tunes

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στα όρθια η συνάντηση Βαρουφάκη- Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

   

 Mια εθιμοτυπική ολιγόλεπτη συνομιλία, διάρκειας επτά λεπτών, είχαν στον Λευκό Οίκο ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας. Η  δεξίωση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης και το «παρών» σε αυτήν έδωσαν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και πλήθος ομογενών. Το κλίμα ήταν χαλαρό, το κρασί έρρεε άφθονό και οι 450 καλεσμένοι απόλαυσαν τον  πλούσιο μπουφέ με ελληνικές νοστιμιές που είχαν επιμεληθεί οι σεφ της Προεδρίας. Σπανακόπιτα, τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, παϊδάκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά και γαλακτομπούρεκο ήταν τα δυνατά «χαρτιά» του μενού, που ενθουσίασαν τους εκλεκτούς καλεσμένους του Λευκού Οίκου. Μάλιστα, τον μπουφέ τίμησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, όντας και ο ίδιος λάτρης της ελληνικής κουζίνας. 
   
  
o μπουφές α λα ελληνικά


Kalispera sas” ανοίγοντας την ομιλία ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, λέγοντας: «Ανάμεσα μας βρίσκεται και ο Γιάνης Βαρουφάκης  που «μας έφερε λεφτά» κάνοντας τους 450 παρευρισκόμενους να ξεσπάσουν σε γέλια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε μια εθιμοτυπική συζήτηση επτά λεπτών με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ΕΤ» τους δύο άνδρες χώριζε και ένα σκοινί, που είχε στηθεί κατά μήκος της αίθουσας, και διαχώριζε τους vip προσκεκλημένους από τους υπόλοιπους. Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, έσπασε ένα πρωτόκολλο πολλών ετών, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον του Αμερικανού προέδρου χωρίς γραβάτα, κάτι που προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους παρευρισκόμενους, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αρνητικά σχολιάστηκαν αρνητικά τα παπούτσια του, που χαρακτηρίστηκαν από πολλούς  ως ακατάλληλα για δεξίωση.

 Selfie με τον Ομπάμα κανείς;

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης που είπε «cheese» δίπλα στους Έλληνες ομογενείς και τον Πλανητάρχη. Η μόδα με τις selfies των Eλλήνων υπουργών στον Λευκό Οίκο δεν είναι κάτι καινούργιο και ανάλογα ενσταντανέ «ανεβαίνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το 2009.    Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεν σταμάτησε να βγάζει selfies με τους ομογενείς, ενώ σχολιάστηκε το πόσο χαλαρός έδειχνε.  Παρούσα στην εκδήλωση και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μάλλον είχε κάτι σημαντικό να πει στον χαμογελαστό Πρόεδρο, αφού του μιλούσε εμφατικά με σηκωμένο τον δείκτη του αριστερού χεριού της, ενώ με το δεξί κάνει μια θερμή χειραψία με τον πλανητάρχη.

Ο πρώτος Έλληνας Υπουργός που «ανέβασε» selfie με τον Πλανητάρχη, ήταν ο νυν  βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. Μάλιστα, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη συνάντηση  Βαρουφάκη-Ομπάμα λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι συνηθισμένο και δημοσίευσε φωτογραφία του  με τον Μπαράκ Ομπάμα από το 2009.

 
Φαίνεται πως κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια selfie, ειδικά όταν έχει απέναντί του τον Αμερικανό πρόεδρο που είναι ο μετρ του είδους. Πέρυσι,  στην εκδήλωση προς τιμήν της εθνικής μας εορτής για την 25η Μαρτίου 1821,  η τότε Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο-τότε- υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος είχαν  φωτογραφηθεί, χαμογελαστοί με τον Μπαράκ Ομπάμα. Tότε μάλιστα η υπουργός Τουρισμού είχε δημοσιοποιήσει την φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook, συγκεντρώνοντας πολλά likes.

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου/  Πηγή: "Ε.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου