tunes

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«ΠΕΡΑΣΜΑ» της Ρεζά ντε Βετ



Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου 2011

       Ο Θεατρικός Οργανισμός  «ΑΙ-ΩΡΕΣ» θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου  «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 το «μαγικό» έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ,  «ΠΕΡΑΣΜΑ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.


Λίγα  λόγια για το έργο:

Νότια Αφρική. Αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν,  η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον.Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην  περνούν τον ορμητικό ποταμό.
Αν οι περαστικοί χρυσωρύχοι ή τα ερωτευμένα ζευγάρια τις παρακούσουν και πνιγούν, οι δύο γυναίκες υποχρεούνται, μέσα στο ιερό τους καθήκον, να τους ανασύρουν από το νερό και να τους θάψουν, χαράζοντας τα ονόματά τους στους σταυρούς. Οι ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδερφές  με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, για να μπορέσουν να αναπαυτούν.
Μια τέτοια ‘σεάνς’ (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.
 Οι δύο αδερφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του. Σκοπός του «ταξιδιού» τους στο χρόνο είναι να μάθουν το όνομα του άτυχου κοριτσιού που χάθηκε, τότε, στο ποτάμι. Η ύπνωση, όμως, πέρα από το όνομα, αποκαλύπτει κρυφές στιγμές εκείνης της βραδιάς που σχετίζονται με τον ιδανικό άντρα «Μαέστρο». Στιγμές που θα αλλάξουν, για πάντα, τη μία από τις δύο αδερφές και  θα την οδηγήσουν στο πέρασμα των φόβων...

       ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
        Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
       Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος
        Κοστούμια: Duygu Ozturk

        ΠΑΙΖΟΥΝ:
       Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Έφη Κόντα

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 210-8656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr
topos-allou@topos-allou.gr
info@topos-allou.gr



Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου