tunes

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Χτυποκάρδια στο…γραφείο





 Παλιά δεν μπορούσες να περιμένεις να τελειώσει το οκτάωρο για να εξαφανιστείς από το γραφείο, αλλά τώρα κάνεις υπερωρίες και καθόλου δεν σε νοιάζει που δεν πληρώνεσαι extra γι’ αυτό. Όχι, δεν φοβάσαι για τυχόν απολύσεις, απλώς ανακάλυψες τον έρωτα στο διπλανό τμήμα.
Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το «Glam» του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής
 Μόλις τον είδες  να μιλάει στο hands free, έχασες τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια σου. Εντόπισες ότι το γραφείο του είναι δίπλα στο καπνιστήριο κι από τότε ξημεροβραδιάζεσαι μ’ ένα καφέ μέσα στους καπνούς για να τον συναντήσεις. Mετά από λίγο καιρό άρχισε να σου δείχνει ενδιαφέρον και σου πρότεινε να βγείτε για να…γνωριστείτε καλύτερα. Τι να κάνεις ώστε να μην εξελιχθεί το love story σε Βατερλό; Αν το ένα ραντεβού διαδεχθεί το άλλο και τελικά γίνετε ζευγάρι  πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σου. Δεν είναι ανάγκη να γίνετε πρώτο θέμα στο γραφείο και να γνωρίζουν μέχρι κι οι καθαρίστριες πως το.. τρίβετε το πιπέρι!
Μυστικέ μου έρωτα
 Ξέχνα τα φιλιά και τις αγκαλιές στο ασανσέρ, τα πνιχτά γελάκια στο καπνιστήριο και όλες τις κινήσεις που φανερώνουν οικειότητα. Τα αγγίγματα στον ώμο,  και τα μόνιμα χαμόγελα μέχρι τα αυτιά απαγορεύονται δια ροπάλου. Απέφυγε τα καυτά υπονοούμενα στο meeting της Δευτέρας, και μην του στέλνεις ερωτικά mails από το γραφείο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις! Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά όποτε μάθε να κρύβεσαι.
Η αγάπη άργησε μια μέρα
 Ένα είναι το μόνο σίγουρο: Αργά ή γρήγορα το μυστικό σας θα μαθευτεί, όσο καλά και να το κρύψετε αφού και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Παρ’ όλα αυτά, είναι διαφορετικό να γίνουν τα αποκαλυπτήρια όταν η σχέση σας έχει πάρει  μια πιο «σοβαρή» τροπή και άλλο να το μάθουν όλοι στο πρώτο ραντεβού σας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν ανακαλύψετε γρήγορα ότι δεν ταιριάζετε, δεν είναι ανάγκη να μάθουν όλοι τις λεπτομέρειες του σύντομου ειδυλλίου σας.
Μην φέρνεις  δουλειά στο σπίτι 
Αν αποφασίσετε να συγκατοικήσετε, το να μοιράζεστε το μαξιλάρι και το γραφείο μπορεί να προξενήσει ποικίλα προβλήματα στον έρωτα σας αλλά και στις σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Μην αφήσετε το φλογερό love story να σας πάρει τα «μυαλά», ούτε βέβαια να επηρεάσει την αποδοτικότητα σας στη δουλειά μας.
Παντρεμένοι κι οι δύο
 Αν ο συνάδελφος είναι δεσμευμένος ή παντρεμένος, το καλύτερο είναι να μην μπλέξετε από την αρχή μαζί του, γιατί τα αποτελέσματα συνήθως είναι ολέθρια. Αν παρ’ όλα ο παράνομος έρωτας «ανθήσει»  πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην μαθευτεί, γιατί θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή για πισώπλατα μαχαιρώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν γίνεται βούκινο πως οι συνάδελφοι έχουν στενές επαφές τρίτου τύπου μπορεί ακόμη και να απολυθούν.
Kι αν τον βαρεθώ;
 Πολλές φορές οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων επηρεάζονται από το γεγονός ότι εργάζονται στον ίδιο χώρο και μπορεί η έλξη που δημιουργήθηκε να είναι απόρροια αυτού του γεγονότος. Είναι εύκολο να λήξεις μια σχέση γραφείου, αρκεί και οι δυο πλευρές να φερθούν πολιτισμένα. Αν όμως η άλλη πλευρά νιώθει θιγμένη, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν αντίποινα: Mπορεί να σου κάνει σκηνή εντός του χώρου εργασίας με αποτέλεσμα να σας ακούσει όλος ο όροφος ή ακόμη χειρότερα ν’ αρχίσει να μοιράζεται τις προσωπικές σας στιγμές (ακόμη και τις ερωτικές) με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας. Αν μάλιστα του αρέσει να «βάζει σάλτσα» στα γεγονότα γρήγορα, αφού περνάς από το διάδρομο θ’ ακούς ψιθύρους και γέλια. Μην αναρωτιέσαι, για σένα χτυπάει η καμπάνα!
Mάλιστα κύριε διευθυντά!
Όταν δημιουργούνται σχέσεις με ανθρώπους που είναι σε διαφορετικές κλίμακες τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται γοητευτικό ότι ο διευθυντής της εταιρείας σου σε καλεί για φαγητό και σε φλερτάρει διακριτικά, όμως είναι πολύ πιθανό το «ψηστήρι» να οδηγήσει στο κρεβάτι κι από εκεί στην απόλυση σου. Οι άντρες που έχουν την εξουσία πολλές φορές, την χρησιμοποιούνσαν «αφροδισιακό». Κι αυτό γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν γυναίκες που θέλουν μέσω του σεξ ή της σχέσης να ελιχθούν επαγγελματικά. Αν παρ’ όλα αυτά ερωτεύτηκες τον διευθυντή σου, όχι λόγω της θέσης του, αλλά επειδή ταιριάζετε και νιώθεις ότι δεν κρατιέσαι, βγες μαζί του. Προσοχή όμως! Μην βιαστείς να πέσεις στο κρεβάτι μαζί του, διατήρησε τις επιφυλάξεις σου και έχε στο νου σου ότι τα νέα ταξιδεύουν πιο γρήγορα κι απ’ τον αέρα.
  Έρωτας στο χώρο της δουλειάς
Από την  ψυχολόγο/ παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου
  
Θεωρητικά υπάρχει ένας άγραφος νόμος στις επιχειρήσεις (σε κάποιες το λένε ξεκάθαρα στους υπαλλήλους τους)  που λέει πως απαγορεύονται οι σχέσεις μεταξύ  συναδέλφων. Αυτό βέβαια δεν ισχύει και πολύ συχνά  στη πράξη. Ειδικότερα στη σημερινή εποχή που τα δεδομένα επιτάσσουν να περνούν οι άνθρωποι πολλές ώρες στο γραφείο είναι φυσικό η δουλειά να γίνεται βασικός χώρος κοινωνικών συναναστροφών και συχνά να δημιουργείται έλξη ανάμεσα σε συναδέλφους. Δεν είναι αρνητικό να υπάρχει φλερτ στο χώρο της εργασίας, αντιθέτως μπορεί να ενισχύσει και τη δημιουργικότητα. Το γραφείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο που εκτός από τα εργασιακά καθήκοντα  συνυπάρχουν προσωπικά χαρακτηριστικά και ενδεχομένως να δημιουργηθούν και συναισθήματα που δεν τα περιμέναμε.. Αυτό δεν είναι αρνητικό, αρκεί να μπορούμε να διαχειριστούμε τα όσα νιώθουμε και να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από το πρόσωπο που είναι απέναντι μας. Μια σχέση ερωτική με ένα συνάδελφο μας, όπως δείχνουν οι έρευνες, τις περισσότερες φορές λήγει μέσα σε έξι μήνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιες σχέσεις δεν φτάνουν σε γάμο. Μπορεί  τέλος αν το φλερτ δεν προχωρήσει, να ανακαλύψουμε την παρουσία ενός φίλου, ενός προσώπου που θα μπορούμε να εκμυστηρευτούμε πολλά δικά μας πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου