόδους εκείνες που καθοριστικές αλλαγές, όπως είναι ο ερχομός ενός νέου μέλους σε μια οικογένεια, διαμορφώνουν εκ νέου τις ισορροπίες. Πιστεύω όμως ότι η αγάπη και η καλή συνεργασία βοηθούν ένα  ζευγάρι να ανταπεξέλθει  θετικά στις απαιτήσεις μιας οικογένειας.

Έχεις άγχος για το πώς θα καταφέρεις να συνδυάσεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις με το δύσκολο και απαιτητικό ρόλο της μητρότητας;
Νιώθω ευγνωμοσύνη για ότι καλό συμβαίνει στη ζωή μου και κάθε προσπάθεια που απαιτείται να καταβληθεί προκειμένου να ανταπεξέλθω σε όλες αυτές τις δραστηριότητες που με γεμίζουν χαρά. Aξίζει τον κόπο σε κάθε περίπτωση.

Πώς γίνεται όταν μια γυναίκα να γίνεται μητέρα να νιώθει τόσο δυνατή και τόσο ευάλωτη ταυτόχρονα; Απέκτησες φοβίες ως μητέρα;
Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, βιώνει όλα τα συναισθήματα  στο έπακρο. Και τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά… Απαιτείται συχνά πολύ μεγάλη προσπάθεια να σταματήσεις τους φόβους και τις φοβίες από το να βρουν το δρόμο προς την καρδιά σου, όταν αποκτάς την ευθύνη της ζωής ενός παιδιού. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να ελέγχω όλα όσα νιώθω, αλλά προσπαθώ διαρκώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έχεις μπει  ποτέ στο τριπακι να κάνεις λάθος δίαιτες; Διάβαζα τη φοβερή εμπειρία που είχες, δεν έτρωγες για μέρες και λιποθύμησες με αποτέλεσμα να βρεθείς στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη…
Στη νεότητά μας κάνουμε συχνά λάθη, οι συνέπειες των οποίων αποτελούν στη συνέχεια έναν χρήσιμο οδηγό για τη ζωή μας, προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε. Σε κάθε περίπτωση είμαι οπαδός του μέτρου και των προτύπων εκείνων που μας διασφαλίζουν μια υγιεινή ζωή.

Ο χρόνος σε αγχώνει; Έχεις σκεφτεί να κάνεις-στο μέλλον- αισθητικές επεμβάσεις;
Δεν μου αρέσει να προτρέχω, ούτε συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια μου για το μέλλον αποφάσεις που αφορούν στην εξωτερική μου εμφάνιση. Ο χρόνος με αγχώνει κυρίως στην καθημερινότητά μου, καθώς προσπαθώ να τα προλάβω όλα, όπως όλες οι εργαζόμενες μαμάδες!

Ποια ήταν η πιο σημαντική εμπειρία της ζωής σου;
Εξαιρώντας τη μητρότητα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα πάνω στη γη, θα έλεγα ότι η πιο δυνατή εμπειρία της ζωής μου ήταν η συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο «Κοιτάω μπροστά».


   Ιnfo

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στο TV Μακεδονία. Στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα και βρέθηκε για έξι χρόνια, στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, στο «Καλημέρα Ελλάδα», στον  ΑΝΤ1 και παράλληλα στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Τα καλοκαίρια μάλιστα παρουσίαζε και το «Στούντιο με Θέα» στο πλευρό του Νίκου Μάνεση. Μετακόμισε στο Alter όπου επί τρία χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή: «Κοιτάω μπροστά». Στη συνέχεια βρέθηκε στο Mega, όπου ήταν συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου, στην εκπομπή «Όμορφος κόσμος το πρωί». Επέστρεψε στον ΑΝΤ1 όπου έκανε το Infotainment πρόγραμμα «Ellate» και μετά γύρισε στο Alter για το «Υπάρχει λύση». Είναι παντρεμένη με τον οδοντίατρο Ανδρέα Φωτόπουλο και έχουν δύο αγόρια. Ο γάμος τους τελέστηκε το Μάιο του 2008 σε ένα απομακρυσμένο εκκλησάκι στο Κατάκολο Ηλείας, σε κλειστό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου