tunes

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

O Κωνσταντίνος Καβάφης συναντά τη Marguerite Yourcenar.


   Η διάσημη ηθοποιός Charlotte Rampling και ο Έλληνας ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής παρουσιάζουν επί σκηνής, τη λογοτεχνική συνάντηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και της Marguerite Yourcenar. Μια μοναδική βραδιά που συνοδεύεται από τον ήχο της κιθάρας της Βαρβάρας Γύρα. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παράστασης δημιουργείται από τη δύναμη της παρουσίασης και της απαγγελίας των πιο γνωστών και αγαπημένων έργων των δύο μεγάλων λογοτεχνών.

   Η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος και ποιήτρια, ήταν η πρώτη που μετέφρασε τα έργα του Αλεξανδρινού ποιητή στα γαλλικά και έγραψε την Κριτική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Σ΄ ένα από τα προοίμιά της είχε αναφέρει για εκείνον: «Είναι ένας από τους πιο μεγάλους, ο πιο ακριβής, ίσως ο πιο πρωτοποριακός παρόλο που έχει τραφεί κατά μεγάλο μέρος από την ανεξάντλητη ουσία του παρελθόντος».
    Στην παράσταση, η ποίηση του Καβάφη είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Τα κείμενα της Yourcenar έρχονται να υπογραμμίσουν, δίνοντας περισσότερη δύναμη και σαφήνεια, στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, μέσα από τo θηλυκό τρόπο σκέψης και έκφρασης του συναισθήματος, για τη φθορά του χρόνου, την πολιτική, τον έρωτα, τη μοναξιά, το θάνατο.Τα θέματα των έργων τους, που παρουσιάζονται επί σκηνής, και στις δύο γλώσσες –ελληνικά και γαλλικά- ακολουθούν τις ενότητες: «Ηλικία και Γηρατειά», «Έρωτας», «Ιστορία, Πολιτική και Κοινωνία», «Νοσταλγία και Θάνατος».

Προπώληση εισιτηρίων:


•Τηλ. 210 – 7282333
www.megaron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου