tunes

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τα καρκινικά κύτταρα φεύγουν απ'τη μέση επιτέλους!


Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να εφαρμόζουν μια νέα πολλά υποσχόμενη τεχνική, που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, "καίγοντας" τα με μαγνητικούς παλμούς. Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία, επειδή αυξάνει την θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων μέχρι αυτά να πεθάνουν, έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (ποντίκια)...
Οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν. Τα τεστ έδειξαν, ότι όταν η θερμοκρασία των καρκινικών κυττάρων αυξηθεί κατά έξι βαθμούς σε σχέση με την θερμοκρασία του υπολοίπου σώματος, οι όγκοι αρχίζουν να καταστρέφονται.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν την θεραπεία της υπερθερμίας στους ανθρώπους, ώστε να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα σκοτώνουν, χωρίς παράλληλα να καταστρέφουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα, κάτι που οδηγεί στις γνωστές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της θεραπείας με ακτινοβολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου