tunes

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στη μάχη του σταυρού ρίχνεται η Νόνη Δούνια με τη Ν.Δ





       Μεγάλωσε στις αλάνες του Πειραιά, περπάτησε χιλιόμετρα στις πασαρέλες κορυφαίων οίκων μόδας και μεταπήδησε με επιτυχία στα τηλεοπτικά δρώμενα, ως ηθοποιός και παρουσιάστρια. Η Μις Ελλάς του 1996, Παναγιώτα Δούνια, κατά κόσμον «Νόνη», αποχωρίστηκε τα ψηλοτάκουνα και ρίχτηκε στον αγώνα του σταυρού, ως  υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Υπήρξε πρέσβειρα της Ελληνικής ομορφιάς, κατακτώντας την 4η θέση στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη και καθιερώθηκε ως ένα από τα «χρυσά» κορίτσια του λαμπερού κόσμου της μόδας. Η τηλεόραση τελικά την κέρδισε. Μετά από το ντεμπούτο της, στη σειρά ‘Και οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή» το 1997, ακολούθησαν πολλές συμμετοχές σε σίριαλ, ενώ παράλληλα, από το 1991, η μελαχρινή καλλονή διαγράφει τη δική της πορεία ως παρουσιάστρια. Σήμερα είναι μια εργαζόμενη μητέρα και η ζωή της περιστρέφεται γύρω από τα δύο της παιδιά, Στάθη και Ζαφειρία, μαθητές του Δημοτικού σε δημόσιο σχολείο του Νέου Φαλήρου.
  
   Στόχος της δεν είναι να κάνει καριέρα στη πολιτική, όμως οι δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα την έκαναν να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Σίγουρα δεν είμαι ένας άνθρωπος που ξεκινώντας τη καριέρα μου, είχα βλέψεις να ασχοληθώ με τη πολιτική. Με ενδιαφέρει να έχει φωνή η μέση Ελληνίδα και όχι να κάνω καριέρα ως πολιτικός.» Ο Πειραιάς είναι σημείο αναφοράς για τη Νόνη Δούνια και γι’ αυτό δέχτηκε να είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, όπως δηλώνει: «Έχω μεγαλώσει στο Πειραιά. Γνωρίζω πολύ καλά τη περιοχή και τα προβλήματα των κατοίκων. Έδω πήγα σχολείο, εδώ ζω και  μεγαλώνω τα παιδιά μου. Ανήκω στον Πειραιά. Είναι η πόλη μου και την αγαπώ» Η ενασχόληση με την πολιτική είναι πρόκληση, όμως θεώρησε ότι είναι καθήκον της ως μητέρα, να συμμετέχει στα κοινά, επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές: «Νιώθω την ανάγκη με την υποψηφιότητα μου να περάσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Θεωρώ ότι αντιπροσωπεύω τη μέση Ελληνίδα, που μεγαλώνει τα παιδιά της σ’ αυτή τη χώρα, κάνει θυσίες και επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά. Είμαι μια γυναίκα που κινείται και ζει στους ρυθμούς της πόλης. Είμαι εδώ για τους οικογενειάρχες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς, με μένα. Ζω μέσα στη κοινωνία και  συζητώ καθημερινά με γονείς, στα σχολεία, στη περιοχή του Πειραιά. Αποφάσισα ότι  πρέπει να υπάρχει και μια τέτοια φωνή στην αυριανή Βουλή: ενός ανθρώπου, που κοπιάζει και τον απασχολεί το μέλλον των παιδιών.»
  
Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, στις 25 Ιανουαρίου θα είναι δύσκολη, υποστηρίζει η κ. Δούνια, όμως η λύση δεν είναι να «τινάξουμε» στον αέρα την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας ουτοπικές λύσεις: «Βλέπω ότι ο κόσμος είναι κουρασμένος και προβληματισμένος. Η άποψη μου είναι ότι έχουμε περάσει μια δύσκολη περίοδο και μόνο προς τα μπρος μπορούμε να πάμε. Νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια, συνεχίζοντας σ’ αυτό το δρόμο που χαράξαμε μέχρι σήμερα. Θέλω να φτάσω στην άκρη του τούνελ, κι όχι να κοιτάζω προς τα πίσω. Αυτή είναι η θέση μου ως μητέρα.» Άλλωστε μια ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτούσε μια δύσκολη, επόμενη μέρα, γεμάτη αβεβαιότητα, όπως υποστηρίζει: «Δεν πιστεύω ότι σε τέτοια περίπτωση θα ζούσαμε καλύτερες μέρες. Θα ήταν μια πιο δύσκολη μέρα με περισσότερα προβλήματα. Είναι σαν να πηγαίνεις στο γιατρό. Θα προτιμήσεις τον γιατρό που έχει εμπειρία ή θα πας στον άπειρο γιατρό; Η χώρα προσπαθεί να επανέλθει, έχουμε τραβήξει κουπί. Τώρα, που φτάνουμε στην άκρη του τούνελ δεν έχει νόημα να συμβεί κάτι που θα εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.»


Δήμητρα Μποφυλάτου/ Δημοσιεύτηκε στον "Τύπο της Κυριακής", 11.01.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου