tunes

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ “…του Έρωτα και της Αμαρτίας”


Μια από τις πιο σημαντικές νέες τραγουδίστριες του σήμερα ερμηνεύει κάποια από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών και τιμά την …παράνομη και αμαρτωλή μας σχέση με τα άδικα απαξιωμένα, αλλά πασίγνωστα τραγούδια της δεκαπενταετίας ‘60-’75 σε μια μοναδική βραδιά στο Παλλάς, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 21.00 μ.μ.

Σήμερα πια, ο Έλληνας μπορεί να επανεξετάσει αυτό το είδος με μια πιο χαλαρή και σοφή προσέγγιση: Αυτήν της ίδιας της ζωής του. Τα τραγούδια αυτά θέλοντας και μη, μεγάλωσαν, στοίχειωσαν και έθρεψαν τα παιδικά και εφηβικά ανέμελα χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς. Χρόνια που σύντομα θα ήταν ένα παρελθόν που θα νοσταλγούσαμε. Υπέροχα ακόμα και στην υπερβολή τους, τα «αισθηματικά» ελαφρά και ελαφρολαϊκά τραγούδια με συνταρακτικές ερμηνείες φωνών όπως η Τζένη Βάνου, η Νάνα Μούσχουρη, η Ζωή Κουρούκλη, η Γιοβάννα κ.ά., που ποτέ δεν ξανατραγουδήθηκαν από τότε, ακούγονται και από το νεότερο ακροατήριο με δίψα πρωτόγνωρη. Γιατί είναι τραγούδια που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μιλούν στο κοινό αίσθημα χωρίς υπεκφυγές.
Η Φωτεινή Δάρρα με τα τραγούδια «του Έρωτα και της Αμαρτίας» τολμά να προσεγγίσει ταπεινά και να ξανασυστήσει με σύγχρονο τρόπο και χωρίς ταμπού την υπέροχη στην υπερβολή της, ευαισθησία των τραγουδιών της δεκαπενταετίας ‘60-‘75, φέρνοντας τα σημαντικότερα από αυτά στο σήμερα, με νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις και ενορχηστρώσεις. Τι πιο ελληνικό άλλωστε από το υπερβολικά δυνατό συναίσθημα;
Ερμηνεύτρια υψηλών προδιαγραφών, η Φωτεινή Δάρρα ξεχωρίζει για τις ερμηνευτικές και φωνητικές επιδόσεις της τολμώντας να ερμηνεύσει με αλήθεια και πάθος τραγούδια, που μετά την πρώτη τους εκτέλεση έμειναν ανέγγιχτα από επανεκτελέσεις λόγω υπερβολικών ερμηνευτικών, αλλά και τεχνικών δυσκολιών.
«Σ’αγαπώ (η αγάπη αυτή με πεθαίνει)», η «Σκλάβα», ο «Αναμάρτητος», «Aγόρι μου», «Από σένα αρχίζουν όλα», «Τώρα» , είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου στο Παλλάς και που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στο χθες με οδηγό τη Φωτεινή του σήμερα!


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φωτεινή Δάρρα
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Χορογραφία : Κυριάκος Κοσμίδης
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 21.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00-20.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου