από το site της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Δημιουργήστε αίσθηση αφθονίας στο τραπέζι σας, προσφέροντας ένα γευστικό και χορταστικό πρώτο πιάτο.
· Για το φύλλο
· 1 αυγό
· 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. ξίδι
· 1 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
· όσο σηκώσει αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 1 κ.γλ. αλάτι
· Για τη γέμιση
· 1½ κιλό πρόβειο κρέας (νεφραμιά)
· 4 κρεμμύδια ολόκληρα
· 4 αυγά
· 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
· αλάτι
· πιπέρι φρεσκοτριμμένο
·
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει καλά. Παίρνουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα σε μπολ (πρέπει να είναι λιωμένα καλά). Στραγγίζουμε το κρέας και το ψιλοκόβουμε σε μπουκίτσες. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο σε μεγάλο μπολ, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 4 φύλλα και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200οC. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια μέσα σε ταψί λαδωμένο. Ρίχνουμε το κρέας και τα κρεμμύδια πάνω στα ψημένα φύλλα. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο ζωμό από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε. Συμπληρώνουμε στο ταψί τόσο ζωμό από κρέας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα φύλλα και (αν θέλουμε προσθέτουμε κομμάτια κεφαλοτύρι) ψήνουμε την πίτα στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Από την Αγγέλα Βασιλείου, Άρτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου