tunes

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Πώς να αποτρέψετε και να καταπολεμήσετε διάφορες μορφές βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και των μη συμμορφούμενων με το φύλο τους παιδιών

 


Διαθέσιμο για επαγγελματίες εκπαίδευσης, υγείας, ΜΜΕ αλλά και το ευρύ κοινό είναι το εγχειρίδιο «Πώς να αποτρέψετε και να καταπολεμήσετε διάφορες μορφές βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και των μη συμμορφούμενων με το φύλο τους παιδιών». Στόχος του εγχειριδίου είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και μείωση των προκαταλήψεων, καθώς επίσης να ενισχύσει την προστασία από τη βία και τη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ και των μη συμμορφούμενων με το φύλο τους παιδιών και νέων. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο προς μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, που θα σέβεται και θα τιμά τη διαφορετικότητα.

Διαβάζοντας το εγχειρίδιο μπορείτε να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ορολογία για έννοιες όπως σεξουαλικός προσανατολισμός, ταυτότητα φύλου και έκφραση φύλου. Ακόμα θα γνωρίσετε τις μορφές και τις επιπτώσεις της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών, καθώς και βασικές αρχές και χρήσιμα tips που πρέπει να εφαρμόζουν οι επαγγελματίες που εργάζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο εδώ και συμβάλλετε στη διαμόρφωση ενός πιο ανεκτικού και συμπεριληπτικού κοινωνικού περιβάλλοντος.

Το εγχειρίδιο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Diversity and Childhood: Changing social attitudes towards gender diversity in children across Europe”, το οποίο επιδιώκει  να εφοδιάσει με αποτελεσματικά εργαλεία τους ενδιαφερόμενους φορείς, να προωθήσει την ευημερία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών και νέων, καθώς και να εμβαθύνει τις γνώσεις σχετικά με τις πολλαπλές διαστάσεις της βίας που ασκείται σε βάρος τους, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική ενδυνάμωσή τους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου