tunes

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η κάνναβη εξασθενεί την άμυνα του χρήστη.


από tovima online


Αμερικανοί ερευνητές εκτός όλων των άλλων επιβλαβών δράσεων της κάνναβης διαπίστωσαν ότι προκαλεί ζημιές στο ανοσοποιητικό σύστημα αφήνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό εκτεθειμένο σε ασθένειες. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας μελέτησαν τις χημικές ουσίες της κάνναβης και ειδικότερα τη δράση της τετραϋδροκανναβινόλης (ΤΗC), το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της.

Οπως διαπίστωσαν η ΤΗC αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα αφήνοντας έτσι ανοικτό το πεδίο για την πρόκληση πολλών και σοβαρών ασθενειών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η επιβλαβής δράση της κάνναβης στο ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνει τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από βακτηριακές λοιμώξεις, από ασθένειες όπως η πνευμονία, αλλά και από πολλές μορφές καρκίνου.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στη μελέτη και παρακολούθη- ση των πνευματικών και ψυχικών προβλημάτων που προκαλεί η κάνναβη και δεν υπήρχε σημαντικό ερευνητικό έργο για τις πιθανές επιπτώσεις της στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Η ανακάλυψη είναι σημαντική όχι μόνο για εκείνους που κάνουν χρήση για κοινωνικούς λόγους, αλλά και για όσους χρησιμοποιούν σκευάσματα κάνναβης για ιατρικούς λόγους, αφού θα πρέπει τώρα να δουν οι γιατροί αν και σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να συνεχίζεται η χορήγησή της σε ασθενείς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=369784&dt=26/11/2010#ixzz16NAUPab7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου