tunes

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΙΑ POLE DANCING;


Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, αναδημοσίευση από το «Glam»

  Περπατάω στην Αλεξάνδρας αναζητώντας τη σχολή «POLOSI» που είναι ένα από τα πρώτα  Pole Dancing Studio στην Αθήνα. Στο μυαλό μου χορεύουν εικόνες αισθαντικές όπως αυτή του «Striptease» με τη  Demi Moore  και ενώ ανεβαίνω με τις σκάλες στον πρώτο όροφο περνάει σαν φλασάκι η εικόνα της Kate Moss να χορεύει με τα εσώρουχα στο βιντεοκλιπ των  White stripes με την υπόκρουση «Just dont know what to do with myself”. Η πόρτα ανοίγει και μου ανοίγει μια άκρως εντυπωσιακή κοπέλα, η Ελευθερία Γιαγή, που δεν έχει καμία σχέση όμως με τις ημίγυμνές σκηνές που περνούσαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο σελιλόιντ του μυαλού μου. Φοράει τζιν, γυαλιά μυωπίας, μιλάει άριστα ελληνικά και είναι εξαιρετικά σοβαρή. Τελικά, όπως αποδεικνύεται από τη κουβέντα μας, το pole dancing βγαίνει από τα στριπτιζάδικα και μπαίνει στα γυμναστήρια. Κι όχι μόνο αυτό, αν κρίνω από το σώμα και τη κορμοστασιά της Ελευθερίας, αποτελεί εξαιρετικά εκγύμναση που αξίζει μια γυναίκα με έντονους ρυθμούς ζωής να δοκιμάσει.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Pole dancing;

Έτυχε να δω  κάποιες φωτογραφίες στο internet  και κάποια τρικ, ακροβατικά, και  μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Πριν από αυτό έκανα μπαλέτο  από επτά χρονών και πολλά σπορ, οπότε είχα δύναμη και ευλυγισία. Όλα αυτά με βοήθησαν και για καλή μου τύχη είχα κάτι στο σπίτι μου που έμοιαζε με στύλο. Κουνιόταν και έτριζε συνέχεια αλλά εγώ «κόλλησα» και άρχισα να ασχολούμαι. Στη συνέχεια αγόρασα το δικό μου στύλο, πήρα πτυχίο και ταξίδεψα και στο εξωτερικό για σεμινάρια σε άλλες σχολές. Πριν ανοίξω τη σχολή μου δούλευα σε άλλους χώρους αλλά δεν ήμουν  απόλυτα ευχαριστημένη και ήθελα να φτιάξω μια σχολή έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι.

Τι κόσμος έρχεται στη σχολή σου;

Όλες οι ηλικίες έρχονται, πράγμα που μου έκανε κι εμένα μεγάλη εντύπωση. Έρχονται κορίτσια από είκοσι χρονών και η πιο μεγάλη ηλικιακά πελάτισσα μου είναι πενήντα χρονών.

-Σε ποιους χώρους επαγγελματικά ανήκουν αυτοί που έρχονται να μάθουν pole dancing;

  Aπό όλους τους χώρους. Φοιτήτριες, δικηγόροι.. Έχουμε και άντρα μαθητή, που του άρεσε το πρώτο μάθημα και τελικά  άρχισε να έρχεται!

-Θεωρούμε στην Ελλάδα ότι το Pole dancing είναι ένας χορός σεξουαλικός. Είναι μόνο αυτό;

  Στην Ελλάδα το Pole dancing  είναι σίγουρα συνδεδεμένο με το στριπτίζ. Eγώ θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση και πως μπορείς να κάνεις pole dancing χωρίς να κάνεις στριπτίζ. Δεν χρειάζεται να κάνεις και τα δύο ταυτόχρονα. Τα μυαλά που είναι “κολλημένα” και το σκέφτονται έτσι θα μείνουν πάντα κολλημένα.

-Σε ποια σημεία γυμνάζεις το σώμα σου κάνοντας pole dancing;
Βλέπεις διαφορά από το ένα μάθημα στο άλλο πολύ γρήγορα, προσαρμόζεται το σώμα για να σταθεί πάνω στον στύλο. Στην αρχή γυμνάζεται πιο πολύ το πάνω μέρος, τα χέρια, η πλάτη και οι κοιλιακοί και στη συνέχεια γυμνάζονται  και τα πόδια. Όπως  και στο κολύμπι που αναγκάζεται όλο το σώμα να γυμναστεί έτσι και στο polε dancing γυμνάζεται όλο το σώμα.

Σε τι επίπεδό κυμαίνονται οι τιμές; Eίναι ακριβό σπορ;
Είναι πολύ οικονομικό. Για το πακέτο του pole dancing ο πελάτης θα δώσει 80 ευρώ για 8 εβδομάδες, ένα μάθημα την εβδομάδα για μια ώρα. Ξεκινάνε με προθέρμανση, μαθαίνουνε νέες κινήσεις στον στύλο, και διδάσκεται μια ολόκληρη χορογραφία η οποία εξελίσσεται μέσα στις 8 εβδομάδες.

 

Info: POLOSI - Pole Studio

Ασκληπιού 156 & Λ.Αλεξάνδρας.

http://polosi.webs.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου