tunes

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φώτης Σεργουλόπουλος & Μαρία Μπακοδήμου «Δύσκολα θα επιστρέφαμε στη πρωινή ζώνη»




Συνέντευξη στη τη Δήμητρα Μποφυλάτου

Παρά τη με φόρα έλευση των ζευγαριών στην πρωινή ζωή, πρώτοι τηλεοπτικά «παντρεύτηκαν» ο Φώτης κι η Μαρία. Ευτυχώς για μας, παραμένουν το πιο αντισυμβατικό, αστείο και ταιριαστό ζεύγος της... ΤουΒου, γνωστοί απλά ως... ΦουΜου!


Δεν ξαποσταίνουν, δεν ξεκουράζονται και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Είναι σε φόρμα και κάθε μέρα μας δίνουν ραντεβού για  εξαντλητικό παιχνίδι, ανελέητη σάτιρα και την πιο καυτή -σαν πατάτα ογκρατέν- επικαιρότητα σερβιρισμένη σε μεγάλες μερίδες.
Η ενότητα «Παίξ’το Μου Και Αυτό» με βίντεο, που δίνουν αφορμή για σχολιασμό και κεφάτη κουβεντούλα, επιστρέφει. Το παιχνίδι των ερωτήσεων εξελίσσεται, μεγαλώνει και εμπλουτίζεται. Ο Λουκάς Καρνής, η Τζένη Μελιτά, o Γιάννης Πουλόπουλος και η Νιόβη Τσόγια, αναλαμβάνουν ρόλο ιεροεξεταστή ρωτώντας τον Φώτη και τη Μαρία ό,τι μπορεί να φανταστεί του ανθρώπου ο νους.  Η κορύφωση της εκπομπής, που θέλει τον χαμένο της ημέρας να κάνει φάρσα σε ανύποπτους συνανθρώπους, επιστρέφει. Βλέπετε φέτος και η Μαρία και ο Φώτης συμφωνούν: η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η ζωή παιχνίδι.


5 χρονιά «ΦΜ LIVE». Νιώθετε σαν να είστε στο σπίτι σας, είστε ορεξάτοι;
Φώτης: Εγώ έχω πάντα όρεξη. Κάναμε την απαραίτητη ανανέωση, προσθέσαμε «φρέσκα» πράγματα και γι’ αυτό μ’ αρέσει πολύ η συγκεκριμένη εκπομπή, συνεχώς ανανεώνεται. Φέτος μάλιστα ο τηλεθεατής έχει μπει στο παιχνίδι πολύ κι αυτό είναι ενδιαφέρον. Περνάμε καλά, δεν αισθανθήκαμε ποτέ  ότι κάνουμε κάτι που δεν είναι καθωσπρέπει...

Αντιθέτως, εσύ ως χαμένος της φάρσας, εξέτισες την «ποινή» σου και βγήκες στον δρόμο ολόγυμνος. Πες μου γι’ αυτό, πώς το αποφάσισες;
Φώτης: To απίστευτο ήταν που μπαίνουν και οι φίλοι μου στο κόλπο: είχαν έρθει από το σπίτι μου και προσπαθούσαν να με πείσουν να το κάνω. Δεν ήταν κάτι κακό, μου φάνηκε χαριτωμένο, δεν ήταν κάτι χυδαίο...
Υπάρχει φορά που έχετε κομπλάρει, όταν πρέπει να κάνετε φάρσα, εν ώρα εκπομπής;
Μαρία: Εγώ πάντα ντρέπομαι στις φάρσες. Τρέμει η ψυχή μου! Και φέτος το σηκώνουν όλοι το τηλέφωνο, ενώ πέρυσι πολλές φορές δεν το σηκώνανε.
Φώτης: Εγώ κομπλάρω ειδικά όταν είναι άγνωστοι άνθρωποι αυτοί που πρέπει να πάρω τηλέφωνο. Ειδικά όταν δεν είναι κάποιος της δουλειάς μας, αλλά είναι ένας ζαχαροπλάστης

Το πιο «ανυποψίαστο» θύμα σας, που δεν μπορούσε με τίποτε να καταλάβει ότι του κάνετε πλάκα, ποιος είναι;
Φώτης: Ο πιο ανυποψίαστος πάντοτε είναι ο Χρήστος Νέζος. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, γιατί είναι άνθρωπος της δουλειάς, αλλά είναι πολύ αθώος τελικά.
Μαρία: Η πιο αστεία ποινή για μένα ήταν όταν έκανα φάρσα στο Νίκο Μακρόπουλο. Έπρεπε να υποδυθώ μια δημοσιογράφο από τη Ρόδο, αλλά τα έλεγα όλα λάθος. Στο τέλος μ’ έπιασε νευρικό γέλιο και ήταν η πιο αμήχανη στιγμή σε φάρσα.

Πού τη βρίσκετε όλη αυτή τη θετική ενέργεια, σε καθημερινό επίπεδο; Υπάρχει κάποιος «μηχανισμός»;
Φώτης: Νομίζω ότι εγώ και η Μαρία αυτό ξέρουμε να κάνουμε καλά κι αυτό κάνουμε: μια ψυχαγωγική εκπομπή, για να περνάει καλά ο κόσμος.
Μαρία: Είναι εύφορο το έδαφος, το γέλιο είναι κι ένα ξέσπασμα, ειδικά όταν έχεις προβλήματα. Μια καλή παρέα μπορεί να σου αλλάξει -έστω και για λίγο- τη διάθεση. Χαίρομαι πολύ γιατί ο κόσμος μας λέει στα e-mails που μας στέλνει, αυτό ακριβώς μας λέει...

Πώς νιώθετε με την αλλαγή της ώρας της εκπομπής, έχετε συντονιστεί;
Μαρία: Εμένα μου αρέσει αυτή η αλλαγή. Είχα μια αγωνία για το πώς θα πάει τηλεοπτικά, αλλά για τη ζωή μου την προσωπική ήταν καλό. Βλέπω πιο πολύ την οικογένεια μου, γιατί προηγουμένως γυρνούσα βράδυ και δεν προλάβαινα να τους δω.
Φώτης: Έχω περισσότερο χρόνο, προλαβαίνω να κάνω κι άλλα πράγματα, αλλά η δουλειά είναι δουλειά. Δεν έχω ταμπού με το να είμαι σε κάποια συγκεκριμένη τηλεοπτική ζώνη.

Υπάρχει μια ενημερωτική στροφή στο δελτίο του Star κι αυτό σηματοδοτήθηκε και με την έλευση της Πόπης Τσαπανίδου στο Star. Πως σας φαίνονται οι αλλαγές;
Mαρία: Εμένα μου έλειπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, είναι ένας άνθρωπος που τον έχω συνδέσει με την ενημέρωση. Οπότε το να επιστρέψει στo δελτίο ειδήσεων του Star ήταν μεγάλη χαρά. Η Πόπη Τσαπανίδου είναι επίσης ένα πρόσωπο που εκτιμώ πάρα πολύ στην ενημέρωση και στην τηλεόραση. To ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι ήρθαν στο κανάλι, νομίζω ότι βοηθάει πολύ στην ενδυνάμωση του.
Φώτης: Φέρνουν κι έναν αέρα ανανέωσης. Νιώθεις καλά όταν βλέπεις ότι δημιουργικά όλο το κανάλι προσπαθεί για κάτι νέο.

Πώς βλέπετε τα πράγματα στην τηλεόραση;
Φώτης: Σκεφτόμουν τις προάλλες που βγήκε στον αέρα το «Πρωινό mou» με τον Πέτρο Κωστόπουλο και το «Πρωινό» με το Γιώργο Λιάγκα κοίτα πως έχουν έρθει τα πράγματα: Να έχουμε εμείς στο Star, ενημερωτικό πρόγραμμα με την Πόπη Τσαπανίδου και οι άλλοι να κάνουν gossip..(γέλια)

Δεν πέθανε τελικά το lifestyle, όπως υποστηρίζουν κάποιοι;
Φώτης: Το lifestyle πάντοτε απασχολεί τον κόσμο και πάντα θα τον απασχολεί. Θέλει και το περιττό, θέλει και την ανεμελιά. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που δεν το αντέχουν και φυσικά τους σέβομαι!

Είχατε χρόνο να παρακολουθήσετε τις πρεμιέρες στο πρωινό του Mega και ANT1; Πώς σας φάνηκαν;
Μαρία: Αποσπασματικά ναι! Είχε σίγουρα ενδιαφέρον να βλέπεις τον Πέτρο Κωστόπουλο, αν τον ξέρεις κιόλας αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ο εαυτός του, δεν υποκρίνεται. Τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά τους ξέραμε κι από πέρυσι, έχουν περάσει τις εξετάσεις τους. Νομίζω ότι θα μοιραστεί φέτος η πίτα.
Φώτης: Εγώ άνετα βλέπω και τα δύο προγράμματα. Βεβαίως το πρωινό, ως πρόγραμμα έχει μια πεπατημένη. Θα βάλεις αστρολογία, μαγειρική, θα ασχοληθούν με τους ίδιους ανθρώπους.

Και τα δύο ζευγάρια είναι ζευγάρια και στη ζωή εκτός από συμπαρουσιαστές. Πώς σας φαίνεται αυτό;
Μαρία: Εμείς κάναμε την αρχή με τον Φώτη (γέλια)…

Δεν ξεχωρίσατε, έστω και λίγο κάποιο από τα δύο προγράμματα;
Φώτης: Δε νομίζω ότι έχουν κάποια συγκλονιστική διαφορά. Το σκηνικό τους είναι σχεδόν το ίδιο, τα θέματα παρόμοια. Τελείως διαφορετικό θα ήταν να έβγαινε ένας άλλος άνθρωπος, μόνος του και να κάνει μια άλλη εκπομπή. Που κανένας δεν θα το ρίσκαρε αυτή τη στιγμή. Είναι μια μάχη για την τηλεθέαση, που δεν αφορά κανέναν, παρά μόνο τα κανάλια..

Πάντως το γεγονός είναι ότι η πρωινή ζώνη φέτος ενδυναμώνεται..
Μαρία: Έφυγε η Ελένη Μενεγάκη από το πρωινό, γιατί δεν υπήρχε ουσιαστικά πέρυσι πρωινή ζώνη και ξαφνικά φέτος έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι για να  καλύψουν τις θέσεις στην πρωινή ζώνη, είναι αστείο!

Έχει ακουστεί ότι η Φαίη Σκορδά μάλιστα είναι έγκυος.
Φώτης: Μακάρι η κοπέλα!
Μαρία: Όποτε φαντάζεστε να πάει και το άλλο το ζευγάρι για το τέταρτο παιδί; (γέλια). Αυτό θα είναι μάχη στα μαιευτήρια...

Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψετε του χρόνου στο πρωινό;
Φώτης: Δύσκολα θα γυρίζαμε στη πρωινή ζώνη. Ήταν σε μια άλλη περίοδο, ήταν κάτι τελείως ανατρεπτικό τότε. Ήταν και τελείως διαφορετική η τηλεόραση, τα μέσα, η αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Μαρία: Δεν θα με ιντριγκάριζε καθόλου να το ξανακάνω, ίσα ίσια που θα με έπιανε μελαγχολία. Δεν μου αρέσουν τα παλιά. Ότι τελειώνει, τελειώνει..

Μαρία πώς πάει το site σου Marymary.gr και το Marymary shop; Παρουσίασες πρόσφατα τη νέα σου συλλογή ρούχων για το φθινόπωρο-χειμώνα του 2013.
Πάει πολύ καλά. Προσπαθώ να βρω χρόνο να διαθέσω, γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένη γι’ αυτή την απήχηση. Με γεμίζει η επικοινωνία με τις γυναίκες που αγοράζουν τα ρούχα.

Ποιο είναι το πιο σύνηθες στιλιστικό λάθος που βλέπεις στο δρόμο - από άντρες και γυναίκες;
Λάθος είναι το ντύσιμο όταν γίνεται με αγωνία. Όταν έχεις ραντεβού κι από το άγχος σου βάζεις και μαντίλι και ζώνη και γόβα και σκουλαρίκια και κραγιόν, ό,τι έχεις! Εκεί κάνεις λάθη. Όσο λιγότερα, τόσο πιο ασφαλής είσαι.

Ποια θεωρείτε πιο καλοντυμένη παρουσιάστρια;
Μαρία: Στην τηλεόραση υπάρχει κάτι που μπορεί να χαλάσει το στιλ μιας γυναίκας ή και να το φτιάξει: o στυλίστας. Έχει μεγάλη σημασία να κάνεις μια σωστή επιλογή συνεργατών και να ξέρεις κι εσύ ο ίδιος ποιο είναι το στιλ σου. Όταν αισθάνεσαι καλά πάντως, μπορεί να φοράς «τσουβάλι» και να περνάς και να έχεις έναν αέρα ότι φοράς το καλύτερο!
Φώτης: Όλοι μας έχουμε κάνει στιλιστικά λάθη, σιγά! Πιστεύω πάντως ότι ένας άνθρωπος πρέπει να τολμάει και να μην φοβάται. Ας γίνει και κανένα λάθος, δεν πειράζει.

Φώτη, πώς πάνε οι επαγγελματικές σου κινήσεις; To bar-restaurant «Shamone» που διατηρείς στο Γκάζι, πώς πάει;
Τέλεια, ξεκινώ αύριο μια παράσταση που λέγεται «googlαρε με τα μεσάνυχτα». Το σενάριο είναι της: Κατερίνας Μπέη, η  σκηνοθεσία του Παντελή Καναράκη και θα είμαστε μαζί με την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη, τη Νατάσα Κοτσοβού και τον Κώστα Φραγκολιά, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από πέρυσι και χαίρομαι πολύ που ξεκινάμε. Είναι ένας χώρος αυτό το μαγαζί που αγαπώ, γιατί μου επιτρέπει να εκφράζομαι δημιουργικά.


Πηγή: tv-Glam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου