tunes

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ψαρόσουπα κόλαση του Λευτέρη Λαζάρου

Αναδημοσίευση από icookgreek.gr

Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά

ουρά πεσκανδρίτσας: 400 γρ. φιλεταρισμένη (χωρίς κόκαλα
) ,πλιγούρι: 60 γρ.
κρεμμύδι: 1 ξερό
    καρότο: 1 (προαιρετικά)
κολοκυθάκι: 1 (προαιρετικά)
ζωμός καραβίδας: 1½ λίτρο, 
βούτυρο: 4 κουταλιές της σούπας
,αλάτι: όσο θέλετ, 
πιπέρι άσπρο: φρεσκοτριμμένο
 κρέμα γάλακτος 30% ή 15%: 200ml 
αλεύρι: 1 κουταλιά σούπας, 
γιαούρτι στραγγιστό: 2 κουταλιές σούπας 
κρόκος Κοζάνης: 20-25 στίγματα ,
ελαιόλαδο: 1 κουταλάκι του γλυκού



Βήματα παρασκευής
1 Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι (προαιρετικά) και στη συνέχεια κόβετε και την πεσκανδρίτσα σε μικρά κομμάτια. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε την πεσκανδρίτσα από όλες τις πλευρές για 5’ περίπου.

2 Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι (προαιρετικά) και σοτάρετε για άλλα 2’, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα το πλιγούρι και ανακατεύετε γρήγορα.

3 Ρίχνετε επίσης και το μισό ζωμό καραβίδας, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε περίπου 8’ - 10’. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μπλέντερ, το πολτοποιείτε και στη συνέχεια το περνάτε από λεπτή σήτα, πιέζοντας ελαφρά.

4 Ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα το χυλό, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα και ξαναβράζετε. Αναμειγνύετε το υπόλοιπο βούτυρο με το αλεύρι και τα χτυπάτε με σύρμα, προσθέτοντας το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε λίγο ζωμό καραβίδας, συνεχίζοντας το χτύπημα.

5 Φιλτράρετε και αυτό το μείγμα και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά - αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε και τον υπόλοιπο ζωμό. Σερβίρετε σε 4-6 πιάτα και γαρνίρετε με στίγματα σαφράν και σταγόνες ελαιόλαδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου