tunes

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ» Του Bertold Brecht



Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου


Επ’ ευκαιρίας της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Νέου Ελληνικού Θεάτρου – Γ. Αρμένη, το Τρίτο Έτος, παρουσιάζει την παράσταση «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΙΧ», του Bertold Brecht, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου – Γ. Αρμένη, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Δώδεκα από τις περίφημες εικοσιτέσσερις σκηνές, που έγραψε ο Μπρεχτ εξόριστος, ανάμεσα στο 1935 και το 1939. Μερικές απ' αυτές τις σκηνές ανεβάστηκαν για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1937, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα.






 Όταν ο Μπρεχτ έγραφε αυτά τα μονόπρακτα, δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί όλη η φρίκη της φασιστικής εξουσίας. Ήταν όμως αισθητή στη βαριά ατμόσφαιρα της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής, στην προετοιμασία της τρομοκρατίας με την κατασκευασμένη εκ των άνω διαστροφή της γλώσσας, με την καταπίεση, τη δυσπιστία και την υποκρισία, που κάποτε στάθηκαν πιο καταλυτικές κι από την ίδια την ωμή τρομοκρατία. Ο Μπρεχτ μας δείχνει σ’ αυτές τις σκηνές, με διαύγεια που φτάνει ως τη φρίκη, πως «πολύ πριν φανούν από πάνω μας τα βομβαρδιστικά», οι γερμανικές πόλεις δεν ήταν κατοικήσιμες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Αρμένης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ : Μάρω Θεοδωράκη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ειρήνη Γκουρνέλου


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ:
Αρμένης Κωνσταντίνος – Κάρολος, Γαλουτζής Βασίλειος, Γκουρνέλου Ειρήνη, Δουράτσος Ιωάννης, Θεοδώρου Ελισάβετ, Κοροβίλας Χρήστος, Κοντός Γιώργος, Μακρυγεώργου Γεωργία, Παναγόπουλος Μιχαήλ, Παπαδοπούλου Γλυκερία, Πηγαδιώτη Αλεξία, Τρουμπουνέλης Παναγιώτης 

ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ
Σπυρίδωνος Τρικούπη 34 Εξάρχεια
Τηλ. - fax: 210 8253489
Site : www.armenis .gr  e-mailinfo@armenis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου