tunes

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

«Second hand» shops Η ζωή από ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ

 Η οικονομική κρίση μάς έχει αλλάξει τα φώτα αλλά η μανιακή fashionista και o συνειδητοποιημένος καταναλωτής  ξέρουν από πού να ψωνίσουν χωρίς φόβο (για τα οικονομικά τους) αλλά με πάθος. Τους ακολουθήσαμε και σας αποκαλύπτουμε τα «μυστικά» μαγαζιά της πόλης, από τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε vintage θησαυρούς ή να κάνετε δώρα που θα συζητηθούν…




Από τη Δήμητρα Μποφυλάτου, πηγη "Glam", photos Μιχάλης Κωνσταντινίδης
      

  Για trendy και άφραγκους τύπους τα μαγαζιά «second hand» (δεύτερο χέρι) είναι μια όαση στην εργασιακή και οικονομική ξηρασία που έχει πέσει σαν κατάρα πάνω μας. Στο εξωτερικό τα συγκεκριμένα μαγαζιά είναι must εδώ και χρόνια αλλά στη χώρα μας έπρεπε να έρθoυν ο Ολι Ρεν και το ΔΝΤ για να τα ανακαλύψουμε. Απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και τις κατηγορίες πολιτών: από τους freestyle φοιτητές, στις αμετανόητες fahionistas, στους συλλέκτες, στους βιβλιοφάγους, στους ροκάδες.



Bohbo

Τι μάρκα, είπαμε, είναι η τσαντούλα σου;

     Για αμετανόητες fashionistas, που η οικονομική κρίση τις χτύπησε κάτω σαν τα χταπόδια, εδώ είναι ο ναός! Mπορείτε εδώ να πουλήσετε ό,τι δεν σας αρέσει πια και να αγοράσετε απίστευτα κομμάτια, που μοιάζουν αχρησιμοποίητα, σε φοβερές τιμές. H Mandica Iljic, μια Κροάτισσα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εργάστηκε σε πρακτορεία μόδας και ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο μού εξηγεί πώς «μυήθηκε» στον κόσμο του «second hand», που στο εξωτερικό είναι μόδα εδώ και χρόνια: «Η πρώτη μου καλή τσάντα ήταν από μαγαζί “second hand” στη Γερμανία και την έχω ακόμη σπίτι. Ηταν θαύμα για μένα γιατί δεν είχα ποτέ τα χρήματα  για να αγοράζω Gucci, Prada και Chanel». 




Με βάση τη φιλοσοφία της «One woman's trash is another woman's treasure» (το σκουπίδι μιας γυναίκας μπορεί να αποτελέσει το θησαυρό μιας άλλης) άνοιξε πριν από τρία χρόνια αυτό το μικρό καταναλωτικό παράδεισο και η ανταπόκριση, όπως μου λέει, είναι μεγάλη: «Εχει μεγάλη κίνηση και από τις δύο πλευρές. Και από τη γυναίκα που αγοράζει, αλλά λειτουργούμε, φυσικά, και με τη γυναίκα που πουλάει. Το θέμα κρίση είναι μεγάλο και σίγουρα παίζει ρόλο. Εμάς μας βολεύει γιατί  έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις των γυναικών που έρχονται και πουλάνε κομμάτια της ντουλάπας τους, όπως και επιλεγμένα vintage κομμάτια, σε άριστη κατάσταση». Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν γίνεται βαρετό γιατί κάθε μέρα φτάνουν εντυπωσιακά νέα κομμάτια.


 Μου «έβγαλε» το μάτι ένα ζευγάρι Chanel γόβες που κόστιζε 150 ευρώ παρακαλώ, βρήκα μια Hermès ζώνη στα 250 ευρώ και μια Louis Vuitton τσάντα που κόστιζε 500 ευρώ. Φυσικά, τα προϊόντα ανανεώνονται συνεχώς και γι’ αυτό μια βόλτα επιβάλλεται!


ΠΟΥ: Ασκληπιού 24, 10680 Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 33 89 202. E-mail: info@bohbo.eu





«Yesterday Bread»
Στιλιστικό σούπερ μάρκετ






  Φτάνοντας στο μαγαζί είναι σαν να βρίσκεσαι στο άντρο ενός στιλιστικού σούπερ μάρκετ. Παντού φοιτητές, ξεψαχνίζουν το εμπόρευμα και κατεβάζουν από τα ράφια τα All Star, που είναι ένα ολόκληρο βουνό και αν ψάξεις λίγο θα βρεις σίγουρα στο νούμερό σου. Κοστίζουν, άλλωστε, μόνο εννέα ευρώ, οπότε ο πανικός δικαιολογείται! 




Το εμπριμέ και το pop «second hand» πέφτει σύννεφο και το μαγαζί απευθύνεται σε «χύμα» τυπάκια και στους αναβιωτές του mod στιλιστικού κινήματος. Το σημαιάκι, άλλωστε, «Think rubbish as hope» είναι το μότο του ιδιοκτήτη που είναι πολίτης του κόσμου. Ενα από τα ελάχιστα μαγαζιά vintage στην Αθήνα, όπου μπορείς να βρεις απίστευτα κομμάτια για λίγα ευρώ!

ΠΟΥ: Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια: τηλ. 210 8811233



«Music House»



   Το πιο cult δισκάδικο της Αθήνας άνοιξε το 1990 για μουσικόφιλους που έχουν ακόμη στο σπίτι τους πικάπ και ειδικεύεται σε ό,τι είναι χαραγμένο πάνω σε βινίλιο. Εδώ, μάλιστα, μπορείτε να φέρετε τους παλιούς δίσκους σας για «πλύσιμο» ή να αγοράσετε το ειδικό «πλυντήριο» δίσκων βινιλίου, που έχει εφεύρει και πατεντάρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Θεόδωρος Σαμπαϊντάς. Στα ράφια  του έπειτα από πολύ ψάξιμο μπορείτε να βρείτε   μόνο μεταχειρισμένους δίσκους από ένα ευρώ μέχρι δίσκο που κοστίζει είκοσι ευρώ ή ακόμη και ανεκτίμητης αξίας αυθεντικά κομμάτια για συλλέκτες - που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Το μαγαζί περιλαμβάνει δίσκους όλων των ειδών και όπως μου λέει γελώντας ο ιδιοκτήτης: «Ασχολούμαστε και με τις επτά νότες!» Οπως το «Collector's» και «Genesis» της δεκαετίας του '60, αυθεντικοί δίσκοι, που πολλοί θα ήταν περήφανοι να τους έχουν στη δισκοθήκη τους.


ΠΟΥ: Ιπποκράτους 105, τηλ.: 6948645880

«Second Ηand Studio Shop»

Πρώτα ζυγίζεις, μετά πληρώνεις!


  Ενας ιδιαίτερος χώρος, για όλους όσοι βλέπουν το «second hand» ως… αντίδοτο στην κρίση. Η  Χριστίνα Μουρελάτου, ιδιοκτήτρια, μου εξηγεί:  «Οταν ανοίξαμε το κατάστημα θέλαμε να ανοίξουμε ένα μαγαζί με “second hand” ρούχα σε μια περιοχή όπου υπάρχει αγορά ενδυμάτων, όπως γίνεται και στη Γερμανία. Το κατάστημα υπάρχει εδώ και 15 χρόνια και πάντα είχε πολύ ενδιαφέρον με μια μεγάλη γκάμα πελατών από νέους μέχρι και συνταξιούχους, εύπορους και μη, trendy,  κλασικούς κ.ά. Πριν από λίγο καιρό αγοράσαμε μια... ζυγαριά και αρχίσαμε να πουλάμε τα ενδύματα με το κιλό». 



Δεν μπορώ να μην τη ρωτήσω αν θεωρεί ότι τα καταστήματα «second hand» είναι μια λύση ενάντια στην κρίση: «Μπορεί να είναι, γιατί συμφέρει να αγοράζεις πολλά πράγματα με λίγα χρήματα. Η κρίση έκανε τον κόσμο να είναι πιο δημιουργικός. Ο καθένας προσπαθεί να βρει μια λύση για να μην αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Η ζωή θέλει αισιοδοξία και φαντασία και στο “Studio Shop” με φαντασία βρίσκει κανείς ρούχα στα μέτρα του και το αισιόδοξο είναι ότι δεν ξοδεύεις μια περιουσία για αυτά. Σε καιρό κρίσης ποιος δεν το θέλει αυτό;».

ΠΟΥ: Παγκράτι, Φρύνης 35, τηλ. 210 7569311


«2nd hand books and comix  Π. & Μ. Μάνου»

Ο Ποπάι ζει

  Για συλλέκτες και βιβλιοφάγους εδώ είναι το κυνήγι του θησαυρού! Μπορείτε να βρείτε παλιά περιοδικά (από ελληνικά πρωτοlifestyle έντυπα σε «Ταχυδρόμους» των ‘60s και από παλιά «Face»), Βίπερ και σκονισμένα «Λυχνάρια» Αγκάθα Κρίστι, μεταχειρισμένα best sellers με 2 ευρώ και σπάνια λευκώματα της παλιάς Αθήνας, «Μπλεκ» και τα «Μίκι Μάους» που όλοι αγαπήσαμε. Θα τα βρείτε εδώ όλα εδώ σε απίστευτα καλές τιμές.

ΠΟΥ:  Ιπποκράτους 107, τηλ.: 210.3603136

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου