tunes

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Λαβράκι μαριναρισμένο με λάιμ, τζίντζερ και ροζ πιπέρι από το Λευτέρη Λαζάρου


Χρόνος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά (αναμονή 3 ώρες)
Χρόνος Μαγειρέματος: -
Μερίδες: 4

Υλικά
  • λαβράκι: 1 κιλό, φιλέτα χωρίς κόκαλα και πέτσα
    ελαιόλαδο:  300ml
    χυμός λάιμ: 100ml
    λάιμ:  2, το ξύσμα
    τζίντζερ: 1/2 κουταλιά του γλυκού
    ροζ πιπέρι: φρέσκο, τριμμένο
    αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
    φρέσκα μυρωδικά: όσο θέλετε για το γαρνίρισμα

Βήματα παρασκευής
1
Τοποθετείτε σε ένα σκεύος τα φιλέτα του ψαριού σε στρώσεις. Σε κάθε στρώση αλατίζετε ελαφρά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, το ροζ πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα τα φιλέτα από το λαβράκι. Αφήνετε να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για 3 ώρες σε δροσερό μέρος, σκεπασμένο.

2
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στραγγίζετε. Τα στρώνετε σε 4 πιάτα και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ή ανηθο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

3
TIP: Mπορείτε να προσθέσετε στη μαρινάδα λίγη μαγιονέζα και να περιχύσετε με το μείγμα τα φιλέτα.
πηγή  www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου