tunes

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Άνοιξε...φύλλο για σούσι


Makizushi με καπνιστό σολωμό και αβοκάντο
Συστατικά συνταγής
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ξύδι για σούσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • γουασάμπι
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε λωρίδες
  • 100 γρ. καπνιστός σολωμός, κομμένες σε ίσιες λωρίδες
  • Έτοιμα φύκια για σούσι 2 κομμάτια 40 εκ. Χ 60 εκ.
  • Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το ρύζι σ' ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το έξτρα άμυλο. Το αφήνουμε μια ώρα στην άκρη να στραγγίξει. Εν συνεχεία το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Το ρύζι πρέπει να έχει κολλώδη υφή και όχι να είναι λασπωμένο.
    Μεταφέρουμε το ρύζι να στεγνώσει σε ένα μπολ (όχι μεταλλικό).
    Ραντίζουμε το ρύζι με το ξύδι ρυζιού, αλάτι καιζάχαρη τα οποία έχουμε ανακατέψει σ' ένα μπολ. Εν συνεχεία με μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά για 3-4 λεπτά το ρύζι για να απορροφηθούν τα υγρά και να αποκτήσει κολλώδη υφή.
    Εν συνεχεία βρέχουμε το φύκι και το απλώνουμε σε μπαμπού επιφάνεια τυλίγματος . Αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αυτοσχέδιο όπως ένα σουπλά, ένα κομμάτι χαρτόνι κλπ.
    Απλώνουμε επάνω του μια στρώση ρύζι. . Εν συνεχεία βάζουμε μια λεπτή γραμμή γουασάμπι.  Τώρα προσθέτουμε τον καπνιστό σολωμό και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες . Στρίβουμε σαν ένα παχύ τσιγάρο τον κύλινδρο με τα υλικά μας.  . Ρολάρουμε τον κύλινδρο για να σφίξει το σούσι όχι όμως πολύ δυνατά για να μην μας σπάσει. . Με πολύ αιχμηρό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου