tunes

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ CATWALKS



                     

H Zιζέλ είναι passé, ζήτω το «νέο αίμα»! Κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά που κάνουν τις παλιές καραβάνες  της μόδας να τρέμουν πάνω στα 12ποντα τους, έχουν «καταλάβει» τα εξώφυλλα της μόδας, αποδεικνύοντας ότι ο παλιός μπορεί να είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ακόμη πιο ωραίος…

 

Πηγή: ένθετο Glam  «Eλεύθερος τύπος»

 

Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου

 Raquel Zimmermann

Γεννήθηκε στη Βραζιλία από πατέρα μελισσοκόμο και μητέρα μοδίστρα. Σε ηλικία 14 ετών, είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται ως μοντέλο, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2000,  κατάφερε να γίνει εξώφυλλο στην ιταλική Vogue. Αυτό ήταν μόνο η αρχή ,αφού στη συνέχεια η Ρακέλ έγινε περιζήτητη και φωτογραφήθηκε για τις καμπάνιες των διασημότερων οίκων μόδας: Κατέκτησε τους Dolce & Gabbana, Dior, Chanel. Fendi, Prada, Louis Vuitton και πρωταγωνίστησε σαν ανδρόγυνο στην καμπάνια του Jean Paul Gaultier. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια ήταν το νούμερο 1 μοντέλο στον κόσμο, ενώ  ένα πρόσφατο  τηλεοπτικό διαφημιστικό που έκανε για ένα άρωμα Gucci, με σκηνοθέτη τον David Lynch, την έκανε να θέλει να ανοίξει τα φτερά της και στον τομέα της υποκριτικής. Λέτε να είναι η επόμενη Μισελ Φάιφερ;  Συνδυάζει την επιτυχημένη καριέρα με την ευτυχισμένη προσωπική ζωή, αφού είναι παντρεμένη με τον Βραζιλιάνο φωτογράφο, Ruy Sanchez Blanvo και ζούνε στη Νέα Υόρκη.


Sasha Pivovarova
Μπορεί να μην διαθέτει κλασική ομορφιά, όμως είναι το νούμερο 2 αυτή τη στιγμή στη super league της μόδας. Το 2005, ξεκίνησε τη συνεργασία της με το πρακτορείο μοντέλων «ΙΜG» και κατάφερε αμέσως να κάνει συμβόλαιο με τον γνωστό παραγωγό, Ράσελ Μαρς για να «ανοίξει» το fashion show της Prada το 2005. Στη συνέχεια κατάφερε να καθιερωθεί  για τα επόμενα τρία χρόνια ως πρόσωπο της Prada, γεγονός που έκανε πολλές συναδέλφους της να θέλουν να της… βγάλουν τα μάτια! Μεγάλο της ατού είναι ότι είναι χαμαιλέοντας και έτσι μεταμορφώνεται ανάλογα με αυτό που της ζητείται να κάνει. Έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στις καμπανιές  των: Chanel, Tiffany&Co,Gap, John Galliano. Eκτός όμως από μοντέλο είναι και καλλιτέχνης. Στο show του Jean Paul Gaultier στο Παρίσι η Σάσα ζωγράφιζε τις συναδέλφους της και τον τρελό Γάλλο σχεδιαστή και μάλιστα τα σκίτσα της δημοσιεύτηκαν στη γαλλική Vogue! Η επιτυχία της όμως ως σκιτσογράφος συνεχίστηκε, αφού όλες οι  fashionistas είχαν τη δυνατότητα να δουν το έργο της από κοντά, σε διάφορες γκαλερί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι! Έχει παντρευτεί τον φωτογράφο Ιgor Vishnyakov και είναι και οι δύο δεδηλωμένοι χορτοφάγοι!


Anna Jagodzinska

Έγινε γνωστή μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν το τηλεοπτικό διαφημιστικό για μια καμπάνια του Calvin Klein, στο οποίο η Άννα πρωταγωνιστούσε τόπλες φορώντας μόνο το τζιν της, απαγορεύτηκε στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2009! Το «κομμένο» διαφημιστικό ανέβηκε στο youTube και είχε περισσότερα «χτυπήματα» απ’ ότι θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν οι διαφημιστές που το γύρισαν!  Έκανε το ντεμπούτο της στις πασαρέλες, στο fashion week του Λονδίνου τον Οκτώβρη του 2003 κι από τότε έχει εμφανιστεί σε 250 από τις σημαντικότερες επιδείξεις μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Άννα παράτησε για έναν ολόκληρο χρόνο το μόντελινγκ το 2006 και γύρισε στην πατρίδα της τη Πολωνία, για να ολοκληρώσει της σπουδές της στη ψυχολογία. Μάλιστα διέψευσε τις «Κασσάνδρες» που υποστήριζαν ότι αυτή η 12μηνη απουσία από τις πασαρέλες θα κατέστρεφε την καριέρα της. Τον Φεβρουάριο του 2008 έκανε ένα εντυπωσιακό comeback, αφού εμφανίστηκε out of the blue, στα fashion shows των: Chanel, Louis Vuitton και Βalenciaga. Ένα εξώφυλλο στη παρισινή Vogue την έκανε ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα για το 2009, αφού κατάφερε να πρωταγωνιστήσει για τη κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2009 σε 58 fashion shows! Έρεψε το κορίτσι!



Natasha Poly

  Έγινε γνωστή για τα ατελείωτα πόδια της,  το sexy λίκνισμα της πάνω στις πασαρέλες, που πολλοί μάλιστα το έχουν συγκρίνει μ’ αυτό της Ναόμι Κάμπελ και τις έντονες γωνίες της. Η 24χρονή Νατάσσα κατάγεται από τη Ρωσία(με αγάπη) και κατάφερε το 2004 να πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 54 fashion shows ανα τον κόσμο! Στη συνέχεια έκανε όχι ένα, αλλά δύο εξώφυλλα για τη γαλλική Vogue και  έγινε το πρόσωπο της Gucci, oπου φωτογραφήθηκε από τον Μάριο Τεστίνο για το άρωμα της Gucci! Toν επόμενο χρόνο η Νατάσσα κατέκτησε το κοινό στο σόου της Victoria Secret και πολλοί είπαν ότι θα μπορούσε να είναι το επόμενο κορίτσι του James Bond.  Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, περπάτησε στις πασαρέλες των διασημότερων οίκων μόδας και έκανε το πέμπτο εξώφυλλό της στη  γαλλική Vogue, ενώ οι συμπατριώτες της στη Ρωσική Vogue της αφιέρωσαν ένα ολόκληρο τεύχος!


Lara Stone

   Η διαφορετικότητα της έγινε το μεγαλύτερο προσόν της και το κορίτσι με το χώρισμα στα δόντια από το γραφικό χωριουδάκι της Ολλανδίας συμμετείχε στον διαγωνισμό «Elite model look» σε ηλικία 14 ετών. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και περπάτησε χιλιόμετρα στις πασαρέλες για λογαριασμό της Givency και της Levis ενώ παράλληλα συνεργάζεται στενά με τον Steven Meisel για τα εξώφυλλα της ιταλικής και της γαλλικής Vogue. Το Φεβρουάριο του 2009 η παρισινή Vogue αφιέρωσε όλο το τεύχος στη Λάρρα, απόδειξη ότι το νεαρό μοντέλο κατάφερε να μπει στη super league  των πιο διάσημων μοντέλων. Γεννημένη από Ολλανδή μητέρα και Άγγλο πατέρα,  μιλάει πολλές ξένες γλώσσες και μοιράζει το χρόνο της, πετώντας από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη. Κι επειδή ακόμη και τα πιο διάσημα μοντέλα, έχουν τις ανασφάλειες τους, έχει γίνει γνωστό ότι η Λάρα, ενώ περπατάει στις διεθνείς πασαρέλες ψιθυρίζει σαν μάντρα: «Μην πέσεις, μην πέσεις» στον εαυτό της!


Anja Rubik

Η γεννημένη στη Πολωνία Άννια, ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, κατά τη διάρκεια των σχολικών θερινών διακοπών, ενώ φοιτούσε σε γυμνάσιο του Παρισιού.  Ευλογημένη με αψεγάδιαστο δέρμα και μακριά ξανθά μαλλιά, περίμενε να τελειώσει το σχολείο πριν αρχίσει τη καριέρα της. Είχε εμφανιστεί σε δεκάδες καμπάνιες ρούχων και καλλυντικών, αλλά καθιερώθηκε το 2005 ως πρόσωπο της Chloe,. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στη καμπάνια των Jimmy Choo, φωτογραφήθηκε από το Μάριο Τεστίνο και όπως ήταν φυσικό έγινε από μοντέλο…μοντέλο Α class



Karlie Kloss









 Την ανακάλυψε σε ηλικία 13 ετών, ένας άνθρωπος του πρακτορείου Elite. σε μια επίδειξη μόδας για φιλανθρωπικό σκοπό στο Saint Lοuis, Πολλοί την «χρίζουν» διάδοχο της Agyness, γιατί είναι τρελή με τη μόδα και έχει καταφέρει να αναδειχθεί για το ιδιαίτερο στυλ της.  Διαθέτει  φυσική γοητεία και χάρη, η οποία την κάνει ένα από τα most wanted μοντέλα για πασαρέλα και έχει περπατήσει για τους: Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Gucci, Valentino. Μέντορας της είναι ο Patrick Demarchelier, o oποίος τη φωτογράφησε για το εξώφυλλο της εφηβικής Vogue. Κολλητή της φίλη είναι η  Bρεττανίδα top model Jourdan Dann, με την οποία κάνουν  ατελειώτο shopping therapy.

Jourdan Dunn

To 2008 έγινε το πρώτο έγχρωμο μοντέλο που περπάτησε σε επίδειξη της Prada τη τελευταία δεκαετία και όλος ο κόσμος της μόδας ασχολήθηκε με την  νεαρή ενζενί! Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς την είδαμε στο εξώφυλλο της Vogue, ενώ στη συνέχεια «έπαιξε» πολύ στα editorials μόδας του Elle και της αγγλικής Vogue. To 2009 περπάτησε για τους μεγαλύτερους οικους μόδας: Dior, Chanel. Dolce & Gabbana. Είναι γνωστή για τις στυλιστικές της επιλογές και τη μανία της με το shopping και έχει δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να δοκιμάσει τη τύχη της ως fashion editor. Γιατί όχι;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου