tunes

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Gold Coast: Χειμώνας Στη Χρυσή Ακτή Της Αυστραλίας










του Κωνσταντίνου  Μπουγά (ΠΗΓΗ: WWW.MISS.GR)




Δεν χρειάζεται να περιμένετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να οργανώσετε ένα μακρινό ταξίδι με τον έτερον σας ήμισυ... Down Under, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την Αυστραλία. Η Χρυσή Ακτή σας περιμένει για να περάσετε ζεστές διακοπές και να ανανεώσετε το μαύρισμά σας. Ευκαιρία να μάθετε και άλλα πράγματα για τη σχετικά άγνωστη χώρα πέρα από την Kylie Minogue, τη Nicole Kidman και τα κοαλά.






Η Χρυσή Ακτή στην περιοχή Queensland εδώ και πολλά χρόνια ανταγωνίζεται επάξια δημοφιλή θέρετρα όπως το Μαϊάμι και το Los Angeles, συνδυάζοντας το πάντοτε ζεστό της κλίμα με την αυξημένη αστική ανάπτυξη, τους τεράστιους ουρανοξύστες και τις πανάκριβες μπουτίκ με τα φοινικόδεντρα, τις αχυρένιες καλύβες στην παραλία με τα ATM και το ατιμέλητο beach look με το στιλ των γιάπιδων.
Το Queensland όπου ανήκει η Χρυσή Ακτή, χαρακτηρίζεται από το πλούσιο κοραλλιογενές της οικοσύστημα, ενώ τα εξωτικά νησιά και τα ατελείωτα χιλιόμετρα χρυσής αμμουδιάς συνθέτουν το τέλειο σκηνικό διακοπών σε ένα από τα καλύτερα κομμάτια της Αυστραλίας. Ο χαρακτηρισμός «Ηλιόλουστη Πολιτεία» δεν της έχει αποδοθεί άδικα, με τους ντόπιους και τους χιλιάδες τουρίστες να διασκεδάζουν με θαλάσσια σπορ, ηλιοθεραπεία, shopping στα καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή μέχρι πρωίας.
Διαμονή
Από το Palazzo Versace με την υπογραφή της Donatella Versace και το Crowne Plaza στην περιοχή Surfers Paradise μέχρι σε bed & breakfast με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Χρυσή Ακτή σας δίνει πολλές και διαφορετικές επιλογές για να μείνετε. Εμείς απλά και επιλέγουμε τα καλύτερα.
· Palazzo Versace. Η επιτομή της χλιδής, συνώνυμο του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας. 205 δωμάτια με όλες τις ανέσεις και πολλά παραπάνω. Κατάλληλο για celebrity spotting.
· Crowne Plaza Hotel. Με φόντο την ξακουστή παραλία Surfers Paradise το Crowne Plaza θα σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο σε ένα από τα 305 δωμάτια του. Η θέα από το roof garden κόβει την ανάσα.
· Marriott Surfers Paradise. Επίσης στη Surfers Paradise το πολυβραβευμένο πολυτελές ξενοδοχείο αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για όσους συνδυάζουν τη δουλειά με την ευχαρίστηση.
· Marrakesh Resort. Μην σας μπερδεύει το όνομα του. Ακόμη στη Χρυσή Ακτή βρίσκεστε. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο βρίσκεται στη μέση του... Παράδεισου των surfers.


Το swim
Με μπικίνι και αντηλιακό υψηλής προστασίας τα θερμά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού περιμένουν πως και πως να τα κολυμπήσετε. Δεν χρειάζεται να είστε fan του surf, του windsurf και γενικότερα των δυνατών ανέμων γιατί σε αρκετές παραλίες ο αέρας «κόβει».
Η Surfers Paradise έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές, με το όνομα της να κάνει προφανείς τις προθέσεις της. Εδώ συγκεντρώνονται χιλιάδες surfers από όλο τον κόσμο, αφού τα τεράστια κύμματα και ο δυνατός αέρας τη χρήζουν κατάλληλη για surfing.


Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες είναι και η Main Beach. Πηγαίντε με το ποδηλατό σας, τσιμπήστε κάτι ελαφρύ στο ιστορικό Pavilion που βρίσκεται εκεί. Για πιο χαλαρές καταστάσεις η Broadbeach συστήνεται ανεπιφύλακτα. Το αυτό ισχύει για τη Mermaid Beach όπου ανάμεσα στο πράσινο, τα μικρά αλσίλια που την περιβάλλουν και τη γνωστή της ηρεμία θα αναδηχτείτε σε πραγματική... γοργόνα της Χρυσής Ακτής. Προσοχή στα λέπια.
Αν θέλετε την απόλυτη ηρεμία και να μην έχετε τον άνεμο μόνιμο συνοδό στο μπάνιο δύο παραλίες πρέπει να έχετε κατά νου. Η Greenmount και η Rainbow Beach είναι οι μόνες παραλίες στη βόρεια πλευρά της πόλης και έτσι μειώνονται οι γνωστοί, τύπου μυκονιάτικοι, αέρηδες. Αν κάνετε μια βολτά μέχρι το Snapper Rocks δεν αποκλείεται να δείτε και καμία φάλαινα να διασχίζει τον Ειρηνικό.


· Harbour Town. Στυλάτα καταστήματα, πολλά με μοναδικές ευκαιρίες και κομμάτια που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Η χαρά του καταναλωτισμού!
· Marina Mirage. Εδώ η πολυτέλεια και οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας του πλανήτη συναντούν τη ζωή στην παραλία. Top fashion labels, εστιατόρια, καφέ... τα πάντα!
· Australia Fair. Η «γιορτή» της Αυστραλίας γίνεται η γιορτή του shopping. Οι μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων βρίσκουν εδώ το σπίτι τους και μάλιστα σε αρκετά λογικές τιμές.
· Paradise Centre. Ο παράδεισος των Surfer και των shopaholics σε μία συνάντηση με βερμούδες και trendy σαγιονάρα. Όσους βλέπετε στην παραλία θα τους δείτε και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου