tunes

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Βαρουφάκης: Το dress code του Mr V



   Το μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο με το οποίο ο νέος «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας πέρασε το κατώφλι της Ντάουνινγκ στριτ την περασμένη Δευτέρα,   έγινε «θέμα»  στα πέρατα του κόσμου και σε δώδεκα μόλις μέρες από την ανήληψη των καθηκόντων του, ο 53χρονος Γιάννης Βαρουφάκης,  κυκλοφορεί ως... κοκτέιλ «Βαρου-φάνκι-ς» σε μπαρ στα Λαδάδικα, διαθέτει πολλές θαυμάστριες όλων των ηλικιών, τις επονομαζόμενες, Βαρουφίτσες, ενώ τo fun club του στο Facebok, «V for Varoufakis»,  αριθμεί περισσότερα από 50.100 μέλη. Φυσικά όταν κατέφτασε με...δανεικά ρούχα, στο ραντεβού του με τον Βρετανό Ομόλογο του, Τζορτζ Όσμπορν, αφού είχε προηγουμένως χάσει τη βαλίτσα του στο αεροδρόμιο, δεν γνώριζε προφανώς τί επρόκειτο να επακολουθήσει. Τα φλας των φωτογράφων «άστραψαν» και το «χαλαρό» ντύσιμο του βρέθηκε  στο επίκεντρο σχολιασμού, που πήρε διαστάσεις φρενίτιδας, όχι τόσο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Γκάλοπ έγιναν από το CNN στους δρόμους του Λονδίνου για το look του Έλληνα Υπουργού, η εφημερίδα «The Telegraph» τον τοποθέτησε στην  πρώτη θέση της λίστας, για το πιο «ριζοσπαστικό» ντύσιμο» πολιτικού διεθνώς και τα διεθνή μέσα του αφιέρωσαν σελίδες, επικεντρώνοντας σε θέματα …υψηλής ραπτικής. Τϊ κι αν συντάκτης των Τimes τον «κατακεραύνωσε» τις για τις ενδυματολογικές του επιλογές,  παρομοιάζωντας τον με «τυχαίο» clubber, μετά από ξενύχτι; Οι Έλληνες εκπρόσωποι του χώρου της μόδας του «βγάζουν» το καπέλο και μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» υποκύπτουν στην …αβάσταχτη γοητεία του.  
  
Ηλίας Μιχαλόλιας
    Θετική ψήφο στον ενδυματολογικό «κώδικα»  του 53χρονου «γκουρού» της οικονομίας, δίνει ο στιλίστας των επωνύμων, Ηλίας Μιχαλόλιας, εξηγώντας πως καταφέρνει να μετουσιώσει τον χαρακτήρα του στο ντύσιμο του. «Τα ρούχα του έχουν λιτές και μοντέρνες γραμμές. Αντικαθιστά το λευκό πουκάμισο με γκρι, μπλε και μαύρες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το
look του δεν αναδεικνύει τις αντιθέσεις, δεν του αρέσουν οι χρωματικές «κόντρες». Έχει τη δική του αισθητική και αν και δεν επιλέγει συνήθως ακριβές μάρκες, είναι λάτρης του μινιμαλισμού». Το ατημέλητο ντύσιμο του ποπ σταρ των οικονομολόγων έγινε αντίκειμενο αρθρογραφίας και στον  βρετανικό Guardian, που ανέφερε πως το παλτό του κ. Βαρουφάκη  παρέπεμπε σε... έμπορο ναρκωτικών: «Mε  κούρεμα α λα Ιούλιος Καίσαρας, ένα πουκάμισο με έντονο μπλε χρώμα που θα άρμοζε για μία εμφάνιση στην παμπ Wetherspoon και ένα παλτό εμπόρου ναρκωτικών της δεκαετίας του 1990». Παράλληλα το δημοσίευμα αναγνώρισε στον υπουργό  «αυτοπεποίθηση», καθώς τη στιγμή που όλοι παρουσιάζονται σε μία συνάντηση με κοστούμια, εκείνος επέλεξε να πει «όχι» σε μία συντηρητική επιλογή.
  
Νίκος Αποστολόπουλος
  Στον αντίποδα, ο  γνωστός σχεδιαστής μόδας,
 Νίκος Αποστολόπουλος  μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» χαρακτηρίζει το Γιάννη Βαρουφάκη υπόδειγμα κομψότητας και τα βάζει με τους επικριτές του: «Βρήκα πολύ άκομψο το ότι βγήκαν κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι, χωρίς να γνωρίζουν το χώρο της μόδας και σχολίασαν αρνητικά τον κ. Βαρουφάκη. Υπάρχει μια ενορχηστρωμένη «επίθεση», που νομίζω ότι σκοπό έχει να πλήξει τη χώρα μας και τα σχόλια είναι η αφορμή για να μας κρίνουν αρνητικά. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το στυλ του και η φυσιογνωμία του. Δεν φοράει γραβάτα, είναι ένας άνθρωπος μοντέρνος και μόνο απαρχαιωμένα μυαλά τον κρίνουν αρνητικά.» επισημαίνει. Με την παραπάνω άποψη  συμφωνεί και ο  σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος που ...έστρεψε τα βέλη του στους επικριτές του υπουργού: “Ας Κοιτάξουν Οι Άγγλοι Ιθύνοντες Να Επιστρέψουν Τα Κλεμμένα! Κι ας Αφήσουν Τις Κρίσεις Περί Ντυσίματος Βαρουφάκη! Μια xαρά, άψογος ήταν!

 « Έξω» οι γραβάτες

 
Χάρης Γκοτζαμανίδης
Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολίασαν το ότι ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε στο Λονδίνο με το πουκάμισο του, έξω από το παντελόνι, όμως ο στιλίστας
 Χάρης Γκοτζαμανίδης θεωρεί πως ο Υπουργός Οικονομικών παραδίδει μαθήματα στυλ στους Ευρωπαίους ομολόγους του, δηλώνοντας στον «Τύπο της Κυριακής»: «Στιλ είναι η άρνηση σε οτιδήποτε περιττό κι επιβεβλημένο. Μου αρέσει που αποχωρίστηκε  τη γραβάτα, που είναι άλλωστε ένα αξεσουαρ καθαρά διακοσμητικό. Αν νιώθεις ελεύθερος χωρίς γραβάτα τότε είναι καλύτερα να μη τη φοράς και απ’ ότι φαίνεται ο κ. Βαρουφάκης έχει μια διάθεση πιο ελεύθερη και δεν του αρέσει ο συντηρητισμός στο ντύσιμο του. Είναι προσανατολισμένος στη σημερινή εποχή και επιλέγει αλλές φορές «εναλλακτικά» πουκάμισα κι άλλες πιο συντηρητικά. Παίζει με τις αποχρώσεις του μπλε και του γκρι, δημιουργώντας ένα minimal look, χωρίς φαμφάρες». Παράλληλα, σημειώνει πως ο ενδυματολογικός κώδικας του κ. Βαρουφάκη παρουσιάζει έντονο  στιλιστικό ενδιαφέρον: «Υποκύπτει στο κλασικό κολεγιακό ντύσιμο, που παραπέμπει στα ευρωπαϊκά ντυσίματα, που συναντούμε στο City του Λονδίνου. Δεν εξαντλείται όμως στο συντηρητικό στυλ κοστούμι-πουκάμισο γραβάτα, χωρίς όμως να χάνει τη σοβαρότητα του». Το ντύσιμο του θυμίζει τον Μπαράκ Ομπάμα που κι εκείνος επιλέγει μακριά πανωρόφια. Είναι ένας άνθρωπος της εποχής του».
   
Δανάη Στράτου
Πάντως όσον αφορά την “επίμαχη” εμφάνιση του ποπ σταρ των Οικονομολόγων στο Λονδίνο, η
  σύζυγος του, Δανάη Στράτου απάντησε, με τον δικό της τρόπο, σε όλους όσοι άσκησαν κριτική για τα ρούχα, γράφοντας στο facebook πως το «μπουφάν-γκάνγκστερ» ήταν δανεικό, ενώ ο σύζυγος της αναγκάστηκε να αγοράσει ένα πουκάμισο την τελευταία στιγμή, αφού χάθηκε η βαλίτσα του και έπρεπε να συμβιβαστεί με άλλες ενδυματολικές επιλογές από ότι οι δικές του. «Ο Γιάνης είναι πάντα στυλάτος, στο Λονδίνο αναγκάστηκε να ντυθεί έτσι γιατί έχασε τη βαλίτσα του στο αεροδρόμιο», υποστήριξε.
   «Φωτιές” ανάβει όπου κι αν βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών , όχι μόνο με τα  λόγια του, αλλά και με το ντύσιμό του. Διεθνή μέσα αναφέρουν πως οι ενδυματολογικές του επιλογές στέλνουν το μήνυμα προς τους τραπεζίτες «μην παίζετε μαζί μου”, ενώ η πρόσφατη εμφάνιση του στην Ιταλία, απέσπασε  διθυραμβικά σχόλια. «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δείχνει αφόρητα κομψός, στις πρώτες επαφές του στην Ιταλία» σημείωσε η Guardian,  ενώ το Bussiness Insider αναφέρθηκε θετικά στον ενδυματολογικό κώδικα του, σημειώνοντας πως η εμφάνιση του, με το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και χωρίς γραβάτα  μετέφερε το μήνυμα: Δεν παίζω με τους κανόνες σας.»

656 ευρώ: Η εμφάνιση Βαρουφάκη σε...νούμερα


Οι στιλιστικές επιλογές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών απασχολούν τη διεθνή γνώμη τόσο, που μεγάλη ολλανδική εφημερίδα έκανε έρευνα, κοστολογώντας τον «ποπ σταρ» -όπως τον αποκάλεσε- Έλληνα υπουργό,  στη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Οσμπορν. Οι τιμές των ρούχων, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι οι εξης:

Πουκάμισο: 125 ευρώ
Γάντια :69 ευρώ
Δερμάτινο παλτό: 229 ευρώ
Παντελόνι: 49,95 ευρώ
Μποτάκι : 159 ευρώ
Κάλτσες: 14 ευρώ
Χρυσό δαχτυλίδι: 10 ευρώ

Σύνολο: 656 ευρώ


«Αποκωδικοποιώντας» τον Υπουργό Οικονομικών



  Το πρόσωπο ενός ανθρώπου είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας του και γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον γνωστό φυσιογνωμιστή και σύμβουλο επικοινωνίας Evan Fotis Γεωργουλάκη να μας «αποκωδικοποιήσει» το πρόσωπο του νέου Τσάρου της Οικονομίας: «Έχει επικλινές μέτωπο με αντιληπτική σκέψη, παρορμητική,  βλέπει τις καταστάσεις και αποφασίζει με αμεσότητα» σημειώνει. «Το κάτω τμήμα του μετώπου του είναι πιο ανεπτυγμένο-στα Υπερόφρια τόξα- κάτι που δείχνει οπτική μνήμη και παρατηρητικότητα. Παράλληλα ο κ. Γεωργουλάκης σημειώνει πως ο Υπουργός Οικονομίας έχει έντονα μεγάλα μάτια, βαθιά, τοποθετημένα κοντά στα φρύδια, κάτι που υποδηλώνει πνευματική και νευρική ένταση, διορατικότητα, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα  και συναισθηματική επιφυλακτικότητα.
     «Η ικανότητα να επιδείξει κύρος, όπως και η ανάγκη να επηρεάζει και να έχει ρόλο καθοδηγητή διαφαίνεται από το σχηματισμό της οφθαλμικής κόγχης  και από τα ζυγωματικά του που προεξέχουν, ψηλά έντονα και σκαμμένα». Όσο για τη χαρακτηριστική μύτη του; «Είναι ένδειξη ικανότητας και ανάγκης άμεσης εφαρμογής των «θέλω» του με κάθε τρόπο. Δεν συμβιβάζεται.» σημειώνει.
Το στόμα, το σαρδόνιο χαμόγελο και σε συνδυασμό με το έντονο κάτω χείλος που προεξέχει προς τα έξω τονίζει την αισθητήρια φύση του  και την ανάγκη του να διεκδικεί. Οι βαθιές ρινόπαριακές γραμμές, με «λακκάκι» στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη. Όπως σημειώνει ο κ. Γεωργουλάκης, τη  συναντάς σε επιτυχημένα και αποφασιστικά άτομα, που βάζουν όλη την ενέργεια στο στόχο τους. Τα αυτιά του, συμπαγή άλλα και λίγο πεταχτά, υποδηλώνουν μεν επιφύλαξη αλλά και ανάγκη να διαφοροποιείται και να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής».
 

Δήμητρα Μποφυλάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου