tunes

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Κλείδωσε η συμφωνία



85 δις ευρώ, εκ  των οποίων τα 35 δις απευθείας  προς τις τράπεζες. Επιτόκιο 6,7% και  διάρκεια αποπληρωμής 9 χρόνων.

Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας φαίνεται πως κατέληξαν  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιρλανδικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Αυτό το προσχέδιο  καλούνται να εγκρίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδώ και λίγη ώρα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον συνεδριάζει και  το ΔΝΤ για να δώσει και το τυπικό πράσινο φως στην χορήγηση ρευστότητας προς την Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια όλων να προλάβουν να ανακοινώσουν ένα « στέρεο» πακέτο διάσωσης που θα πείσει τις αγορές ότι τα πάντα είναι ελεγχόμενα και δεν υπάρχει κίνδυνος να … «πέσει» στη συνέχεια η Πορτογαλία και η Ισπανία. 

Συμφωνία για μόνιμο μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων

Η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν για έναν μελλοντικό μόνιμο μηχανισμό για την επίλυση κρίσεων στην ευρωζώνη, ενώ τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι πιθανό να παρουσιαστούν σήμερα το απόγευμα, ανέφερε πηγή της ευρωζώνης. Αξιωματούχοι ανέφεραν ακόμη ότι θα συζητηθούν ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την σταθεροποίηση του ενιαίου νομίσματος.

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν πιέσει τις τελευταίες ώρες ώστε το Ecofin να στείλει ένα σαφές μήνυμα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο μηχανισμό. Μία συμφωνία έχει επιτευχθεί» ανέφερε πηγή της ΕΕ.

πηγή PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου