tunes

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βusiness με ονομασία προέλευσης



H κρίση αντί να τους αποθαρρύνει, τους πείσμωσε ακόμη περισσότερο. Πολλοί επώνυμοι τόλμησαν να κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα και με “όπλο” το μεράκι και τη δημιουργικότητα, αποφάσισαν μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις.  Άλλωστε το γνωρίζουν καλά: Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος για να ξεκινήσεις, αλλά  θα πρέπει να ξεκινήσεις αν θες να γίνεις σπουδαίος.

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το περιοδικό "Glam"


Σίσσυ Φειδά

φωτογραφία: vny studio
Η διακοσμήτρια, που έγινε ευρέως γνωστή από την παρουσίαση της εκπομπής: «Σπίτι απ’ την αρχή» άνοιξε τα «φτερά» της και στο χώρο της εστίασης. Δημιούργημα της; Το bar-restaurant «Adamo» στο Νέο Ψυχικό,  που μας καλεί ν’ ανταμώσουμε και να περάσουμε υπέροχα!

Πώς αποφάσισες να ανοίξεις τον συγκεκριμένο χώρο;
Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό μου  εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί η εστίαση είναι κάτι που μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια παρ’ ότι «φλέρταρα» με την ιδέα μεν, δεν το είχα πάρει και πολύ σοβαρά δε. Η επαφή μου με πελάτες μου που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης ήταν κάτι που με ιντρίγκαρε. Πέρυσι μέσω μιας γνωριμίας, με τον έναν από τους δύο συνεταίρους μου, μου έγινε αυτή η πρόταση. Είναι από τα ωραιότερα σημεία του Ψυχικού και το σχήμα των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικό, οπότε και το αποφάσισα.
To όνομα ήταν δική σου ιδέα; Πώς προέκυψε;
Όχι δεν ήταν δική μου ιδέα, έπεσε όμως στο τραπέζι μετά από συζήτηση. Όλοι οι συνεταίροι κάναμε brainstorming και όταν ο ένας εξ αυτών πρότεινε να το πούμε «Αdamo» συμφωνήσαμε ομόφωνα και με πολύ ενθουσιασμό! Είναι μια λέξη που έχει πολλές «ερμηνείες»: κάποιοι λένε ότι σημαίνει «Aδάμ» και στα λατινικά είναι «το σημείο που συναντιόμαστε» και νομίζω ότι από εκεί προέρχεται το δικό μας: «ανταμώνω».
Τι νομίζεις ότι είναι αυτό που σας κάνει να κερδίζετε το στοίχημα;
Συνεχής δουλειά και  προσπάθεια. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν σημαίνει ότι επειδή μια επιχείρηση είναι καινούργια θα είναι γεμάτη. Χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές αν πιστεύουμε ότι κάτι δεν αρέσει στον κόσμο και πάνω απ’ όλα πρέπει να σέβεσαι τον πελάτη. Επίσης είναι σημαντική η σχέση ποιότητας-τιμής, να υπάρχει δηλαδή «value for money» και σίγουρά το όμορφο περιβάλλον παίζει ρόλο!
φωτογραφίες: VNY studio
       
  Η οικονομική κρίση έχει «κλείσει» τον Έλληνα σπίτι του;
Τον έχει επηρεάσει σίγουρα. Πλέον ο κόσμος δεν θα σκορπίσει τα χρήματα του όπως παλιότερα. Πριν θα μπορούσαμε να ξαναπάμε κάπου ακόμη κι αν δεν ξετρελαθήκαμε με το φαγητό ή με το περιβάλλον. Τώρα επειδή είναι περιορισμένες οι έξοδοι ο πελάτης θέλει να έχει το μέγιστο των παροχών. Αυτό που πληρώνει, θέλει πλέον να το «εισπράττει». Βάζει πιο δύσκολά νερό στο κρασί του γιατί  πλέον βγαίνει πιο λίγο έξω.
Με τι άλλο ασχολείσαι αυτή την περίοδο;
Υπάρχουν διάφορα projects που τρέχουν ,το πιο πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο είναι η  ανακαίνιση του γνωστού ιαπωνικού εστιατορίου Κiku στο Κολωνάκι ,σε modern luxury αισθητική και απόλυτα γιαπωνέζικη ατμόσφαιρα!!!

Info:«Adamo», Δημ. Βασιλείου 16, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210. 6713.997


Φώτης Σεργουλόπουλος

Ο αγαπημένος παρουσιαστής άνοιξε πριν από λίγο καιρό το «Maquillazoo», ένα exclusive stylish make up salon, στο οποίο έχει επιμεληθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, αποδεικνύοντας πως ό, τι κάνει το κάνει με τη ψυχούλα του.

                                     


Πότε αποφάσισες να ανοίξεις το Maquillazoo;
Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω στην τηλεόραση έχω έρθει πολύ κοντά με επαγγελματίες make up artists. Ειδικά όταν έκανα το πρωινό πρόγραμμα στο “Mega” δίναμε πολλές συμβουλές σε τηλεθεάτριες που ήθελαν να μάθουν πώς να βάφονται καλύτερα. Με την επί χρόνια συνεργάτιδά μου και μακιγιέζ, Πατρίτσια Παπαβασιλοπούλου σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα χώρο όπου μία γυναίκα θα μπορεί να αισθάνεται άνετα σαν να βρίσκεται στο σπίτι της και  να μακιγιάρεται χωρίς να αισθάνεται ότι κάνει κάτι απρόσιτο. Όταν βρήκαμε αυτό τον χώρο στη Βουλής, στην καρδιά του Συντάγματος αμέσως καταλάβαμε ότι εκεί μπορούμε να φτιάξουμε μία μικρή γυναικεία όαση. 

To όνομα ήταν δική σoυ ιδέα;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι καλός νονός. Το μακιγιάζ είναι μία πολύ οικεία λέξη για την Ελληνίδα. Από κει και πέρα ήθελα να παίζω λίγο με αυτή την  elegant γαλλική λέξη. Να την "μουτζουρώσω". Όταν βρισκόμουν στο εξωτερικό, έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό φυλλάδιο για ζωολογικό κήπο που με τεράστια γράμματα έλεγε "Zoo" αμέσως η λέξη maquillage που μου είχε γίνει εμμονή, έδεσε με αυτό που είχα μπροστά στα μάτια μου. Είναι αλήθεια ότι στα ελληνικά ακούγεται λίγο χαριτωμένο έως και αστείο, αλλά αυτός ήταν και ο στόχος: να μπλέξουμε το chic με την  διάθεση που έχουμε να παίζουμε με τις γαλλικές λέξεις.  

Πρόκειται για το πρώτο exclusive stylish make up salon της Αθήνας. Tί μηνύματα δέχεσαι από τους πελάτες και τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;
Μου κάνει πολύ εντύπωση που μας επισκέπτονται γυναίκες που δεν έχουν κάνει ποτέ μακιγιάζ στο παρελθόν και φεύγουν χαρούμενες και κολακευμένες. Επίσης ότι ξαναέρχονται με φίλες τους κάνοντας μικρές "βεγγέρες" σαν να κάνουν επίσκεψη η μία στην άλλη και καλλωπίζονται. Είναι σημαντικό μία γυναίκα, ό,τι προβλήματα και να έχει, να χαρίζει στον εαυτό της μέσα στη μέρα της κάποιες στιγμές που μπορούν να της φτιάξουν τη διάθεση και να την κάνουν να αισθανθεί ακόμα πιο όμορφη..

 Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει;
Η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης και εν μέσω όλων των κινητοποιήσεων που έγιναν στο Σύνταγμα. Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικά αισιόδοξος αλλά πιστεύω ότι το εμπόριο πρέπει να πάει κόντρα σε αυτό. Πρέπει να μη σταματήσουν να δημιουργούνται νέες ιδέες. Οι γυναίκες ακόμα και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις θέλουν να είναι περιποιημένες. Στην ταινία "Όσα παίρνει ο άνεμος" η Βίβιαν Λη εν μέσω απόλυτης φτώχειας κατέβασε τις κουρτίνες του σπιτιού της για να φτιάξει ένα φόρεμα μόνο και μόνο για να κάνει εντύπωση. Έτσι σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι πολύ προσιτό για κάθε γυναίκα. Aνοίγουμε στις οκτώ το πρωί για τις κυρίες που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους περιποιημένες και το πλήρες μακιγιάζ στοιχίζει από τις οκτώ μέχρι τις έντεκα το πρωί, 12 ευρώ. Επίσης αποφασίσαμε να έχουμε μηνιαία πακέτα, που στο σύνολο τους θα είναι πολύ οικονομικά

 Οι Ελληνίδες περιποιούνται τον εαυτό τους ή το ΔΝΤ τους έχει κόψει τα φτερά;
Το τί μας έχει κόψει το ΔΝΤ δυστυχώς ακόμα δεν το έχουμε δει σε όλο το μεγαλείο του. Η Ελληνίδα όμως έχει μάθει να είναι περιποιημένη. Η παραίτηση και η παραμέληση δεν νομίζω ότι την χαρακτηρίζουν. Σε παλιότερες ακόμα εποχές όπου η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα, όπως και τώρα, αλλά ελπιδοφόρα και υπερήφανη, η Ελληνίδα ήταν πάντα περιποιημένη, καθαρή και κοκέτα.  

Info: Maquillazoo: Βουλής 15, Σύνταγμα, τηλ: 210.3229967


                                    Oρθούλα Παπαδάκου 
Η πρώην μπασκετμπολίστρια και tv persona, έπιασε τις κουτάλες και άνοιξε μια «Τaverna» διαφορετική, που θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλά σας!



Πώς ασχολήθηκες με τον χώρο της εστίασης; 
Η σκέψη να ανοίξω ένα εστιατόριο υπήρχε στο μυαλό μου πολλά χρόνια. Άλλωστε, μεγάλωσα σε μία οικογένεια που είχε εστιατόρια στο Καναδά και ειδικά ο πατέρας μου, μου έμαθε πολλά πράγματα σχετικά με το πως  να πετύχω στον κλάδο των εστιατορίων και τον ευχαριστώ πολύ.
Tί σε κάνεις να κερδίζεις το «στοίχημα»;
Έπρεπε να βρω το κατάλληλο μέρος και το εξειδικευμένο προσωπικό για να το πετύχω αυτό και έτσι το έψαξα πολύ. Τελικά  εντόπισα τους κατάλληλους  σεφ όπως είναι ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Γιάννης Βενιέρης μαζί με το προσωπικό του Food Must και πολλούς από τους φίλους μου που ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν και φυσικά τους δύο συνεταίρους μου και ειλικρινά τους ευχαριστώ όλους για αυτό.

 Το όνομα ήταν δική σου ιδέα; Πώς προέκυψε;
Το όνομα TAVERNA ήταν δική μου ιδέα και το σκέφθηκα γιατί στο μυαλό μου τουλάχιστον, το όνομα αυτό παραπέμπει σε ένα χώρο φιλικό - οικογενειακό - με καλό ποιοτικό ελληνικό και οικονομικό φαγητό!!!

 Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει και εάν ναι με ποιόν τρόπο?
 Φυσικά και η οικονομική κρίση με έχει επηρεάσει όπως και όλους τους Έλληνες και για αυτό αφιερώνω πολλές ώρες και στις δύο μου δουλειές: στο εστιατόριο αλλά και στην άλλη μου δουλειά που είναι το marketing μίας μεγάλης πολυεθνικής ινδικής εταιρείας, με υποκαταστήματα σε πολλές χώρες και που σύντομα θα εξαγοράσει μία μεγάλη ελληνική εταιρία.
Η Ορθούλα με τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο

Ποιο είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού και ποιό είναι το αγαπημένο σου πιάτο;
 Το δυνατό μας χαρτί είναι το καλό ποιοτικό και οικονομικό φαγητό που επιμελούνται οι σεφ, μαζί με το φιλικό περιβάλλον που προσπαθώ εγώ να προσφέρω στους πελάτες μας. Όσο για το αγαπημένο μου πιάτο; Είναι το κότσι μαζί με μία χορταστική σαλάτα.

Info:
 TAVERNA: Κωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα, τηλ. 2108982155


                                  Γιάννης Τσιμιτσέλης
Μαζί με δύο φίλους του αποφάσισε να ανοίξει το bar restaurant Inverso στην Αργυρούπολη και από τότε οι νύχτες του απέκτησαν άλλο… χρώμα. Ο αγαπημένος ηθοποιός αποδεικνύει ότι πέρα από υποκριτικό ταλέντο, διαθέτει και επιχειρηματικό δαιμόνιο…


O Γιάννης Τσιμιτσέλης με καλούς του φίλους και συναδέλφους

Tο όνομα του χώρου πώς προέκυψε; Eσύ είσαι ο «ιθύνων νους»;
Όχι, η ιδέα ήτανε συγκεκριμένα ενός εκ των τριών συνεταίρων μου  και δεν ξέρω ακριβώς πως του ήρθε. Ξέρω πάντως ότι «Inverso» σημαίνει ανάποδα στα Ισπανικά και μας άρεσε πολύ γι’ αυτό και το επιλέξαμε.

Πώς αποφάσισες παράλληλα με τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο εγχείρημα;
O πατέρας μου έχει εδώ και χρόνια μια ψαροταβέρνα στο Μεσολόγγι, οπότε ήξερα αρκετά πράγματα και σχετικά με το χώρο της εστίασης αλλά και όσον αφορά τη διαχείριση σε καφετέριες και μπαρ. Έχω δουλέψει σαν σερβιτόρος σε πολλά μαγαζιά ο ίδιος και θεώρησα ότι ήταν η σωστή στιγμή να κάνω μια επενδυτική κίνηση.
Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει και αν ναι με ποιόν τρόπο;
Εννοείται,  όλους μας έχει τσακίσει, δεν μας έχει απλώς επηρεάσει. Ακόμη πάντως βαστάμε!
Τι μηνύματα δέχεσαι από τους πελάτες;
O Έλληνας βγαίνει γιατί έτσι είναι η φύση του. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι στο παρελθόν έκανε μεγαλύτερη κατανάλωση. Από εκεί που έπινε τρία ποτά, τώρα πίνει ένα.
Έχεις μετανιώσει ποτέ που μπλέχτηκες στα επιχειρηματικά;
Όχι, η βασική ασχολία που αντιμετωπίζω είναι από άποψη χρόνου, να προλαβαίνω παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου ως ηθοποιός να είμαι εκεί για να στηρίζω το μαγαζί μου. Από εκεί και πέρα είναι ένα εγχείρημα που ηλικιακά και μόνο ήθελα να το κάνω.

Έχεις σκεφτεί  ποτέ στις δύσκολες μέρες που διανύουμε να αφήσεις την ηθοποιία ή πιστεύεις πώς μπόρα είναι θα περάσει;
Είναι μπόρα που θα μείνει, αλλά το βασικό μου επάγγελμα είναι ηθοποιός. Αυτός είναι ο βασικός άξονας που ακολουθώ. Από εκεί και πέρα αν μπορώ να κάνω και μια άλλη δραστηριότητα, προσπαθώ να τη κάνω…

Info:
Inverso: Αλεξιουπόλεως 25, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9952154


Θηρίο
Ο γνωστός rapper άνοιξε το δικό του στούντιο που λέγεται Thirio Tattoo”. Πρόκειται για έναν  υπερσύγχρονο χώρο που αναλαμβάνει να κάνει και-εκτός από τατουάζ- μόνιμο Make up, Piercing και Henna Tattoos.


Πότε αποφάσισες  να… βουτήξεις στα βαθιά;
Πέρυσι ακριβώς τέτοιο καιρό. Ήμουν διακοπές όταν το αποφάσισα, αν και το σκεφτόμουν χρόνια, γιατί τα τατουάζ είναι κάτι που μου άρεσε και ήμουν πελάτης. Έτσι, μ’ αυτή τη λογική, γιατί με ενδιαφέρει να κάνω tattoo πάνω μου, αποφάσισα να κάνω ένα χώρο που θα με εκφράζει.
Το όνομά απ’ ότι αντιλαμβάνομαι είναι δική σου έμπνευση…
Είναι το tattoo του Θηρίου, οπότε το είπαμε Thirio Tattoo.
Ποιοι επώνυμοι φίλοι σου έρχονται και είτε έχουν «χτυπήσει» είτε είναι έτοιμοι να «χτυπήσουν» κάποιο tattoo;
H Ελένη Φουρέιρα έχει έρθει αρκετές φορές να με δει αλλά το σκέφτεται αν θα κάνει ή όχι, ο Κώστας Μαρτάκης έχει έρθει αλλά φοβάται και ο Κωνσταντίνος Αργυρός που ετοιμάζεται να κάνει tattoo και ψάχνει προς το παρόν τα σχέδια.
Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει και αν ναι με ποιόν τρόπο;
Φυσικά! Η οικονομική κρίση επηρεάζει τα πάντα! Απλά κι εμείς κοιτάμε να έχουμε χαμηλές τιμές ώστε ο πελάτης που θα έρθει μια φορά να «χτυπήσει» tattoο, να έρθει και δεύτερη φορά. Βλέπεις συνήθως επειδή τα tattoo είναι «κόλλημα», σίγουρα θα θελήσει να κάνει δεύτερο. Έτσι αν τον «ξεβρακώσεις» στο πρώτο tattoo-γιατί στον συγκεκριμένο χώρο ο καθένας χρεώνει όσο θέλει επειδή υποτίθεται ότι «πουλάμε» τέχνη- δεν θα ξαναέρθει.
Πόσο περίπου κοστίζει ένα tattoo;
Το πιο μικρό ξεκινάει από πενήντα ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 2000 ευρώ. Δεν υπάρχει όριο, ανάλογα με το πόσο μεγάλο, πολύχρωμο και πολύπλοκο θέλει να είναι.

Ιnfo:
 “Thirio Tattoo”. Λεωφόρος Θηβών 326-328, Αιγάλεω, τηλ : 210-5693964

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου