tunes

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Άνοιγουν τα κλειστά επαγγέλματα τον Μάρτιο του'11

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως έχει ζητήσει από την κυβέρνηση η Τρόικα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τρεις μήνες μετά το επεισοδιακό άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί με διαδικασίες εξπρές,...
το άνοιγμα και των υπολοίπων κλειστών επαγγελμάτων.
Έτσι, από 1ης Απριλίου, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ορκωτοί λογιστές, θα εργάζονται υπό νέες, πιο ελεύθερες συνθήκες.
Παραδείγματος χάρην: αίρονται οι περιορισμοί για την ελάχιστη αμοιβή ων δικηγόρων, οι γεωγραφικοί περιορισμοί και η ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισής τους.
Αίρονται επίσης οι περιορισμοί που αφορούν στον αριθμό των φαρμακείων και τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους.
Ακόμα, καταργούνται η ελάχιστη αμοιβή, οι αριθμητικοί και γεωγραφικοί περιορισμοί και η απαγόρευση διαφήμισης στο συμβολαιογραφικό επάγγελμα, όπως επίσης και η ελάχιστη αμοιβή - την καταβολή της οποίας εγγυάται το κράτος - σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, και ορκωτούς λογιστές.
Οικονομολόγοι εκτιμούν πως οι σχετικές αλλαγές θα οξύνουν τον ανταγωνισμό της ελληνικής οικονομίας και θα ευνοήσουν σταδιακά τη μείωση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ωστόσο, οι θιγόμενοι (σ.e.cr.εμπλεκόμενοι) κλάδοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

repost fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου