tunes

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Oι ωραίες της ενημέρωσης


Σέξι κορίτσια, με πτυχία, ξένες γλώσσες και αναλογίες που κόβουν την ανάσα, μας αναλύουν αν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης, ξέρουν τα πάντα για το psi και παίζουν στα δάχτυλα τα νέα μέτρα. Από ποιο πλανήτη προσγειώθηκαν; 




Πόπη Τσαπανίδου

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος  

Φλος ρουαγιάλ: Τα πιο ωραία πόδια
Μπορεί το βαφτιστικό της όνομα να είναι Παρθένα, όμως η 45χρονη δημοσιογράφος είναι μια από τις πλέον ελκυστικές Milfs(μτφ: μαμάδες που θα ήθελες να «κανονίσεις»)  της μικρής μας οθόνης. Ξεκίνησε τη πρακτική της στην εφημερίδα Ελληνικός Βορράς σε ηλικία 16 ετών. Στα δεκαεννιά της, ερωτεύεται τον  Ευτύχη Μανωλαράκη και αφήνει τη δημοσιογραφία, αποφασίζοντας να κατέβει στην Αθήνα. Παντρεύονται και λίγο αργότερα αποκτούν το πρώτο τους παιδί. Τρία χρόνια αργότερα, μαθαίνει ότι είναι πάλι έγκυος ,αλλά η μοίρα της επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη. Μία μόλις εβδομάδα μετά τον υπέρηχο που έδειξε στο ζευγάρι, ότι περιμένουν δίδυμα, ο σύζυγος της σκοτώνεται από ηλεκτροπληξία. Εκείνη, έγκυος και μ’ ένα μωρό στο σπίτι, επιστρέφει στη γενέτειρα της και το πατρικό της, για να έχει βοήθεια με τα παιδιά, ώστε να μπορέσει να δουλέψει. Το 1992 κι ενώ εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, είναι ακόμη κλεισμένη στον εαυτό της και προσπαθεί να κρύψει τη θηλυκή της πλευρά. Ζει για να δουλεύει και δουλεύει για να ζει. Η επιστροφή της στην Αθήνα, φέρνει τα πάνω κάτω: Ξεκινά  το “10 με Δύο”  στη ΝΕΤ με τη Ρίκα Βαγιάννη και συνεχίζει με την εκπομπή που την καθιέρωσε, το  «Συμβαίνει τώρα». Μαζί με τις αλλαγές στα επαγγελματικά της, ξεκινά η μεταμόρφωση της: το κορίτσι με τα ορειβατικά και το αγορίστικο κούρεμα γίνεται γυναίκα. Τακούνια, στενά φορέματα που αναδεικνύουν τις γάμπες της, μακριά μαλλιά και μεσογειακό ταπεραμέντο. Πλέον, στην εκπομπή «Τώρα» εμφανίζεται ακαταμάχητη, χωρίς να επιτρέπει οι ανάγκες ενός ενημερωτικού προγράμματος να την μετατρέψουν σε  παγοκολωνα.

Μαρία Σαράφογλου: Η Όντρει Χέμπορν του διπλανού παραθύρου



Η Χιώτισσα δημοσιογράφος που μαγνητίζει τα ανδρικά βλέμματα όταν εμφανίζεται στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έχει μια αριστοκρατική ομορφιά που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Μπορεί κάποιοι να εκνευρίζονται και μόνο που ακούν τη φωνή της, όμως άλλοι τη ξεχωρίζουν γιατί εκτός από άψογη σιλουέτα που κολάζει συνταξιούχο του ΟΓΑ, έχει στη κατοχή της  πτυχίο της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και Μάστερ στη διεθνή δημοσιογραφία από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Μιλάει τέσσερεις γλώσσες. Μπορείτε  μόνο να τη χαζεύετε, γιατί είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αλαφογιώργο και τον Νοέμβριο του 2010 έφερε στον κόσμο το γιο τους, Δημήτρη. Το καλοκαίρι οι φήμες τους ήθελαν να χωρίζουν, όμως τίποτε τέτοιο δεν αποδείχθηκε. Πριν πάρει μεταγραφή στο Mega, έλιωσε πολλά ζευγάρια γόβες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εργαζόταν από το 2000: ξεκίνησε με το ελεύθερο ρεπορτάζ και στην συνέχεια παρουσίασε τις εκπομπές Πρώτη γραμμή, Συμβαίνει τώρα, Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ και τέλος Σάββατο - Κυριακή live. Το 2006 κλήθηκε από την ΕΡΤ Ψηφιακή να παρουσιάσει δελτία ειδήσεων στην ελληνική και παρουσίασε την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Agenda.

Σία Κοσιώνη

Η…αφέντρα των ειδήσεων

Φλος ρουαγιάλ: Τα πιο ωραία μάτια των δελτίων ειδήσεων
Οφθαλμόλουτρο: Παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 21.00

Μετρημένη, με απίστευτη αυτοκυριαρχία. Αυστηρή έως και ψυχαναγκαστική κι όμως αυτή της η σοβαρότητα, ο τρόπος που τα «παγωμένα» γαλάζια μάτια της αντικρίζουν το φακό είναι το δυνατό της «χαρτί». Πολλοί άνδρες ισχυρίζονται ότι βλέποντας την στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ξεχνούν την οικονομική κρίση και φαντάζονται τη σιδηρά κυρία των εννέα, να εισβάλλει στο διαμέρισμα τους με σκοπό να τους.. τιμωρήσει (με την καλή έννοια). Μπορεί να έχει δίπλα της τον πρωθυπουργό, τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, το Θεό τον ίδιο.. Η Σία, αν και γεννημένη το 1980, δεν κάνει σαρδάμ, δεν κομπιάζει, σαν ένα καλοκουρδισμένο μηχάνημα της ενημέρωσης. Είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, αν και πολλές γυναίκες σιχαίνονται την ετοιμότητα και τη σιγουριά της. Γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1980, μεγάλωσε στα Μελίσσια και τελείωσε το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στο London School of Economics. Μιλάει τέσσερεις γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο φοιτήτρια ακόμα, δουλεύοντας σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και εφημερίδες στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα έχει συνεργαστεί με τη ΝΕΤ, το Sport Fm και το ΣΚΑΪ, όπου από τον Σεπτέμβριο του 2007 και ούσα  26 ετών ξεκίνησε να  παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Παντρεύτηκε τον αθλητικογράφο, παραγωγό του Sport FM και πρώην σκηνοθέτη των «ΑΜΑΝ», Μιχάλη Λεάνη, με τον οποίο γνωρίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Είχε δηλώσει μάλιστα πως είναι ο άνδρας της ζωής της, απογοητεύοντας τον απανταχού ανδρικό πληθυσμό. Τελικά οι δυο τους χώρισαν και βρήκε ξανά τον έρωτα στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα τους έχει "συλλάβει" μαζί στα μπουζούκια αλλά και σε κοινές τους διακοπές στην Αντίπαρο.


Εύα Αντωνοπούλου: Ο «άγγελος» της ενημέρωσης

Φλος ρουαγιάλ: Το πιο ωραίο μούτρο της tv


Η 31χρονη καλλονή που παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων το Σαββατοκύριακο στο Skai θα μπορούσε να είναι μοντέλο, όμως καμία σχέση δεν ήθελε να έχει με τo lifestyle και έτσι ο ανδρικός πληθυσμός έχει τη δυνατότητα να την απολαμβάνει σε άκρως…ενημερωτικό ρόλο.  Γεννήθηκε στο Weymooth της Μεγάλης Βρετανίας και ο βίος της ήταν ολίγον τσιγγάνικος. Από το Λονδίνο προσγειώθηκε απότομα στην όμορφη Αθήνα αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια και γρήγορα βρέθηκε στη πλανεύτρα Θεσσαλονίκη. Εκεί πήγε σχολείο, αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών. Λίγο πριν τελειώσει το πανεπιστήμιο,  πήγε σε ένα δοκιμαστικό για ένα τοπικό κανάλι και βρέθηκε ξαφνικά να παρουσιάζει το καθημερινό δίωρο μαγκαζίνο του καναλιού. Ακολουθεί καθημερινή ζωντανή εκπομπή στην ΕΡΤ3 και λίγο καιρό μετά επιστρέφει στην Αθήνα με.. φόρα. Δουλεύει για Alpha, Antenna και ΕΡΤ 3. Θα καταλήξει στη συχνότητα του ΣΚΑΪ με μια καθαρά ενημερωτική εκπομπή και στη συνέχεια "πήρε μεταγραφη' στα δελτία ειδήσεων του ΣΚ. 
Δήμητρα Μποφυλάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου