tunes

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η πλατεία Ομονοίας ξαναγεννιέται!



Το ξενοδοχείο La Mirage στην "καρδιά" του κέντρου της Αθήνας σχεδιάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη νησίδα ζωής για την επιστροφή της κατοίκησης στην περιοχή, με την μετατροπή του σε φοιτητική εστία. Τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το ιστορικό κέντρο οδήγησαν στη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων αλλά και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καθώς αφορούν το ξενοδοχείο La Mirage, που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.
Οι τρεις πλευρές προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με βάση την οποία το κτίριο θα ανασκευαστεί και αναδιοργανωθεί ώστε να λειτουργεί ως άτυπο ξενοδοχείο, παρέχοντας μία σειρά από βασικές υπηρεσίες:
  • ελκυστικό ενοίκιο 200 ευρώ μηνιαίως
  • φύλαξη υψηλής ασφάλειας όλο το 24ωρο
  • κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής
  • μεγάλο εστιατόριο
  • παροχές ξενοδοχειακού τύπου με επιπλέον χρέωση (καθαριότητα δωματίου, φροντίδα ρουχισμού)
Στόχος είναι οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, ώστε από το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.
Τα κεφάλαια που απαιτούνται θα αντληθούν από το Πράσινο Ταμείο (τις εισφορές από την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ημιυπαίθριων κτλ) και η υλοποίηση θα γίνει από το Δήμο Αθηναίων.
Η πρώτη μεγάλη παρέμβαση θα λειτουργήσει πιλοτικά για αντίστοιχες επόμενες. Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν πολλά ακόμη εμβληματικά κτίρια που παραμένουν σήμερα είτε άδεια είτε υπολειτουργούν.
ΠΗΓΉ http://www.kala-nea.gr/www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου