tunes

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ


 "Ξυπνήσαμε! Τί ώρα είναι; Ώρα να φύγετε!" Πολλοί νέοι αλλά και δεκάδες χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών αποφάσισαν να πάρουν τη σκυτάλη σπό τους "Ιndignados" Iσπανούς και μέσω facebook, αφού πολύς κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, βγήκαν στους δρόμους.


 

«Estamos aqui», δηλαδή «είμαστε εδώ» στα ισπανικά είπαν χιλιάδες Αθηναίοι ανανεώνοντας το ραντεβού  για σήμερα στις 18.00 και πάλι στη πλατεία Συντάγματος. Πάρτε μαζί και την ομπρέλα σας γιατί σύμφωνα με προβλέψεις θα βρέχει! 

 

Ποιά ήταν η εικόνα χτές στην υπόλοιπη Ελλάδα; 

  Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιησαν χτες από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο». Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Στα Χανιά Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι πολίτες" συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στα νέα οικονομικά μέτρα.Η εκδήλωση ήταν απολύτως ειρηνική, χωρίς συνθήματα και πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι δήλωναν ότι συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, πέρα από κόμματα και κατεστημένες δομές.Οι περισσότεροι τονίζουν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία από το διαδίκτυο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέβηκαν στην πλατεία της αγοράς μαζί με τις οικογένειες τους.
Στην Πάτρα
Στους 7.000 εκτιμάται ότι έφθασε ο αριθμός των πατρινών που πήγαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, έπειτα από το κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ομάδες συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής, της κυβέρνησης και των πολιτικών, αλλά έστειλαν και το δικό τους μήνυμα στους ισπανούς "αγανακτισμένους". Επίσης, μοίραζαν φέιγ βολάν, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν νέοι και νέες.
Τη δική της συμμετοχή στο «Κίνημα αγανακτισμένων πολιτών», είχε  η Λάρισα.
Εκατοντάδες Λαρισαίοι, άρχισαν σταδιακά να συρρέουν από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και έμειναν μέχρι αργά, διαδηλώνοντας με την παρουσία τους και μόνο, ήσυχα και σιωπηλά, την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και σε βάρος των πολιτών. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου