tunes

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μια πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο του Θεάτρου Παραμυθίας ... και το μάθημα αρχίζει




Η θεαρική ομάδα «Η Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο», μετά από δυο χρόνια απουσίας , επιστρέφει στη σκηνή με μια παράσταση-πρόκληση για την εποχή μας.
Με αφορμή το «μάθημα» του Ιονέσκο παρουσιάζει στη νέα αίθουσα του θεάτρου Παραμυθίας ,μια αίθουσα που δημιουργήθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, το  «ΜΑΘΗΜΑ...ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ» ή «Ο ΚΑΝΕΝΑΣ», μια πειραματική παράσταση με δυο τίτλους .Μια πρόβα με τη μορφή ολοκληρωμένης παράστασης.
Το έργο εστιάζει στην εξελικτική διαδικασία έρευνας-πρόβας-παράστασης, τριών ηθοποιών ερευνητών του θεάτρου αλλά και της ζωής συγχρόνως. Έτσι, όπως στο πρωτότυπο έργο ο ηλικιωμένος καθηγητής οδηγεί σταδιακά μια ιδιόρρυθμη μαθήτριά του στην πλήρη υποταγή, στο «ΜΑΘΗΜΑ....ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ» η υποταγή του  «μαθητή» επιτυγχάνεται  από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην εποχή μας.Τα πάντα βρίσκονται εκεί, στη θεατρική σκηνή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το κείμενο της παράστασης, βασισμένο στο Μάθημα  του Ιονέσκο και εμπλουτισμένο με κείμενα του Αριστοτέλη και του Ομήρου, πολιτικούς λόγους του Ομπάμα,του Χίτλερ,του Αϊμάν αλΖαουάχρι,του Μπιν Λάντεν αλλά και σε επιπλέον πηγές της σύχρονης  ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό γίνεται εργαλείο για τους τρεις ηθοποιούς. Εργαλείο που τους βοηθά να υπογραμμίσουν στο θεατή τον τρόπο που το σύστημα υποτάσσει τα παιδιά-μαθητές του.


Συντελεστές Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παναγιώτης Κακατσίδης
ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά): Αλέξανδρος Βαμβούκος , Μάριος Γαλακτερός, Παναγιώτης Κακατσίδης
VOICE OFF: Μαρίζα Παπαδημητρίου, Χριστίνα Μανώλη
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Αγγελική Τάτση Πολυτάρχου-Παναγιώτης Κακατσίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο
ΦΩΤΙΣΜΟΙ:  Παναγιώτης  Μανούσης

 Από 20 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή και Τετάρτη (στις 19:45 και 19:30 αντίστοιχα)    Ως 15 Ιανουαρίου
Διάρκεια : 90’
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό- 5€ φοιτητικό και νέοι κάτω των 26 ετών 
 (για άνεργους του ΟΑΕΔ  η είσοδος τις Τετάρτες είναι δωρεάν)


Θεάτρο Παραμυθίας:
Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός, τηλ.: 6977 384515

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου