tunes

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η Φωτεινή Δάρα και τα παϊδάκια της ΕΡΤ



Γράφει ο "Παλιός"...repost:fimotro
Το ζήσαμε κι αυτό. Οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ, αγωνιζόμενοι κατά του κεφαλαίου και του ντόπιου καπιταλιστικού συστήματος που καταδυναστεύει την εργατική τάξη και επιχειρεί να ξεβολέψει χιλιάδες νταραβεριτζίδες στο... 
κρατικό μαγαζί της Αγίας Παρασκευής-μεγάλη η χάρη της- έστησαν στο προαύλιο συναυλία. Μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από το αντιιμπεριαλιστικό της περιεχόμενο δημιουργώντας ταυτόχρονα ρήξη στο παγκόσμιο σύστημα των πλουσιότερων χωρών του πλανήτη.


Η Φωτεινή Δάρα αοιδός και σύντροφος του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΑ κ. Παπαδημητρίου ήταν αυτή που με την μελωδική της φωνή απάλυνε τον πόνο δεκάδων συνδικαλιστών της ΕΡΤ. Το συγκλονιστικό είναι ότι την συνόδευσε η ορχήστρα της κρατικής τηλεόρασης. Μια ορχήστρα πολυβραβευμένη με συναυλίες στον ΟΗΕ αλλά και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Μάλιστα κυρίες και κύριοι αυτή η ορχήστρα έπαιξε αυτή την φορά παρουσία του κ. Καλφαγιάννη και ήταν δικαιολογημένο το μεγάλο της τρακ. Γιατί ο συνδικαλιστής της ΕΡΤ είναι απο τους γνώστες κλασ(sic)ικής μουσικής αφού το γνωστό “ένα πουλάκι κάθεται” είναι απο τις πλέον αγαπημένες του συνθέσεις. 
Μάλιστα στήθηκε και πατάρι. Στήθηκαν μικροφωνικές και όλα τα αξεσουάρ που χρειάζονται για μια τέτοια εκδήλωση. Φυσικά ο κ. Καλφαγιάννης συμμεριζόμενος την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι σύντροφοι εργαζόμενοι στο ευαγές ίδρυμα έστησε και ψησταριά ακριβώς πίσω από το πατάρι όπου τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η κ. Δάρα σύντροφος του Γενικού Διευθυντού της ΕΡΑ δημιουργούσαν. Ψήθηκαν αρκετά παϊδάκια, μπιφτέκια βοείου κρέατος και φυσικά αρκετά από κοτόπουλο γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που διατηρούν την σιλουέτα τους. 
Είναι πασίδηλο οτι θα ήθελαν καμιά κλαρινιά ,καμία πίπιζα να σκούζει και σίγουρα ταβουλόβεργα για να χορέψουν τσάμικο και καλαματιανό, αλλά η κ. Δάρα- σύντροφος του κ. Παπαδημητρίου Γενικού Διευθυντού της ΕΡΑ- δεν είναι γνώστρια του συγκεκριμένου ρεπερτορίου. 


Βεβαίως και χρειάστηκαν χρήματα για να γίνει η συναυλία. Πόσο κόστισε το πατάρι; Πόσο αλήθεια κόστισαν τα ηχητικά συστήματα; Πόσο κόστισαν τα μεροκάματα-εκτός και αν δεν πληρώθηκα για την συγκεκριμένη εκδήλωση- των μουσικών; Ποιος πλήρωσε τα παϊδάκια και τις μπύρες; Πόσο τελικά κόστισαν οι προετοιμασίες για μια τέτοιου είδους εκδήλωση; Και φυσικά το ζητούμενο είναι ποιος πλήρωσε. Μήπως ο κ. Γενικός ο οποίος προφανώς μεσολάβησε ώστε η κ. Δάρα να τραγουδήσει; 
Και για να τελειώνουμε. Κάποιοι λένε οτι η υπόθεση ξεπέρασε τα 40 χιλιάρικα. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για λίγο λιγότερα και φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για κόστος κάτι περισσότερο απο 50 χιλιάδες ευρώ! 


Είναι συνεπώς υποχρεωμένη επισήμως η ΕΡΤ να ενημερώσει για το κόστος της παραγωγής της συγκεκριμένης συναυλίας. Και αυτό η διοίκηση πρέπει να το κάνει σήμερα γιατί έστω και ένα ευρώ να κόστισε έχει βγει απο τις τσέπες του φορολογούμενου πολίτη ο οποίος αυτή την περίοδο ματώνει για βγει η χώρα απο το αδιέξοδο και όχι να τρώνε και να πίνουν κάποιοι προνομιούχοι, κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές που δεν κοιτάζουν το χάλι τους θέλουν να γίνουν και προσλήψεις σε ένα μέσο ενημέρωσης που απασχολεί περισσότερους απο 3000 εργαζομένους!

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι αυτό είναι απαράδεκτο. Ελπίζω να έχουν μία καλή διακαιολογία για αυτό το νταβαντούρι. Αλήθεια η κατά τα άλλα συμπαθεστάτη κ. Δάρα με πόσα χρήμματα αμοίφθηκε? Απεργία για να προσλάβουν κόσμο σε ένα μαγαζί που έχει ήδη συγκεντράσει 5000 κόσμο?
    Γιατί????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή