tunes

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μουσουλμανικό Τέμενος Αθηνών:συντονίζει ο αντιπρόεδρος.



Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα. Εντός των επόμενων ημερών παραδίδεται από το Πολεμικό Μουσείο στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έκταση 16 στρεμμάτων στο Βοτανικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις αρχές του νέου χρόνου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να αρχίσει η ανέγερση του τεμένους εντός του 2011.....

Ήδη ενδιαφέρον φέρονται να έχουν εκδηλώσει σημαντικοί διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες, όπως η ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ.
Σύμφωνα με τον νόμο 3512 του 2006, που εισηγήθηκε η τότε υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, το αρχικό κόστος προεβλέπετο να ανέλθει γύρω στα 15 εκατομμύρια, ωστόσο μετά την μείωση της έκτασης που καθορίστηκε, το τελικό κόστος αναμένεται να μειωθεί και θα το αναλάβει, όπως καθορίζεται από τον νόμο, το ελληνικό Δημόσιο.
Οι καθοριζόμενες προδιαγραφές έχουν τεθεί υπόψη της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ το όλο εγχείρημα συντονίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Παγκαλο, καθώς εμπλέκονται εννέα υπουργεία και υπηρεσίες.

Όσον αφορά την επιλογή του ιμάμη, αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας καθιστούν απολύτως σαφές ότι θα γίνει βάσει των διατάξεων που ισχύουν στην Ελλάδα για την ανάδειξη των θρησκευτικών ηγετών των αλλοθρήσκων.
Την πεποίθηση ότι η λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, θα μπορούσε να βοηθήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς.
από fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου