tunes

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΙΣ 15.12 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17.12-18-12



Tη συμμετοχή των μελών της στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Η ΕΣΗΕΑ προχωράει σε απεργιακές κινητοποιήσεις:


-Ζητώντας την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


-Ζητώντας την ακύρωση των ατομικών «συμφωνητικών» στον Όμιλο ΣΚΑΪ.


-Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για το λουκέτο στην «Απογευματινή».


-Απαιτώντας την προστασία των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν αμέσως οι μαζικές απολύσεις.


-Απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους.


Οι δημοσιογράφοι με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στις μεθοδεύσεις, που συνεχίζονται σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, στην.... επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ και στην υποκατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις εργασίας, στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας ως προς τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, στη διαπλοκή και την εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης, στην επαναφορά ενός εργατικού Μεσαίωνα!


Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να αντιταχθούν στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται τα κατεκτημένα με αίμα δικαιώματά τους, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν. Η ΕΣΗΕΑ καλεί, δε, όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις να τηρήσουν τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν 


από τις υπογεγραμμένες ΣΣΕ και να προσέλθουν για την υπογραφή νέων ΣΣΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους για τις συνέπειες από τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου