tunes

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο Άνθιμος διεκδικεί δημόσια περιουσία. Ζητάει 3,5 εκ. ευρώ. Εμποδίζει έργα του Μετρό.




Νέα προσφυγή του μητροπολίτη Ανθιμου για το μετρό, αυτή τη φορά εναντίον της τέως υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή το «Παπάφειο» και δέλεαρ 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ο μητροπολίτης Ανθιμος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητεί ν' ακυρώσει ως αντισυνταγματική και παράνομη την, από 2 Αυγούστου 2010, διαπιστωτική πράξη της, με την οποία το «Παπάφειο» με τα κτίσματά τουπεριέρχονται στη 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απόφαση της τέως υπουργού Υγείας αντιβαίνει τις διατάξεις του Αναγκαστικού Νόμου 2039/1939 περί «κοινωφελών σκοπών, ιδρυμάτων και υποτροφιών». Επιχείρημά του είναι ότι το «Παπάφειο» αποτελεί κληροδότημα και προστατεύεται από το άρθρο 109 του Συντάγματος.
.
Η συνολική έκταση του «Παπάφειου», που θα καταληφθεί για τις εργασίες του μετρό, είναι περίπου 3 στρέμματα με διαφορετικό, όμως, καθεστώς για κάθε τμήμα που θα καταληφθεί. Η συνολική αποζημίωση ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 3,5 εκατ. ευρώ.
Προβλέπεται ότι μόλις λήξει η διαδικασία και οριστεί το τελικό ποσό, τα χρήματα θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέρ του δικαιούχου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το υπουργείο Υγείας.
Ομως, αν δικαιωθεί ο μητροπολίτης Ανθιμος ως πρόεδρος του «Παπάφειου», τότε θα κερδίσει 3,5 εκατ. ευρώ. 

*Στις 20 Νοεμβρίου συζητείται προηγούμενη προσφυγή του μητροπολίτη Ανθιμου κατά της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», όπου ζητεί να ακυρωθούν προηγούμενες αποφάσεις για την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης έκτασης του «Παπάφειου», διεκδικώντας μεγαλύτερη αποζημίωση.
* Από καθαρή τύχη, πάντως, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή θύματα από την πτώση των υπεραιωνόβιων δέντρων, που ο μητροπολίτης Ανθιμος, το Δ.Σ. του «Παπάφειου» και ο σύλλογος Αποφοίτων του Ιδρύματος επιμένουν να διατηρήσουν στο σημείο που θα γίνει ο σταθμός του μετρό. Ο μητροπολίτης Ανθιμος ζήτησε και πέτυχε προσωρινή αναστολή της απόφασης κοπής δέντρων, για να γίνει το εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης. Δύο απ' αυτά τα υπεραιωνόβια δέντρα ξεριζώθηκαν λόγω των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2009, πάλι εξαιτίας νεροποντής.
ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου