tunes

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια από το Γιάννη Λουκάκο

 

Yλικά

Για το Σουφλέ
Αυγά 6τμχ
Κρόκοι 6τμχ
Ζάχαρη 150γρ
Αλεύρι 45γρ
Βούτυρο 336γρ
Guanaja 336γρ
Απόδοση (μεγάλη μερίδα) 12τμχ


Για το Παγωτό Βανίλια

Γάλα 750γρ
Κρέμα 250γρ
Stick βανίλια 4τμχ
Ζάχαρη 150γρ
Κρόκοι 8τμχ

Για την σάλτσα καραμέλας butterscotch

Ζάχαρη 200γρ
Γλυκόζη 65γρ
Βούτυρο 115γρ
Κρέμα 240γρ
Βανίλια 0,25 τμχ
Αλάτι fleur de sel
Απόδοση 2000γρ


Εκτέλεση

Είδος:
Σουφλέ
Παγωτό
Σάλτσα Butterschotch
Μπανάνα καραμελωμένη
Φουντούκι καβουρδισμένο

Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με ένα καμινέτο. Σε ένα πιάτο της αρεσκείας μας τοποθετούμε το σουφλέ, τις μπανάνες, το παγωτό, τα φουντούκια και την σάλτσα.
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε κάδο του μίξερ χτυπάμε με σύρμα αυγά, κρόκους και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί βούτυρο και σοκολάτα και αφού κρυώσουν λίγο τα ρίχνουμε στα μείγματα των αυγών. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκια με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190ο για λίγα λεπτά.
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ
Τοποθετούμε κρέμα, γάλα, ζάχαρη, αυγά και βανίλια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να φτάσει τους 58ο περίπου. Προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα και περνάμε από σινουά. Κρυώνουμε καλά και περνάμε από την παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σάλτσα καραμέλας butterscotch
Τοποθετούμε ζάχαρη, γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε βούτυρο, βανίλια και αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και έπειτα κρυώνουμε. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου