tunes

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

''ΨΥΧΩ" στο BETON 7




Για πρώτη φορά στο θέατρο το "Ψυχώ" του Robert Bloch
από Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως τέλος Φεβρουαρίου 2011 στο Beton 7 σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη με τον Ιερώνυμο Καλετσάνο, το Χάρη Ασημακόπουλο, τη Βέρα Λάρδη, τον Αντώνη Κρόμπα & τρεις ακόμη ηθοποιούς
 O θεατρικός οργανισμός OldStage παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7, την παράσταση «Ψυχώ», σε θεατρική μεταφορά Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη.
Η κλασσική ιστορία του Robert Bloch, γνωστότερη από την κινηματογραφική μεταφορά της από τον Alfred Hitchcock, η οποία κλείνει φέτος 50 χρόνια από την προβολή της, ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, στο Beton 7 και για μόνο 30 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη έως και Δευτέρα, από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011.
 Η παράσταση παρακολουθείται επί της ουσίας μέσα από το μυαλό του ίδιου του πρωταγωνιστή της, Νόρμαν Μπέιτς. Ολόκληρος ο θεατρικός χωροχρόνος μεταμορφώνεται συνεχώς, μέσα από την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα και την ερμηνεία του πάνω στα γεγονότα. Ο ρεαλισμός
συνδυάζεται με υπερρεαλιστικές εικόνες του ασυνειδήτου, σε μία ανατρεπτική θεατρική κατάδυση.

Λίγα λόγια για το έργο :
Τόπος : Καλιφόρνια
Χρόνος : Δεκαετία του 1950
Σε ένα ξεχασμένο μοτέλ, το οποίο διευθύνει ο μεσήλικας Νόρμαν Μπέιτς με τη μητέρα του, μία σειρά φόνων λαμβάνει χώρα. Με αφορμή τη διαλεύκανση του μυστηρίου και, μέσα σε νουάρ ατμόσφαιρα, ο Bloch καταφέρνει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτήρων του, εικονοποιώντας, μέσα από το περιβάλλον και τους χώρους που κινούνται, τις βασικότερες από τις Φροϋδικές θεωρίες (Οιδιπόδειο, Εγώ/Υπερεγώ/Εκείνο...).
Συντελεστές :
Κείμενο: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία - Επιμέλεια Φωτισμών: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός Σκηνοθέτης : Δημήτρης Βαρβαντάκης
Πρωταγωνιστούν:
Ιερώνυμος Καλετσάνος

Χάρης Ασημακόπουλος
Βέρα Λάρδη
Αντώνης Κρόμπας
& τρεις ακόμη ηθοποιοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου