tunes

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Koukoutsi



"Ich bin ein Athener - Athens needs love!"





Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση  από το«Glam»


    Ένα μπλουζάκι με ένα διαφορετικό logo έχει κάνει θραύση εν μέσω οικονομικής κρίσης: "Ich bin ein Athener - Athens needs love!" ( που μεταφράζεται στα ελληνικά: “Eίμαι Αθηναίος, η Αθήνα χρειάζεται αγάπη”). H ιδέα για το επίκαιρο logo του συγκεκριμένου T-shirt είναι του designer Νίκου Μαϊνάρη, ο οποίος αποκαλύπτει πώς σκέφτηκε το concept: “Η ιδέα μου ήρθε σε ένα ταξίδι  μου στο Βερολίνο. Το σύνθημα είναι παράφρασή της ατάκας: « Ich bin ein Berliner » που είπε ο John F. Kennedy το 1963  σε μια προσπάθεια νια δείξει τη συμπαράσταση του στη πόλη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου συνειδητοποίησα ότι η διαφορά του Βερολίνου από την Αθήνα είναι ότι εκεί ο κόσμος αγαπάει τη πόλη  του, ενώ εμείς οι Αθηναίοι δεν την αγαπάμε. Στην ουσία αν δεν αλλάξουμε εμείς ως πολίτες και αν δεν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τη πόλη δεν θα αλλάξει και η Αθήνα και το μπλουζάκι σχεδιάστηκε με το concept ότι πρέπει να αγαπήσουμε τη πόλη μας.» Το σύνθημά λοιπόν με λίγα λόγια είναι θετική ενέργειά και ιδιωτική πρωτοβουλία. Άλλωστε όπως μου λέει ο Νίκος για τα….χάλια μας φταίμε και οι ίδιοι οι Αθηναίοι: “Φταίμε κι εμείς για τη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα γιατί αν ο καθένας φρόντιζε λίγο το μπαλκόνι του, τη πολυκατοικία του, κλπ. θα ζούσαμε σε μια άλλη πόλη.”
  Όσο για το αν περίμενε να γίνει «μόδα» το συγκεκριμένο t-shirt; Ούτε κατά διάνοια!  «Δεν περίμενα να έχει τέτοια αποδοχή το μπλουζάκι γιατί το σύνθημα ήταν γραμμένο στα γερμανικά.”
    O Νίκος σπούδασε γραφιστική και design, στην ΑΚΤΟ στην Ελλάδα και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και επέστρεψε πίσω το 2003. Γυρνώντας άνοιξε το κατάστημα «Το Koukoutsi» το 2005 στα Εξάρχεια και μετά μετακομίσε στην οδό Σκουφα 81. Πώς προέκυψε όμως το  ευφάνταστο όνομα του μαγαζιού; Απ’ ότι μου λέει:Το μαγαζί το βγάλαμε Koukoutsi γιατί είναι κάτι που δίνει ζωή, κάτι καινούργιο που δίνει ελπίδα και σε εμάς αλλά και για τους άλλους.” Όσο για το πώς αποφάσισε μαζί με το φίλο του Tάσο να ανοίξει μαγαζί με ρούχα; “ Η ιδέα ήταν ότι επειδή δεν μπορούσαμε να βρούμε καλοσχεδιασμένα μπλουζάκια και μπήκαμε στη διαδικασία να φτιάξουμε κάποια σχέδια δικά μας ενώ ταυτόχρονα έχουμε και σχεδία από διαγωνισμούς σχεδιαστών. Το κάθε μπλουζάκι είναι από ένα διαφορετικό σχεδιαστή και γι’ αυτό το λόγο έχουν διαφορετικό ύφος και χαρακτήρα. Έχουμε συλλεκτικές σειρές με πάρα πολύ δουλειά και  πολύ λογικές τιμές.¨»
    Εκτός από τη σειρά με το"Ich bin ein Athener - Athens needs love!" ο Νίκος  λανσάρει  αυτή τη περίοδο μια σειρά με αρχιτεκτονικά σχέδια που σχετίζονται με το αστικό τοπίο της Αθήνας και γίνονται ανάρπαστα.

Θα βρείτε τα πρωτότυπα t-shirts στο

Κοukoutsi
Unique graphique store:

Σκουφά 81
2103614060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου