tunes

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Χανσ Άιχελ:η κυβέρνηση Καραμανλή ένοχη απάτης



Στην κυβέρνηση Καραμανλή επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες για την κρίση ο Γερμανός πολιτικός που υπέγραψε το 2000 την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών (1999-2005) της Γερμανίας, Χανς Αϊχελ, τονίζει:

«Αυτό που συντελέστηκε το 2009- όταν πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6,4% ενώ αμέσως μετά αποδείχθηκε ότι ήταν 13,6% και ύστερα μάλιστα από την πρόσφατη διόρθωση της τρόικας 15,4% του ΑΕΠ- δεν είναι πια τέχνασμα, είναι καραμπινάτη απάτη».

Σε άλλη ερώτηση για το αν ήταν άφρων η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο κ. Αϊχελ ξεκαθαρίζει ότι η ένταξη έγινε βάσει έκθεσης της ΕΚΤ και μιας θετικής σύστασης της Επιτροπής. Επικαλείται μάλιστα το γεγονός ότι υπέρ τάχθηκε και ο γνωστός ως «σκληροπυρηνικός» Ισπανός επίτροπος Πέδρο Σόλμπες.

Ο πρώην υπουργός διευκρινίζει ακόμα ότι τότε όλοι γνώριζαν στην Ευρώπη ότι υπήρχε ζήτημα με τη Στατιστική Υπηρεσία, όπως επίσης και με ένα από τα δύο κριτήρια του Μάαστριχτ (έλλειμμα).

Ωστόσο, αντίστοιχα θέματα υπήρχαν και για άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και το Βέλγιο.

Στο κατά πόσο θα έπρεπε να διερευνηθούν οι φήμες για παραποιημένα στοιχεία, ο Γερμανός πρώην υπουργός παραπέμπει στην ΕΚΤ και την Κομισιόν, αλλά και σε δύο «αξιοσέβαστα πρόσωπα» -όπως τα χαρακτηρίζει- τον Κ.Σημίτη και τον Λ.Παπαδήμο.

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση της Μέρκελ, ο Χανς Αϊχελ σημειώνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι άργησαν απελπιστικά: το Βερολίνο άργησε να δηλώσει ότι θα στηρίξει την Αθήνα και η ελληνική κυβέρνηση άργησε να ξεκαθαρίσει τα μέτρα που θα λάμβανε.

«Αν είχε συμβεί νωρίτερα, η κρίση δεν θα είχε πάρει τόσο ανεξέλεγκτες διαστάσεις».



Δεν μας λέει όμως με τι απάτες μπήκαμε στην ζώνη του ευρώ και πως εξελέγη η νυν κυβέρνηση δηλαδή με ψέματα σεξ και βιντεοταινίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου