tunes

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Your face sounds familiar»: Ποιος θα σηκώσει τη κούπα;



 Tέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, καταξιωμένοι ο καθένας στο χώρο του, διεκδικούν σήμερα τον τίτλο του μεγάλου νικητή. Κρυσταλλία, Μαντώ, Κρατερός, Κατσούλης, Θανάσης Αλευράς. Ποιος θα επικρατήσει;

από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, πηγή: tv-glam

Κρυσταλλία

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

Είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα και η σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με μαθήματα κλασικού πιάνου και συμμετοχές σε σχολική metal band. Το 2006 εμφανίστηκε πλάι στη Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο, αλλά οι περισσότεροι τη μάθαμε ως  frontwoman των “Otherview”. Μετά την αποχώρησή της από το group , ξεκίνησε σόλο καριέρα, με  μεγάλη επιτυχία.

Σε τι ρόλο θα σε δούμε σήμερα; 

Θα υποδυθώ μια Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ελπίζω να σας αρέσει..

Τι γεύση σου έμεινε από το show;

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξω διαφορετικά πράγματα, μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή, γιατί πάντα τραγουδούσα ελληνικά κομμάτια, μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά ακούσματα, αλλά δεν μου είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία να το δείξω. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία.

Ποιος ρόλος σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Δεν ήταν ένας! Δυσκολεύτηκα πολύ με το ρόλο της Τζένιφερ Λόπεζ, που ήταν μάλιστα και το πρώτο live. Επίσης θυμάμαι πως όταν άκουσα ότι θα υποδυθώ την Κατερίνα Στανίση είπα: “Δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνω”. Τελικά όλα πήγαν καλά!

Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο μεγάλος νικητής;
Ο Θανάσης Αλευράς, είναι ηλίου φαεινότερο!


ΜΑΝΤΩ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ


Aπό μικρή αναγνωρίστηκε ως παιδί-θαύμα, για τις φωνητικές της δυνατότητες. Σε ηλικία 13 ετών πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο. συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση «Jesus Christ superstar». Το 1981 έκανε το ντεμπούτο της στην ελληνική δισκογραφία και το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Never Let you Go». Έχει συνεργαστεί με  καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς και έχει υπογράψει τη σύνθεση του τραγουδιού «Where you are» της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Jessica Simpson. Από μικρή ηλικία αναγνωρίστηκε ως παιδί-θαύμα για τις φωνητικές της δυνατότητες. Σε ηλικία 13 ετών πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο Καλουτά συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση "JESUS CHRIST SUPERSTAR". Το 1981 κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική δισκογραφία και το 1985 κυκλοφορεί το maxi single "FILL ME UP / LOVE ME BABY". Το 1986 χρόνο παρουσιάζει το single "SET YOURSELF IN MOTION / WHERE DO I BEGIN" και το 1989 κυκλοφορεί την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά "ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΦΙΛΙ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ". Τα επόμενα χρόνια κυκλοφορεί τις παρακάτω δισκογραφικές δουλειές: "ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ" (1990), "ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΤΗ" (1991), "ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ" (1992), "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ" (1993), "ΑΝΗΣΥΧΟ ΒΛΕΜΜΑ" (1994), "ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΥΡΑΝΟ" (1995), "ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ" (1997), "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" (1998), "ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ" (2000). Το 2003 εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι "NEVER LET YOU GO". Δισκογραφικά τον ίδιο χρόνο κυκλοφορεί το άλμπουμ "ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" και το "ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ". Το 2008 επανέρχεται με δύο άλμπουμ, "ΜΑΝΤΩ ΙΙ" και το αγγλόφωνο "AFRAID OF THE DARK". Το 2011 ηχογράφησε το CD "PERFECTION". Μετά από αυτό, ξεκίνησε μια σειρά live εμφανίσεων σε μεγάλες μουσικές σκηνές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο συμμετείχε στη συναυλία -σταθμό για τα "20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΙΒΟΣ", που έγινε στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τα νέα της τραγούδια και τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί με τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς, μεταξύ αυτών ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Στέφανος Κορκολής, η Εύη Δρούτσα, κ.ά. και έχει υπογράψει τη σύνθεση του "WHERE YOU ARE" της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Jessica Simpson. Αξιοσημείωτες είναι και οι συνεργασίες της με τη Μαρινέλλα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιάννη Πουλόπουλο και πολλούς ακόμα.
Πώς πάνε οι πρόβες; 
Είσαι έτοιμη για τη μεγάλη βραδιά;
Oι πρόβες πάνε πολύ καλά και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το σίγουρο είναι πως θα δείτε έναν πολύ ωραίο τελικό. Έχω επιλέξει ένα γρήγορο κομμάτι, αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω όλα, γιατί θα χαθεί η έκπληξη!

Πώς ήταν το ταξίδι, τώρα που φτάνουμε στο φινάλε;
Το παιχνίδι με έβαλε σε  μια διαδικασία ξέφρενων ρυθμών, κάτι που μου αρέσει πολύ. Ήταν  μια συγκινητική εμπειρία, γιατί ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα μεταξύ των παικτών, τα λόγια των κριτών μας έδιναν δύναμη. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός, κόντρες και ήταν ένα μαγικό ταξίδι.

Περίμενες ότι θα φτάσεις στους τέσσερεις φιναλιστ;
Να σου πω την αλήθεια, δεν το σκεφτόμουνα. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να δίνω σε κάθε live το καλύτερο μου εαυτό, να ενσαρκώνω όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόλο μου. Εφόσον η απόδοση μου με οδήγησε στον τελικό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο μεγάλος νικητής;
Eίναι ένα show που είναι «κομμένο και ραμμένο» για ηθοποιό ή για κάποιον άνθρωπο που είναι μίμος. Οπωσδήποτε και εγώ ανακάλυψα πράγματα για τον εαυτό μου, που δεν ήξερα: ότι μπορώ να μιμηθώ, να ενσαρκώσω ρόλους, ότι διαθέτω υποκριτικό ταλέντο που δεν είχα  όμως καλλιεργήσει ως τώρα, γιατί η βασική μου ασχολία είναι η μουσική και το τραγούδι. Δεν είμαι όμως  ηθοποιός…

Ποιος απ’ τους δύο πιστεύετε ότι είναι ο επικρατέστερος;
O Θανάσης Αλευρας είναι πολύ μπροστά στη βαθμολογία και είναι δύσκολο να ανατραπεί αυτό. Αν και όπως λένε οι Άγγλοι: «You never know (ποτέ δεν ξέρεις)!»

Ποιος ρόλος σας δυσκόλεψε περισσότερο;
Με δυσκόλεψε πολύ ο Στίβι Γουόντερ, γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολη η μεταμόρφωση. Έπρεπε να βαφτώ όλη μαύρη, , να υποδυθώ έναν τυφλό άνθρωπο, δεν ήταν εύκολο..

Κρατερός Κατσούλης

HΘΟΠΟΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας. Τελείωσε τη Σχολή Αθηνών «Γεώργιου Θεοδοσιάδη» και σπούδασε στην Ακαδημία Θεάτρου του Α.Π.Θ. Δουλεύει ως ηθοποιός από το 1990 και  πρόσφατα υπέγραψε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά στο έργο «Οι Αδελφές». Εδώ και έξι χρόνια διδάσκει υποκριτική, αλλά προτιμά οι μαθητές του να τον φωνάζουν «προπονητή». Έκλεψε την παράσταση στο show ως PSY και ως Διονύσης Σαββόπουλος. Ο «Νιόνιος» μάλιστα του τηλεφώνησε, όπως δηλώνει, και του πρότεινε να τον αντικαταστήσει σε κάποιες από τις συναυλίες του. Σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή του θεωρεί τη σύζυγό  του Κατερίνα Καραβάτου και τη κόρη του Αέλια, η οποία, αν και είναι μόλις 21 μηνών: «Παρακολουθεί τις πρόβες καθημερινά. Ξέρει όλα τα τραγούδια, τις μελωδίες δηλαδή και κάποια από τα ρεφρέν και τα κουπλέ. Νομίζει ότι ο μπαμπάς της είναι ο μπαμπάς με τα χίλια πρόσωπα. Τη μία Ρίτα Σακελλαρίου, την άλλη Στράτος Διονυσίου, μάλιστα όταν της δείχνεις κάποιον από αυτούς λέει: "ο μπαμπάς μου» δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός.


Θανάσης Αλευράς

ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Είναι η μεγάλη έκπληξη του show, αφού κέρδισε τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του: Ως Στέλλα Κονιτοπούλου μας έκανε να δακρύσουμε από τα γέλια, ως Χρήστος Θηβαίος μας συγκίνησε και κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση των συμπαικτών του, αλλά και των τηλεθεατών. Kαι να φανταστείτε, πως έχει δηλώσει πως δυσκολεύτηκε να δεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση: “Επειδή δεν είμαι και από τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στην τηλεόραση με έναν τέτοιο τρόπο έξω από τη δουλειά μου και φοβήθηκα λίγο, μήπως δεν μπορέσω ή δεν μου πάει. Μετά, μου έλεγε το ένστικτο μου ότι “σου πάει και πήγαινε να το κάνεις”. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης στις παραστάσεις «Ο μικρός πρίγκιπας», και «Πλούτος». Επίσης συνεργάστηκε με την Ελένη Γκασούκα  στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, στη «Φουρκέτα» και στους «Ηρωες», όπου και τιμήθηκε με το Θεατρικό Βραβείο Δημήτρης Χορν, το 2007.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου