tunes

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

WATCH MY DANCE- ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ









H ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Μέρες  EUROVISION  όπως λέγαμε παλαιότερα  ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ…….

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεκινάει  η αναζήτηση για τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού, που μεταδίδεται σε άπειρες χώρες, μετράει εκατομμύρια φανατικούς   και κατά περίπτωση αναδεικνύει μεγάλα αστέρια που ξεκινούν μια λαμπρή καριέρα.
Φέτος η ΕΡΤ έδωσε το πράσινο φως σε νέους σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενους  καλλιτέχνες  και μάλιστα διατυπώθηκε άτυπα μία ευχή τα τραγούδια να έχουν άρωμα της χώρας μας.
Ερχόμαστε τώρα  στην ιστορία του συγκεκριμένου τραγουδιού  «Watch my Dance».
Πριν λίγο καιρό οι δημιουργοί του τραγουδιού άκουσαν τον Λούκα Γιώρκα στον χώρο που εμφανίζεται και εντυπωσιάστηκαν από την φωνή, την παρουσία και την ερμηνευτική του δύναμη. Δεν είχαν διανοηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι θα έπαιζαν ένα τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Λίγες  μέρες αργότερα τους ανατέθηκε η δημιουργία του τραγουδιού με την υπενθύμιση να θυμίζει την δική μας μουσική.
Η Ελεάνα  Βραχάλη  βυθίστηκε στο δικό της συναίσθημα, διατύπωσε ιδανικά την δική της αγωνία, τη δύναμη και την ελπίδα, καθρεφτίζοντας πιστεύουμε την πλειοψηφία των νέων μας και ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος  συνέθεσε με ιδιαίτερη ευαισθησία, ταλέντο και αλήθεια την μελωδία. Από την μία  ο αθάνατος ελληνικός ρυθμός του ζεϊμπέκικου και από την άλλη η σύγχρονη μουσική τάση –κραυγή με τον ράπερ να διηγείται όλα αυτά που οι νέοι νοιώθουν. Εκρηκτικός  και  τολμηρός ο συνδυασμός, μεγάλη βουτιά  παράλληλα για έναν τόσο νέο ερμηνευτή. Συμπαραστάτης ουσιαστικός στη προσπάθεια ο STEREO MIKE,  ο ράπερ ερμηνευτικά, που ταξίδεψε από την Αγγλία που ζει για να συμμετέχει. Πιστεύουμε ότι ερμηνευτικά και δημιουργικά το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους.

Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει υπό τη σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η ανατρεπτική του ματιά θα αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ένταση και το πάθος του τραγουδιού.

Θεωρώντας ότι η μουσική και τα τραγούδια κάθε τόπου εκπροσωπούν την κουλτούρα και την ιστορία του και η Ελλάδα έχει να στηριχτεί σε γερές ρίζες, οι δε στίχοι δείχνουν την ατμόσφαιρα κάθε εποχής, πιστεύουμε ότι οι καλλιτέχνες στην ιστορία που σας διηγηθήκαμε κατέθεσαν την αλήθεια  όλων μας …….  ΣΗΜΕΡΑ.



Ερμηνευτής: 
Feat. STEREO MIKE

Μουσική: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Στίχοι: ΕΛΕΑΝΑ ΒΡΑΧΑΛΗ
Σκηνοθεσία - Kαλλιτεχνική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου