tunes

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Μαρία Ηλιάκη "Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το "Δέστε τους" θα βγει και του χρόνου



 συνέντευξη στη Δήμητρα Μποφυλάτου
πηγή: tv-Glam


Είσαι ευχαριστημένη από την πορεία της εκπομπής; Ηταν μια καλή χρονιά;
Ηταν μια πολύ ωραία χρονιά, κουραστική βέβαια, γιατί, λόγω δουλειάς, ξυπνάω πάρα πολύ πρωί τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνος μού φαίνεται και πιο έντονος, γιατί μεγαλώνω και δεν έχω τις αντοχές που είχα κάποτε. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως δεν περιμέναμε ο κόσμος να αγαπήσει σε τέτοιο βαθμό την εκπομπή. Κάθε χρόνο, μας το αποδεικνύει όλο και περισσότερο.

Ποιο συστατικό σάς κάνει να ξεχωρίζετε;
Αυτό που μου λένε όλο και περισσότεροι -15χρονοι μαθητές, καθηγητές Πανεπιστημίου που τους συναντώ στα Χανιά όταν κάνω διακοπές, γιαγιάδες, μαμάδες- είναι: «Ρε παιδιά, πού το βρίσκετε τόσο κέφι; Μας κάνετε και γελάμε, χαλαρώνουμε και ξεχνιόμαστε!». Ολοι μού λένε το ίδιο πράγμα και νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος που μας παρακολουθoύν.

Πού τη βρίσκεις όλη αυτή τη θετική ενέργεια, σε καθημερινό επίπεδο; Υπάρχει κάποιος «μηχανισμός»;
Νομίζω ότι είναι ένας μηχανισμός, που δεν τον έχω εξηγήσει όμως ακόμη. Μπορεί να είμαι κουρασμένη, να είμαι χάλια ψυχολογικά, να έχω τσακωθεί, να έχω χωρίσει. Παρ’ όλα αυτά, την ώρα που ξεκινάει η εκπομπή κάτι συμβαίνει. Το βλέπω και λίγο σαν δουλειά όλο αυτό. Πιστεύω δηλαδή ότι ο κόσμος δεν είναι και υποχρεωμένος να μας βλέπει να έχουμε μούτρα μέχρι το πάτωμα… Σίγουρα μια μέρα, αν δεν είμαι καλά, μπορεί να φανεί, αλλά γενικώς προσπαθώ να είμαι κεφάτη. Δεν το καταφέρνω πάντα, αλλά ουσιαστικά για μένα η εκπομπή είναι ένα «ξέσπασμα», γιατί όλοι μας έχουμε προβλήματα κι εγώ δεν είμαι εξαίρεση.

Ποια είναι τα τηλεοπτικά σου σχέδια; Θα συνεχίσεις του χρόνου με τους «Δέστε τους»;
Δεν έχω υπογράψει ακόμη. Εχω συζητήσει με το κανάλι, οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές και είμαστε σ’ έναν πολύ καλό δρόμο. Επίσημα δεν έχει ακουστεί ότι δεν θα είναι κάποιος στην εκπομπή. Το θεωρώ άκομψο να γράφονται και να ακούγονται για αποχωρήσεις ανθρώπων ενώ η εκπομπή είναι στον αέρα.

Θεωρείς ότι θα υπάρχει η εκπομπή και του χρόνου;
Ναι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρώ ότι θα υπάρχει.

Σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στη θεματολογία της εκπομπής ή σε επίπεδο προσώπων όσον αφορά στην επόμενη σεζόν ή ισχύει το «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις»;
Είναι πολύ νωρίς. Με τον Νίκο κάνουμε αυτήν τη συζήτηση στα τέλη του Αυγούστου. Λίγο πριν τελειώσει η εκπομπή είσαι τόσο κουρασμένος που θέλεις να αποφορτιστείς και να ηρεμήσεις.

Πώς σου φαίνεται το τηλεοπτικό τοπίο, πιστεύεις ότι την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι καλύτερα;
Χαίρομαι γιατί έγιναν κάποιες παραγωγές, κάποια σόου, βγήκε πρόγραμμα στα κανάλια. Αυτό με κάνει να βλέπω τα πράγματα πιο αισιόδοξα, ότι δεν θα μείνει κόσμος άνεργος και πως θα γίνουν πράγματα. Ο ΑΝΤ1 έκανε εκπομπές, εμείς βγάλαμε πολύ ωραίο πρόγραμμα, όπως και το Mega.
Συζητιέται πολύ έντονα το ζήτημα της ΕΡΤ.


Υπάρχει κάτι που σου έλειψε φέτος από την τηλεόραση;
Μου έλειψαν τα ελληνικά σίριαλ φέτος. Ακούω  όμως ότι θα γίνουν περισσότερα του χρόνου και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά θεωρώ ότι αργά και σταθερά θα ξεφύγουμε απ’ όλο αυτό. Πιστεύω, ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω, ότι του χρόνου θα γίνουν περισσότερα πράγματα στην τηλεόραση.

Πώς σου φάνηκε η είδηση πως ο Νίκος Χατζηνικολάου μετακομίζει στο Star;
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και θα χαρώ πολύ να τον δω και πάλι μπροστά από τις κάμερες.

Το σόου του ΑΝΤ1 «YFSF» σού αρέσει; Πώς σου φαίνεται η Μαρία Μπεκατώρου ως παρουσιάστρια;
Βρίσκω ότι η Μαρία είναι εξαιρετική στην παρουσίαση και πιστεύω ότι ήταν πολύ σωστή η επιλογή του ΑΝΤ1 να τη βάλει στη συγκεκριμένη θέση.

Οι διαγωνιζόμενοι και η κριτική επιτροπή πώς σου φαίνονται;
Ο,τι μπορούν κάνουν οι διαγωνιζόμενοι, δεν είναι και πάντα εύκολα αυτά που τους βάζουν. Δεν είναι εύκολο να υποδυθείς κάποιον άλλον. Μου αρέσει πολύ ο Θανάσης Αλευράς. Την κριτική επιτροπή τη βρίσκω λίγο χλιαρή, δεν έχουν «δέσει» θεωρώ μεταξύ τους. Ολοι μαζί κάπως δεν μου κολλάνε, τα σχόλιά τους κάποιες φορές είναι υπερβολικά θετικά. Δεν είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μου κριτικές επιτροπές. Εχουμε δει εκπομπές που «έκοβε ο ένας, έραβε ο άλλος». Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει…


Πώς εξελίχθηκε η συνεργασία σας και η σχέση σας με τον Νίκο Μουτσινά;
Είμαστε σαν κάτι ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, αγαπιούνται αλλά κάποιες φορές βαριούνται ο ένας τον άλλον. Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα δεν μιλάμε στο τηλέφωνο, γιατί έχουμε πάθει τέτοιο overdose ο ένας με τον άλλο τις καθημερινές, που το Σαββατοκύριακο δεν θέλουμε πολλές φορές να ακούμε ο ένας τη φωνή του άλλου. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια συνεργασία εξαιρετική για μένα, γιατί έχουμε βρει ο ένας τα «κουμπιά» του άλλου, υπάρχουν σεβασμός και μια πραγματική φιλία.

Mε την Κατερίνα Καινούργιου ποια είναι η σχέση σας; Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα;
Η Κατερίνα είναι ένα παιδί αυθόρμητο, πολύ αθώο, ένα πλάσμα που κάνει του κεφαλιού του. Πολλές φορές γελάω μαζί της στην εκπομπή γιατί είναι στον κόσμο της… Δεν έχω κανένα παράπονο μαζί της και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για την ίδια. Σπάνια να έχει υπάρξει πρόβλημα ανταγωνισμού μεταξύ μας, ίσως στην αρχή που δεν ήξερε η μια την άλλη. Από κει και πέρα ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος της μιας και ποια είναι η θέση της άλλης και είναι μια πολύ αρμονική συνεργασία.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που σας συνδέει;
Είμαστε μια ομάδα με τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους, που δέσαμε κιόλας. Αυτό που μας συνδέει είναι ότι, ενώ είμαστε τελείως διαφορετικοί, σεβόμαστε ο ένας τα όρια του άλλου.

Μιας και μιλάμε για όρια, υπάρχει κάποιος επώνυμος που να ενοχλήθηκε από τα βραβεία…. και να διαμαρτυρήθηκε;
Υπάρχουν πολλοί που μας παίρνουν και κάνουν παράπονα, άλλοι που μας βλέπουν και ξινίζουν τα μούτρα τους. Ολα αυτά τα δικαιολογώ απόλυτα, γιατί σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω την εμφάνιση των άλλων. Ελα όμως που αυτή η στήλη κάνει νούμερα… Προσπαθώ, πάντως, να κάνω ήπια κριτική, ειδικά στις γυναίκες.

Υπάρχουν κάποιες κυρίες, που έχουν χιούμορ και όχι μόνο δεν παρεξηγούνται, αλλά κάνουν πλάκα με αυτό;
Ευτυχώς, είναι πολλοί: H Ελένη Τσαγκά, που λέει το δελτίο του Star, έχει πολύ χιούμορ, επίσης η Ελλη Στάη, η Ράνια Θρασκιά. Γενικώς, πάντως, οι περισσότεροι έχουν χιούμορ.

Υπάρχει κάποια εκπομπή ή τηλεοπτικό πρόσωπο που θεωρείς ότι κάνει τη διαφορά;
Η Αννίτα Πάνια φέτος είχε πολύ κέφι, διασκέδασα πάρα πολύ με τις εκπομπές της και ξεχώρισα τις συνεντεύξεις της. Δεν την είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν σ’ αυτόν το ρόλο και πιστεύω ότι, αν αποφάσιζε να κάνει εκπομπή με συνεντεύξεις, θα είχε τρομερή επιτυχία. Νομίζω ότι θα της πήγαινε πολύ μια τέτοια εκπομπή.

Ποιο τηλεοπτικό πρόσωπο σε έχει κουράσει και πιστεύεις ότι χρειάζεται ολιγοήμερες διακοπές;
Κανένα, δεν θα στείλω ποτέ κανένα συνάδελφο σπίτι του! Οποιος θέλει να ξεκουραστεί, ας το κάνει μόνος του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου