tunes

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αντώνης Καρυστινός «Παίρνεις μια απόφαση να κάνεις μια δουλειά και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει»




Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου

  Συμμετέχεις  στο καθημερινό σίριαλ «Μπρούσκο». Πώς είναι η μέχρι τώρα εμπειρία από τα γυρίσματα;
Πολύ καλή. Τα γυρίσματα γίνονται εξ’ ολοκλήρου στη Κύπρο και στη Κρήτη, ενώ υπάρχουν προοπτικές κάποια γυρίσματα να πραγματοποιηθούν εκτός Ελλάδος.
Πρόκειται πάντως για μια δουλεμένη σειρά, με εξωτερικά γυρίσματα, που «κλείνει» το μάτι στην οικονομική κρίση..
Αυτό τον καιρό τα πράγματα γίνονται περισσότερο με τη καλή διάθεση και την προθυμία των ανθρώπων που δουλεύουν.  Όπως σε όλες τις δουλειές, έτσι και στη δική μας έχουν μειωθεί πολύ οι αμοιβές.
Υποδύεσαι  τον Μάρκο Χατζή, έναν επιχειρηματία αδίστακτο και σκληρό. Ποιος ο ρόλος του στη διαμόρφωση της ιστορίας μας;
Στην ιστορία μας πρωταγωνιστούν δύο οικογένειες: των Κυπρίων και των Κρητικών. Αυτές οι δύο οικογένειες κάποτε συνεργαζόντουσαν και παρήγαγαν ένα κρασί της ποικιλίας «Μπρούσκο». Δύο από τα νεότερα μέλη των δυο  οικογενειών είχαν ερωτευτεί στο παρελθόν. Ο έρωτας τους όμως δεν προχώρησε και η κοπέλα έκανε μάλιστα απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό το γεγονός είχε ψυχράνει τις δύο οικογένειες. Δέκα χρόνια μετά συζητούν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Σκοπός μου είναι να διαταράξω αυτή την ηρεμία και τη συνεργασία. Εκεί όμως θα γνωρίσω κάποιους ανθρώπους, κάποιες γυναίκες και πολλά μπορεί να συμβούν..
«Πυρ, γυνή και θάλασσα» με λίγα λόγια;
Tη θάλασσα τη περνάμε, τη φωτιά την έχουμε μέσα μας, γυναίκες αρκετές έχει το σίριαλ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάντως σε πρώτη φάση θέλει να βγάλει χρήματα, να επιβιώσει, κάνοντας διάφορες τυχοδιωκτικές δουλειές, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία..
Παράλληλα θα σε δούμε σε κάτι άλλο στο θέατρο ή τον κινηματογράφο;
Τελείωσα την καλοκαιρινή περιοδεία με την «Ελένη» του Ευριπίδη πριν λίγο καιρό και στο σίριαλ  συμμετείχα στα κενά που είχα από το θέατρο. Αποφάσισα λοιπόν ότι τη πρώτη περίοδο δεν θα δουλέψω αλλού, γιατί θέλω να ξεκουραστώ από το καλοκαίρι. Από το 2014 όμως κάτι θα ετοιμάσω..
Πρωταγωνιστείς σε μία καθημερινή σειρά. Είχες ενδοιασμούς στο να πείτε το «ναι»;
Το καθεστώς των καθημερινών σίριαλ έχει αλλάξει. Βλέπουμε πια σε καθημερινές σειρές να παίζουν  ηθοποιοί που παλιά δεν θα τους βλέπαμε εύκολα. Στη συγκεκριμένη σειρά η σκηνοθετική αντιμετώπιση είναι εξαιρετική. Τη Βάνα Δημητρίου τη γνωρίζω και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Από εκεί και πέρα τα πάντα στη ζωή είναι ένα ρίσκο! Θεωρώ ότι αυτή η δουλειά είναι αξιοπρεπής και θεωρώ ότι έχει και ενδιαφέρον.
Η οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει και τον χώρο της τηλεόρασης ανεπηρέαστο. Την έχεις ζήσει;
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Και εμένα να μην μου έχει συμβεί να μην πληρωθώ, σίγουρα έχει συμβεί σε συναδέλφους μου. Παίρνεις μια απόφαση να κάνεις μια δουλειά και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Και στο θέατρο, και σε όλους τους τομείς συμβαίνει αυτό.
Θεωρείς ότι η κρίση είναι πέρα από οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική;
Yπάρχει κρίση στη κοινωνία και τη πολιτική. Όσο οι φόβοι μεγαλώνουν, τόσο έχουμε φαινόμενα εθνικισμού και φασισμού. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Η από-φασιστοποίηση των ανθρώπων απαιτεί χρόνο και κόπο. Το να μη τιμωρείς αλλά να προσπαθήσεις τους ανθρώπους να τους κάνεις καλύτερους είναι κάτι που η κοινωνία μας δεν το γνωρίζει. Είμαστε μια κοινωνία μικροαστική, που κρύβει μέσα της πάρα πολύ θυμό και βία.
Θα μετανάστευες για δουλειά;
Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν. Παλιότερα την δεκαετία του 1950-1960 έφευγαν τα καλύτερα μυαλά, οι άνθρωποι που είχαν τις δυνατότητες να εξελιχθούν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έμειναν δεν ήταν ταλαντούχοι, καλοί και έξυπνοι. Απλώς η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία δεν θα τον βοηθήσει τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος Η  παλιά έκφραση «να γίνεις χρήσιμος στη κοινωνία» τα τελευταία 30 χρόνια έχει γίνει μουσειακή. Όμως το πίστευαν αυτό οι άνθρωποι, ότι πρέπει να προσφέρεις στη κοινωνία, όχι μόνο να βγάζεις χρήματα και να είσαι για τη πάρτη σου. Εγώ δεν θα έφευγα προσωπικά, όχι γιατί θέλω να μείνω να φροντίσω τον τόπο μου, αλλά γιατί λόγω της γλώσσας δεν μπορώ να κάνω κάτι.


ΠΗΓΗ:TV-GLAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου