tunes

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

« Αυλαία » GAD. - opening act: Gaudi


Μέσα στο 2005 ο Ηρακλής Αναστασιάδης (πρώην μέλος των Άτρια) και ο Κώστας Αντωνιάδης (πρώην μέλος των Narrow Paths), αποφάσισαν να γράψουν ένα τραγούδι με σκοπό να συμπεριληφθεί στη συλλογή Greek Electro 2 της Universal. Οι μουσικοί προσανατολισμοί τους τότε ήταν πιο electro από ότι σήμερα, ίσως επειδή εκείνη την περίοδο και οι δύο ήταν βαθιά εντυπωσιασμένοι από τη φρεσκάδα του ήχου των Royksopp και των Uncle, και από τις μεστές παραγωγές των Covenant. Προϊόν αυτής της συνεργασίας λοιπόν, ήταν το τραγούδι "What Hides In There", το οποίο ήταν και η πρώτη σύνθεση των GAD.
Μετά την κυκλοφορία της συλλογής, ο Ηρακλής και ο Κώστας αποφάσισαν να μεγαλώσουν σιγά σιγά το project, αφού οι ιδέες έπεφταν βροχή και η αίσθηση ότι γεννιόταν κάτι καλό ήταν κοινή. Κατόπιν, και αφού συμμετείχαν και στη συλλογή Dance Sessions 2 της Plus Records με το τραγούδι Leslie (Vistup Mix), συνέθεσαν τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους «Αποχαιρετώντας» της Ρηνιώς Δραγασάκη. Εκείνη την περίοδο και μέσα στο 2006, γράφτηκαν αρκετά τραγούδια, ενώ άρχισαν να έρχονται προτάσεις και για live. Eπομένως το σχήμα έπρεπε να μεγαλώσει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συναυλιών. Την υπόλοιπη μπάντα στελέχωσαν ο Αντώνης Αντωνιάδης
και ο Θάνος Χειλάκης (TC) στις κιθάρες, ενώ μετά από λίγους μήνες μέλη των GAD. έγιναν ακόμη ο Σπύρος Παπακώτσης στα τύμπανα και ο Μιχάλης Σεμερτζόγλου στο μπάσο.
Το Δεκέμβριο του 2007, κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "System May Fall" από τη Shift Records. Στο δίσκο συμμετείχαν ο Nomik από Sleepin' Pillow, η Διώνη από Astyplaz, η Debora Zeier, η Δάφνη Γερογιάννη των Άτρια και η Apostolina May από τους Άμμος.
Το Μάρτιο του 2008, το “The End Of The Road”, έγινε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία. Παράλληλα είχαν την τιμή να ανοίξουν τις συναυλίες των Nouvelle Vague και των Chicane στο Gagarin 205. Την ίδια χρονιά ανέλαβαν την παραγωγή του debut album των Pop Eye.
Το Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε το "The Perfect Crime" σε παραγωγή των ίδιων και του Ted Economou. O ήχος πλέον είναι πολύ πιο κιθαριστικός και σκοτεινός, ενώ υπάρχουν και δύο πολύ σημαντικές συμμετοχές: αυτές του Κ. Βήτα στο "Over The Moon" και του Lego Boy στο "True Love". Το
single "Waves" ξεπερνά σε επιτυχία το "The End Of The Road", ενώ τα τελευταία live των GAD. στην Αθήνα είναι πλέον sold out. (πηγή: www.facebook.com/group.php?gid=23232063635)



Opening act: Gaudi

Μετά το Rous, το Λόλεκ και πολλούς άλλους νέους και αξιόλογους τραγουδοποιούς που ξεπήδησαν από τη διαδικτυακή γυάλα του Jumping Fish, σειρά έχει ο εξίσου ταλαντούχος Gaudi, κατά κόσμον Γιώργος Γουδής. Το “Come Αgain” ήταν το τραγούδι του μήνα για το Νοέμβριο και ο 24χρονος μουσικός έχει ήδη ένα ολόκληρο CD με κομμάτια που φλερτάρουν με τα σκοτάδια του Tom Waits, την ψυχεδελική σκηνή των 70’s, τη θεατρικότητα των Τiger Lillies αλλά και την ανάλαφρη γοητεία του σουίνγκ. Με αξιοθαύμαστες σπουδές στο πιάνο, ο Γιώργος Γουδής παίζει επίσης ακορντεόν, κιθάρα και ντύνει με τη φωνή του τα τραγούδια που γράφει... (πηγή: www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=67&artId=321850&dt=07/11/2010)
Gaudi: Τραγούδι, Κιθάρα, Πιάνο, Ακορντεόν, Σύνθεση, Ενορχήστρωση
Στέλλα Καραλή: Βιολί
Νίκος Πυλαρινός: Βιολί, Βιόλα
Σπύρος Βρυώνης: Τσέλο
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου: Σαξόφωνο
Χρήστος Δρούλιας: Μπάσο

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: GAD. Opening act - Gaudi
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Μουσική σκηνή Αυλαία, (Αγίου Όρους 15, Βοτανικός)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2103474074
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με κρασί ή μπύρα
ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:  22.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου