tunes

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

EΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ¨" KILL THE BANKS¨"



Αν 20 εκατομμύρια άνθρωποι αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών»... Ο θρύλος της Manchester United, ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά προτρέπει τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες σε ένα βίντεο που κάνει «θραύση» στο Διαδίκτυο και πυροδοτεί online εκστρατεία για «άδειασμα» των λογαριασμών στις 7 Δεκεμβρίου.

«Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό [..] Το σύστημα είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών. Οπότε μπορεί να καταστραφεί μέσω των τραπεζών» λέει ο 44χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής στο βίντεο που φέρει ημερομηνία 6 Οκτωβρίου.


«Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα [για να διαμαρτυρηθείς], πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου» προτείνει ο Καντονά.

Το βίντεο, που ελήφθη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα Presse Ocean, έχει υπότιτλους σε πολλές γλώσσες και μέχρι στιγμής το έχουν δει δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα» υπογραμμίζει.



«Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών» καταλήγει ο Καντονά.

Σε μία σελίδα δικτύου κοινωνικής δικτύωσης περίπου 12.000 άνθρωποι δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες.



Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=369121&dt=23/11/2010#ixzz16DEOMLJe

1 σχόλιο:

  1. και φυσικά αν καταρεύσει το σύστημα τα λεφτά μας θα είναι άνευ αξίας so χαμένοι θα είμαστε πάλι εμεεεειίς...Χαζό-Εριιιίκ #$%@%$&^%*&&

    ΑπάντησηΔιαγραφή