tunes

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

SATURDAY’S NIGHT FEVER



«Θέλω να χορέψω. Να ξυπνήσω τη Κυριακή το πρωί και οι κλειδώσεις μου να τρίζουνε σα να υποφέρω από οστεοπόρωση!» Αν κι εσύ βαρέθηκες τα στημένα, φόρα τη see-through φανέλα σου και ετοιμάσου με φόντο μια ντισκομπάλα να κάνεις κωλιές μπροστά στη Barbarella!

Της Δήμητρας Μποφυλάτου




Disco Boom boom, Τζιτζιφιές city!! Ώρα να χτυπηθούμε σαν σέικερ στη πίστα της πιο original discoteque της Αθήνας! Αν ο Quentin Tarantino αποφάσιζε να γυρίσει το Pulp Fiction στη χώρα μας, η συγκεκριμένη disco θα ήταν το GreekBig Kahuna” και η Uma Therman θα “έφτυνε» τον Τravolta για να χορέψει με τον δικό μας Σούλη V!  Iδιοκτήτης, hoster και μουσικός επιμελητής ο Σούλης μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας του: “Έχω φανατικό κοινό. Οι πελάτες μου ερχόντουσαν από τα 17  και τώρα έρχονται με τα παιδιά τους. Πολλοί συνάδελφοι  μου τα μπερδεύουν με τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα.
 Εδώ ξέρεις ότι  θα ακούσεις τη μουσική που γουστάρεις και θα χορέψεις.» μου λέει και βάζει το ένα lp μετά το άλλο στο πικάπ του. «Ι need some hot stuff baby this evening, I need hot stuff baby tonight»! Τα ηχεία δίνουν το στίγμα του μαγαζιού και στη πίστα γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. 
Ο Σούλης επιβραβεύει όσους χορεύουν: «Πάμε όλοι μαζί!!» και υπενθυμίζει τους κανόνες τουdancefloor: όχι ποτό (για να μη γλιστρήσουμε), όχι τσιγάρο (για να μην καούμε). «I was made for loving you baby and you were made for loving me!|» Η πίστα έχει γεμίσει σαπουνόφουσκές και με μια οδοντογλυφίδα αρχίζω να σπάω τα μπαλόνια που είναι κρεμασμένα από τους καναπέδες, τις καρέκλες και τα τραπέζια! 
«Τα παπάκια στη σειρά πώς χορεύουνε τρελά, πα, πα, πα, πα» με μια ανθοδέσμη ανα χείρας! Μόνο που στο συγκεκριμένο μπουκέτο τα τριαντάφυλλά δεν μοσχομυρίζουνε. Κάνουνε όμως φωτορυθμικά και οι περαστικοί στο δρόμο με κοιτάνε και σταυροκοπιούνται! Μπαίνω στο αυτοκίνητο και αρχίζω να τσιρίζω! Κάποιος με έχει κλείσει και δεν μπορώ να φύγω! Μετά από ένα τέταρτο αναμονής μια παρέα καταφτάνει χορεύοντας YMCA!! Μπαίνουν στο αυτοκίνητο και φεύγουν.. Δεν τους λέω τίποτα γιατί παρατηρώ ότι φοράμε τις ίδιες κονκάρδες: “ I LOVE BOOM BOOM

Η εκδίκηση των 80’ s


 Η Ποσειδώνος είναι άδεια και σε χρόνο tt είμαι στο Vinilio




To target group εδώ δεν είναι πάνω από 30, ενώ τα δεκαοχτάχρονα δίνουν ρεσιτάλ χορού! Είναι οι ίδιοι πιτσιρικάδες, που στα club των βορείων προαστίων στέκονται: «στρατιωτάκια, αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα» με ένα ποτό ανά χείρας κι εδώ μετατρέπονται σε Michael Jackson!




O ιδιοκτήτης Γιώργος Αδαμόπουλος μου εξηγεί γιατί επιμένει αλα disco εδώ και 12 χρόνια: «Disco για μενά σημαίνει χορός κέφι και διασκέδαση. Να γυρίσεις σπίτι και να μην πεις: «Δεν χαράμισα την ώρα μου για να βγω κάπου απλώς για να με δούνε.» Εδώ θα ακούσεις χορευτική μουσική, χωρίς μουσικά μπερδέματα και ζήτω το βινύλιο! « H disco είναι καθαρή, διαχρονική μουσική γι αυτό δεν δεχόμαστε παραγγελίες. Θα γινόμασταν ραδιόφωνο. Το να μου γυρεύεις reggae την ώρα που παίζω James Brown είναι άκυρο.» μου λέει χορεύοντας πίσω από τη μπάρα. Μια παρέα έχει ανέβει πάνω στους καναπέδες και χοροπηδάει: “Ra Ra Rasputin, Russia's greatest love machine
It was a shame how he carried on».
Η disco για τους  «..….άντα» και άνω σηματοδοτεί την επιστροφή στην αθωότητα ενώ η γενιά του blackberry  τα «σπάει»  με «Βee Gees»  δίπλα δίπλα με τους καθηγητές τους! Εδώ στα χαρακώματα της disco, το χάσμα γενεών είναι στρωμένο με Lps. Donna Summer 4 ever!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου