tunes

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

O Edgar Allan Poe ….στο Σανίδι



H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στις 20:00 στο θέατρό της την παράσταση του Bald Theatre του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Tell-Tale Hearts:The (Un)told Stories of Edgar Allan Poe. Η παράσταση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα ενώ την δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία υπογράφει η θεατρολόγος Αύρα Σιδηροπούλου.

Κινούμενα γύρω από τα δίπολα της λογικής και της τρέλας, της πραγματικότητας και της φαντασίας, της ίδιας της ζωής και του θανάτου, τα διηγήματα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα και ποιητή Edgar Allan Poe, θέτουν σημαντικά υπαρξιακά ερωτήματα και πετυχαίνουν τη συγκινησιακή φόρτιση του θεατή, εισάγοντάς τον σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Στην παράσταση Tell-Tale Hearts του Bald Theatre, τα κείμενα αυτά αποκτούν δραματική μορφή, όπου το μυστήριο και ο τρόμος εναλλάσσονται με την ειρωνεία και το παιγνιώδες, παρασύροντάς μας σε μια βιωματική εμπειρία μέσα από την οποία ανακαλύπτουμε τις πιο σκοτεινές, αλλά και ανθρώπινες πλευρές της ίδιας μας της φύσης. Σκόπιμα ερμηνευμένη στην αγγλική, για να αναδείξει καλύτερα την μαγεία και την σκηνική δυναμική της γλώσσας του Poe, η παράσταση επιχειρεί να εισβάλλει στις πλέον μύχιες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης, που ξεδιπλώνονται μέσα από γνωστές ιστορίες όπως το Fall of the House of Usher, The Cask of Amontillado, The Oval Portrait και Τhe Tell-Tale Heart.

Σε συνεργασία με τέσσερις φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., το Τell-Tale Hearts επιθυμεί να διεγείρει τις αισθήσεις του θεατή, χτίζοντας έναν σκηνικό χώρο που ορίζεται από την σύγκλιση διαφορετικών μορφών τέχνης, όπως η ζωγραφική, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και η παντομίμα, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα εικαστικό περιβάλλον που να μπορεί να φιλοξενήσει τις γοητευτικές αμφισημίες του κόσμου του Poe.

Ιnfo

Δραματουργική Επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Ερμηνεύει η Κατερίνα Καϊμάκη (συμμετέχουν η Εβίνα Καρατζιά και η Ανθή Σαββάκη)
Φωνή: Άρης Σκλάβος
Μουσική Σύνθεση: Βάνιας Απέργης
Σκηνικά-Κοστούμια: Στέλλα Τριανταφύλλη και Βίκη Μουστάκα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Xoρός-χορογραφία: Ειρήνη Κασαπίδου και Σοφία Καρανικόλα
Υπεύθυνες Παραγωγής: Ζέτα Τσιβιλτίδου και Ανθή Σαββάκη
Βοηθός Παραγωγής: Ανθή Σαββάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Κασαπίδου, Εβίνα Καρατζιά, Σοφία Καρανικόλα
Εικαστικές Συνθέσεις: Κλειώ Βάττη, Μιχάλης Παλαπουίδης, Κατερίνα Κότσαλα, Μαρία Βάλλα.

Ημερομηνία εκδήλωσης Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου  2010, 20:00 Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι Είσοδος

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου