tunes

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Εκπαιδευτική πλατφόρμα για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών και νέων

 


Η βία κατά των φύλων είναι ένα είδος βίας που έχει ως βάση μια συγκεκριμένη κατανομή ρόλων, χαρακτηριστικών, προτιμήσεων, υποχρεώσεων και εκφράσεων άμεσα συσχετιζόμενων με μια δίττη ιδέα του βιολογικού φύλου – αρσενικό και θηλυκό. Το Ευρωπαικό έργο Diversity and Childhood επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο είδος βίας κατά των φύλων, που είναι κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και στα άτομα που δεν υπάγονται στο δυαδικό φύλο. Αυτό το είδος βίας έχει ως βάση την ιδέα της κανονικότητας γύρω από το φύλο, και περιλαμβάνει την τρανσφοβία, ομοφοβία, αμφιφοβία και μεσοφοβία, και χαρακτηρίζεται από μια απαράδεκτη καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με συχνά σκληρές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους.

Η πρόωρη αντιμετώπιση σε ένα αρχικό στάδιο στη ζωή είναι το κλειδί και για να σταματήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο και να προωθηθεί η ευημερία του συνόλου της κοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος που το έργο Diversity and Childhood προβλέπει διάφορες δράσεις με στόχο να αλλάξει κοινωνικές συμπεριφορές που ευνοούν την ποικιλομορφία των φύλων στα παιδιά σε όλη την Ευρώπη. Επικεντρώνεται σε 5 σημεία-κλειδιά στην ζωή των παιδιών: Εκπαίδευση, Υγεία, Οικογένεια, Περιβάλλον και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναπτυχθεί εκπαιδευτική πλατφόρμα με στόχο την την αντιμετώπιση της βίας κατά των #ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών και νέων. Για να παρακολουθήσεις τις εκπαιδευτικές ενότητες κάνε δωρεάν εγγραφή εδώ https://bit.ly/3w3JO3Q

Το έργο Diversity and Childhood υλοποιείται σε 9 χώρες: Βέλγιο (Çavaria), Πορτογαλία (CES), Ισπανία (University of Girona and the Autonomous University of Barcelona), Κροατία (Zagreb Pride), Ελλάδα (ΚΜΟΠ), Λιθουανία (LGL), Σλοβενία (University of Ljubljana), Ουγγαρία (Hátter), και Πολωνία (Lambda Warsaw).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου