αναδημοσίευση www.yupi.gr
για 4 άτοµα)
Υλικα
4 πλάκες σοκολάτα
κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
6 αβγά
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερµαίνεις το φούρνο στους 220 βαθµούς. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο και την κουβερτούρα (ιδανικά σε µπεν µαρί). Στη συνέχεια σε ένα µπολ χτυπάς τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Μόλις το µείγµα γίνει οµοιογενές, προσθέτεις τη λιωµένη κουβερτούρα και συνεχίζεις να χτυπάς για 2-3 λεπτά ακόµα. Τοποθετείς το µείγµα σε µια µακρόστενη φόρµα για κέικ και το ψήνεις στους 220 βαθµούς για 12 λεπτά ακριβώς!
Προσοχή: Αν το ψήσεις παραπάνω, η συνταγή µπορεί να αποτύχει τελείως και το αποτέλεσµα να είναι ένα απλό κέικ σοκολάτα, συµπαθητικό µεν, αλλά δε θα είναι το κέικ-ηφαίστειο! Σερβίρεται ζεστό, αν θες και µε µια µπάλα παγωτό βανίλια από πάνω.
Σίσσυ Χρηστίδου: "Αυτό το κέικ είναι το αγαπηµένο του γιου µου – κάθε φορά που το φτιάχνω τρελαίνεται"Κέικ-Ηφαίστειο
Από την Σίσσυ Χρηστίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου